Büyükerşen Kompleksi

AK Parti’nin Eskişehir'de izlediği siyaset ve gerçekleştirdiği hamleler bana biraz enteresan gelmeye başladı.

14 Haziran 2021 09:06
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti’nin Eskişehir'de izlediği siyaset ve gerçekleştirdiği hamleler bana biraz enteresan gelmeye başladı.
Niye biliyor musunuz?
Ak Parti yıllardır her şeyi bir kenara bırakıp hedefine Büyükerşen'i koyuyor. Yani siyasi rakip olarak en çok eleştirilen, şikayet edilen, muhalefet edilen isim Yılmaz Büyükerşen...
Lakin aynı zaman da en çok taklit edilmeye çalışılan, ne yaptıysa belki daha iyisini yaparız diye kopya çekilen isimde yine Yılmaz Büyükerşen.
Belki hepsi koca bir tesadüf diyeceksiniz ama bana göre değil.
Bunun son örneği de geçtiğimiz hafta Eskişehir'de olan ve bazı açılışlara katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ziyaretiydi.
Bakan Selçuk Eskişehir'de 2 açılış gerçekleştirdi.
Birisi Sazova Türk Dünyası Bilim Sanat Merkezi, diğeri ise Masal Evi açılışı olunca biraz şaşırdım.
Bir düşünün Allah aşkına. Büyükerşen'in zaman zaman Ak Partililerce 2 park diye hakir görülen parkında Ak Parti bizzat Türk Dünyası Bilim Sanat Merkezi açıyor. İçinde bilim ve Uzay evi olan parkın adı da Büyükşehir Belediyesi Sazova Bilim Sanat Kültür Parkı...
Hadi bu neyse de, Bakan Selçuk ertesi gün bir açılış daha yapıyor. O da Masal Evi açılışı... Açılışta da masalın öneminden, Türk kültüründeki yerinden dem vuruyor.
Az önce bahsi geçen Sazova’da çok eleştirilen bir Masal Şatosu olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi 10 yıldan fazladır Türk Dünyası masalları ile ilgili çalışmalar yapıyor.
Yani Hoca Park yaptı deyip Dede Korkut Parkı ve Millet Bahçesi açan, ardından Masal Evi ve Bilim Sanat merkezi açan aynı Ak Parti...
Hocanın Eskişehir de gördüğü ilgi Prof. Dr. zannedip karşısına Prof. Dr. Aday çıkaran yine aynı AK Parti...
Bir de yıllar ve kaybedilen seçimler sanırım Ak Parti içinde Bakan düzeyinde bile bir Büyükerşen kompleksi oluşturmuş sanırım.
Neden diyeceksiniz aklıma ilk olarak EBA TV geliyor.
Malumunuz Milli Eğitim Bakanlığı bu pandemi sürecinde Uzaktan Öğrenim için EBA projesini devreye soktu. Proje çok arzu edilen, beklenen performansı gösteremedi. Ve görünen o ki ilerleyen yıllarda da bu projeye çok ihtiyacımız olacak.
Şimdi EBA TV ve Büyükerşen ne alaka diyebilirsiniz, hemen açıklayım.
Türkiye de Cumhuriyetin ilanından itibaren uzaktan eğitim çalışmaları denendi, uygulandı ama yıllarca başarıya ulaşamadı.
Bunu akademi döneminde yaptığı altyapı çalışmaları ile hayata geçiren ve tüm Dünyaya örnek olarak tescil ettiren isim Yılmaz Büyükerşen oldu.
Yani bırakın ilköğretim düzeyini Yılmaz Hoca ve kadrosu EBA'nın çok daha üstünde hacimli bir projeyi bundan 40 yıl önce dünya markası yapan bir isim.
 
Milli Eğitim Bakanı 2 gün Eskişehir’de bulunup, aklına bu konuda Yılmaz Hocayı ziyaret edeyim, bir fikir alayım diye düşünmüyor ise karşımıza iki seçenek çıkar.
Ya Bakan uzaktan eğitimin Türkiye sürecini bilmiyordur ya da Büyükerşen'i ziyaret edemeyecek kadar parti kompleksi vardır.
Tüm bunlar bana biraz garip, enteresan geliyor. Hocanın yine aday olacağını düşünürsek ki bu konuda eminim. AK Parti'nin farklı şeyler deneme ama aynı sonuca ulaşma olasılığı da bana göre değişmeyecek gibi görünüyor.
Konuşacağımız daha başka detaylar da var ama bugünlük bu yeter diyelim ve onları sonraya bırakalım.
Sağlıklı bir hafta olsun...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Emin yılmaz 14 Haziran 2021 10:52

Taklit değil bu işlerin çok zor olmadığını anlatmak için.

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi