Büyükerşen'e anlamlı ziyaret

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen'e anlamlı ziyaret
A
a

Eskişehir’e güneş enerjisi ile çalışan arabalarının tanıtımını yapmak için İstanbul Teknik Üniversitesi’nden gelen 23 öğrenci, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret ettiler.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Diğer fotoğraflar için tıklayın
Foto Galeri


İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Makine Mühendisliği,  Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi 12 farklı bölümünden öğrencinin bir araya gelerek ürettiği Güneş Arabası ekibi, Çanakkale ve Bursa’daki gezilerinin ardından Eskişehir’e geldiler. Türkiye’de birçok ili gezerek Güneş Arabası’nı tanıtmayı planlayan ekip, Türkiye’nin ilk yerli otomobili Devrim Arabası’nın üretildiği yer olan Eskişehir’in kendileri için özel bir yeri olduğunu belirttiler. Güneş Arabası ekibi, “Modern ve çevreci şehircilik anlayışından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in çalışmalarını ilgi ile takip ediyoruz. Biz gençlere olan ilgisi ve yardımlarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Gençlerle sohbet eden Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Güneş Arabası ekibini çevreci çalışmalarından ve yarışmalardaki başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Kapılarımız çalışan gençlere her zaman açık olacak. İlerideki turnuvalarda kedilerine başarılar diliyorum” dedi.

Sohbet ortamında geçen ziyaretin sonunda Başkan Büyükerşen misafirleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Gezilerine devam edecek olan Güneş Arabası ekibi, Eskişehir’in güzelliklerini diğer şehirlerde de gösterebilmek amacıyla yağışlı hava koşullarına rağmen Köprübaşı mevkiinde arabayla hatıra fotoğrafı çekildiler.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi