Büyükşehir'in Satılmışoğlu açıklaması

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükşehir'in Satılmışoğlu açıklaması
A
a

Büyükşehir Belediyesi basın açıklaması tam metnidir.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir kamuoyunun merakla beklediği 1/25 binlik plan, Büyükşehir belediye Meclisi’nin bu akşam yapılan toplantısında oy birliği ile kabul edildi.
Ancak AKP grubunun Bursa Yolu Satılmışoğlu mevkiine 200 hektarlık yeni bir sanayi alanı kurulması önerisine Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve CHP grubu karşı çıktı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın isteği üzerine AKP’li meclis üyeleri Satılmışoğlu Mahallesi’nde 200 hektarlık yeni bir sanayi bölgesi oluşturulması önerisine evet oyu verirken, Muttalip Bölgesi’ndeki mevcut sanayi bölgesinin kaldırılarak turizm, ticaret ve konut alanına dönüştürülmesini kabul etti.
Bunun üzerine Yılmaz Büyükerşen planın bu maddesine ret oyu vererek “bu fevkalade yanlış bir istek ve karardır. Çünkü buradaki sanayi bölgesi atıklarını Sarısu’ya verecek, oradan da sınayi ve çevreye zararlı tehlikeli atıkları şehrin girişinde Porsuk’a karışacaktır. Bu kararı Porsuk’u kurtaran bir belediye başkanı ve Türk aydını olarak entelektüel namusuma ve şehircilik anlayışıma sığdıramıyorum. Bu karar bu şehrin gelişmesini ipotek altına alacak bir ihanettir” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi