Büyükerşen sosyal medyayı salladı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen sosyal medyayı salladı!
A
a

Yılmaz Büyükerşen'in 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı erken seçimi için CHP'de adı geçen iki isimden biri olması sosyal medyada çok ses getirdi.

Sütiş Eskişehir

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayları arasında iki isim arasında karar vereceği iddiaları Eskişehir siyasetini de hareketlendirdi. CHP Parti Meclisi’nin adaylık konusunda Kılıçdaroğlu’na yetki verdiği ve Kııçdaroğlu’nun da Yılmaz Büyükerşen ile Muharrem İnce arasında seçim yapacağı söylentileri sosyal medyada da yankı buldu. Konuya dair binlerce tweet atılırken, Büyükerşen’in adaylığına sıcak bakıldı.

24 Haziran olarak açıklanan Cumhurbaşkanlığı erken seçimi için gözler CHP’nin adayına çevrildi. 

CHP’de aday olacak isimlerin ikiye düşürüldüğü iddiaları üzerine Muharrem İnce ile Yılmaz Büyükerşen arasında son sözü söylemesi için Kılıçdaroğlu’na Parti Meclisince yetki verildiği belirtildi. 

İki isim arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de yer alması sosyal medyayı salladı. 

Eskişehir halkı Büyükerşen’in aday olmasına tam destek vereceğini söyleyerek, sosyal medya hesapları, “Adayımız Büyükerşen’dir” paylaşımları ile doldu.  

Ülkenin pek çok yerinden atılan tweetlerle Büyükerşen’in adaylığının doğru bir adım olacağı konusunda pek çok paylaşımda bulunuldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Perşembe günü Parti Meclisi’nde aldığı yetki ile adaylarını açıklaması bekleniyor.

Sinan Özkar: Büyükerşen inşallah aday olacak…

CHP İl Başkanı Sinan Özkar, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in aday olmasını temenni ettiğini belirterek, “İnşallah Yılmaz Hoca aday olacak. Öyle tahmin ediyorum” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı, Vilayet Meydanı’nda çelenk töreni düzenledi. CHP İl Başkanı Sinan Özkar, "İnşallah Yılmaz Hoca aday olacak. Öyle tahmin ediyorum" dedi. Özkar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başlayan törene Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İlçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri katıldı. Törende konuşan Özkar, "CHP ve demokratik güçler bu ülkede Cumhurbaşkanlığını kazanacak ve yeniden meclisi işler hale getirecektir. Bu ülkenin kurtuluşu için mücadele edeceğiz" dedi. Yılmaz Büyükerşen’in Cumhurbaşkanı adayı olması ile ilgili soruları da yanıtlayan Özkar, "İnşallah Yılmaz Hoca aday olacak. Öyle tahmin ediyorum. Çünkü Yılmaz Büyükerşen’in ülke bütününde karşılığı var. Batıda da güneydoğuda da doğuda da karadenizde de her yerde var. Yılmaz Büyükerşen marka bir isim. Eskişehir’de yapılan seçimlerde sandık sonuçlarından da bunu görüyoruz. Yılmaz hoca cumhurbaşkanı olacak gibi görünüyor. Kendisiyle görüştüm, cumhurbaşkanı adayı olması konusunda isteklerimizi ilettim. Kendi adına bir tereddüt yaşayacağını zannetmiyorum. Parti meclisi bu konuda bir karar verecek. Ben bu kararın Yılmaz Büyükerşen olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

DENİZ ÇAĞLAR FIRAT: BÜYÜKERŞEN İSMİ SON DAKİKA OLARAK SERVİS EDİLDİ
Eskişehir Yenigün Gazetesi’nden Deniz Çağlar Fırat, Büyükerşen ile ilgili köşesinde yazdığı kısım şöyle:

“CHP’nin Cumhurbaşkanı adayları olarak da İlhan Kesici ve Yılmaz Büyükerşen konuşuluyordu. Nitekim Büyükerşen’e Konya’da gerçekleştirilen belediye başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu’nun “yurt gezilerine hazır mısın?” diye sorması Büyükerşen’in adaylık ihtimalini giderek güçlendiriyordu. Bu gelişmeleri ilk olarak dile getirmemizin ardından Sözcü, Oda TV, Gerçekgündem, Yeniçağ, T24 gibi haber siteleri beni ve katıldığım haber programı olan Aslı Kurtuluş’un sunduğu Gün İzi’ni kaynak göstererek ülke geneline bu gelişmeyi son dakika olarak duyurdu. Aldığım bilgi ve istihbarat güçlü olduğu için değerlendirmemiz ülke çağında gündem oldu. Eğer verdiğimiz bilgiler gerçek dışı olsaydı, gündem olması mümkün müydü? Mutlaka teyit ettikleri bir bilgi olduğu için ülke genelinde ses getirdi.
Bugün baktığımızda birçok siyaset analizcisi de Büyükerşen isminin cumhurbaşkanlığı adaylığı için en güçlü isim olduğunu bugün kabul etmiş durumda. Ancak ne hikmetse Eskişehir’de bu tartışma tamamen dar ve sığ bir ölçekte ele alınarak Büyükerşen’in cumhurbaşkanı adayı olmasını parti için siyasete bağlayarak ele alarak komplo teorileri kurmaya başladılar.
Şaşkınım."

Son ankete göre Yılmaz Büyükerşen...

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nil Ferda 26 Nisan 2018 10:11

He çok salllandikkkk.9.5 siddetinde)))

1 0 Cevap Yaz
mehmet 25 Nisan 2018 12:34

Ne hocası, ne yaşlısı,ne akşeneri, ne hdp si,ne milltvekili transferi. Kapalı kapıları açın artık. Milletin karşısına dürüstce çıkın ki kimsiniz, nesiniz bilelim. KİM KİMİ sallıyor görülsün. Vatandaş sizden dürüstlük bekliyor. Böyle siyaset olmaz. Siz vatandaşa nasıl hizmet edeceksiniz.

5 25 Cevap Yaz
kamil 25 Nisan 2018 10:52

sayın büyükerşen olursa desteklerim . olmazsa boş oy kullanacağım

19 3 Cevap Yaz
Marmara kazim 25 Nisan 2018 10:45

Guzel bir fikraydi tebrikler

2 8 Cevap Yaz
bööyüüktaş 25 Nisan 2018 10:13

sosyal medyaya bakarak flim çevirsek büyükerşen başrolü kapar zaten sanal alemde yaşıyorlar geç de olsa uyanacaklar ama çok şey kaybettiklerini ve kaybettirdiklerini görecekler geçmiş olaaa

3 20 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi