Büyükerşen’den ‘mermili’ yanıt

Başkan Yılmaz Büyükerşen AK Partili meclis üyesinin sorusuna öyle bir cevap verdi ki, AK Parti grubu soru sorduğuna pişman oldu

11 Kasım 2019 08:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısında gündem maddelerine geçmeden önce AK Partili Orhan Durmuş söz aldı, Kurtuluş’taki kapalı pazar yeri ve çevresinin iyileştirilmesine ilişkin çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu. Başkan Yılmaz Büyükerşen bu soru karşısında öyle bir cevap verdi ki, AK Parti grubu soru sorduğuna pişman oldu. Büyükerşen’in cevabı, özetle şöyleydi: “Bakanlık, orada bulunan ve yıkılması gereken iki apartmanı bize verdi, şimdi geri istiyor. Pazaryerinin arazisi ile ilgili de mülkiyet sorunu var. O yüzden el atılamadı. Bu durumlarda oraya bir masraf yapabilmemiz mümkün değildir. Dönüşüm projelerine de dahil olmadı. Yeni bir çözüm arıyoruz. Elbette o vaziyette bırakılamaz. Ayrıca şunu da söylemeliyim ki, ekonomik durum nedeniyle, belediyenin bütçe durumu nedeniyle 2020 yatırımlarında bile kesintiye gidiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu dile getiren vatandaşlara karşı ‘sen bir merminin kaç kuruş olduğunu biliyor musun?’ diye cevap vermiştir.”

Kazım Kurt’tan bir atak daha


Eskişehir’de beton yol uygulaması ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli işbirliğiyle İnönü’de yapıldı. Bununla beraber Büyükşehir Belediyesi, çoğu yol yapım işini beton yol uygulamasıyla gerçekleştirmeye başladı. Sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Eskişehir’e gelerek beton yol uygulamasını incelediler; beton yol, Mansur Yavaş’ın talimatıyla Ankara’da da uygulanacak. Çünkü asfaltı ithal ediyoruz ve maliyeti çok yüksek. Beton yolun maliyeti ise asfalttan çok daha düşük ve kaliteli. Dahası, yerli ve milli! Beton yol ile ilgili bir önemli gelişme daha yaşandı. Odunpazarı Belediyesi de beton yol uygulamasına geçti ve ilk uygulamayı Kanlıpınar Mahallesinde başarıyla yaptı. Başkan Kazım Kurt konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Beton yol hem uzun ömürlü hem de ekonomik. Beton yol iş gücünden kazandıracak, dışa bağımlılığı da azaltacak. Bu nedenle ekiplerimiz beton yol uygulamasına devam edecek” dedi. Tebrik ediyorum.
 

Eskişehirlileri kandıramazlar


2020 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programının açıklanmasıyla beraber Eskişehir’de yaşan yurttaşlarımız hayal kırıklığına uğradı. Hayal kırıklıklarımızdan bir tanesi de Seyitgazi-Kırka-Afyon yolu yapımının programa alınmamasıydı. Biliyorsunuz ki söz konusu yolda, yıllar içerisinde birçok vatandaşımız yaşamını yitirdi, ocaklar söndü. Konuyu uzun süredir takip eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi-Kırka-Afyon yoluna giderek sert ifadeler kullandığı şöyle bir açıklama yaptı: “Bu yol jandarma istatistiklerine göre Eskişehir’de en çok kazanın meydana geldiği yol. Son 5 yılda 455, 2019’da 53 kaza meydana gelmiş. Bizler hem TBMM Genel Kurulunda, hem de komisyonlarda defalarca dile getirdik. Ama yine 2020 yatırım programına dahi almadılar. Eskişehir’de yüzlerce kazanın meydana geldiği, onlarca yurttaşımızın hayatını kaybettiği bu yollar yatırımda yok. Varsa yoksa zehir santrali var. Artık Eskişehirlileri kandırmaktan vazgeçin.” Çakırözer’in şu ifadesi önemli: Eskişehirlileri kandırmaktan vazgeçin! Belki onlar kandırdıklarını zannediyorlar, ancak kandıramadıkları görülüyor. Zira seçim sonuçları, kandıramadıklarını tescilliyor.


Sanayiciye iki müjde

Geçtiğimiz hafta, Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) başrol oynadığı birçok sevindirici haber aldık. Bu haberler içerisinden aktarılan özellikle iki gelişme dikkatimi çekti. İlki şu: ESO, 17 Ocak 2020 tarihinde ‘ESO Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı 2020’ etkinliğini gerçekleştirecek; Eskişehir ve bölgesinde stratejik olarak öneme sahip havacılık, savunma sanayi, raylı sistemler, makine imalat, beyaz eşya ve ileri seramik gibi sektörlerdeki yaratıcı fikirler desteklenecek ve yenilikler tanıtılacak. Bir diğer gelişme ise şu: İhracat sektörünün finansman gereksinimlerini karşılayan Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank), Eskişehir sanayisinin gösterdiği performans nedeniyle ilk şubesini Eskişehir Sanayi Odası binası içerisinde açacak. Sanayici için önemli bir gelişme! Bu noktada ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş diyor ki: “Açılacak şube ile birlikte ihracatın geliştirilmesine, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesine ve ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılmasına destek olunacak.”
 

Zamcık yahu, çok önemli değil


TÜİK verilerine göre 2020 tablosunu şöyle sıralamak istiyorum: Kamu mal ve hizmetleriyle vergi ve harçlarına yüzde 22,58 zam uygulanacak. Buna göre yılbaşından itibaren Emlak vergileri yüzde 11,29 artacak. Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 235 liradan 288 liraya çıkacak. En ucuz otomobilin Motorlu Taşıtlar Vergisi 861 liradan bin 55 liraya çıkacak. Memur maaşlarına yüzde 4, emekli aylıklarına yüzde 6,6 civarında zam gelecek. Yurt dışından telefon getirenler bin 500 lira yerine bin 838 lira harç ödemek zorunda kalacak. Dört yıl ve üzerindeki pasaportların harcı 812 liradan 995 liraya, ehliyet harcı 613 liradan 751 liraya çıkacak. Araçta cep telefonu kullananlar yeni yıldan itibaren 235 TL yerine 288 TL ceza ödeyecek. Bunun yanı sıra çöp ve atık su bedelleriyle ve çevreyle ilgili vergiler de en az Yeniden Değerleme Oranı olan yüzde 22,58 oranı kadar zamlanacak. Hayırlı olsun!
 

Ya sonrası?


Osman Taş gitti, takım adeta dirildi. Üst üste iki galibiyet alan Eskişehirspor, eksi puan psikolojisinden çıktı, bir puanla lige devam ediyor. Bununla beraber umutlar da yeşerdi: Ligde kalabiliriz! Kalırız kalmasına da, söz konusu Osman Taş dopingi de zamanla bitecektir. O nedenle boşalan yönetimin yerine, futbolcuları mağdur etmeyecek yeni bir başkan ve yönetimin gelmesi zorunludur. Şu anda maalesef ki, başkanlık için ciddi anlamda adı geçen kimse yok! Muhakkak kapalı kapılar ardında bir takım görüşmeler gerçekleşiyor, ancak kimse, elini taşın altına koyacağı yönünde söz vermiyor. Tehlike bu işte. Haydi, haftaya da galip gelelim. Ya sonrası? Sonrası karanlık. Hele ki devre arasında futbolcularımızı tutamazsak, vay halimize; bunu düşünmek bile istemiyorum.  
 

Günay ders niteliğinde konuştu


AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun da içinde bulunduğu ‘Siyasette Kadın Çalıştayı’na katıldı. Çalıştayda kadın haklarına ilişkin ders niteliğinde bir konuşma yapan Günay’ın açıklamalarını özetle aktarmak istiyorum. Şöyle ki: “Kadın üzerinden siyaset yapılmasına karşıyım. Yeter ki erkek egemen toplumda kadınların önüne engel çıkarılmasın. Ne yazık ki bu engelleri her alanda görüyoruz. Peki, nasıl aşabiliriz? Dünyadaki başarılı uygulamalar gösteriyor ki, toplumun zihniyet değişiminin gerçekleşmesi için bir geçiş dönemi gerekiyor. Pozitif ayrımcılık ve kota gibi uygulamaların bu zihniyet dönüşümüne yardımcı olduğu iddia edilmektedir. Her kadın çalışmak zorunda değil, ancak çalışmak isteyen kadına destek olmak gerekir. Siyasette kapsayıcı temsiliyet önemlidir. Nüfusun yarısının kadın olduğunu düşünürsek, temsiliyetin de yüzde 50’ler olması gerekmez mi?” 

 

Hala bir araya gelebiliyoruz


Sonhaber’den Meltem Karakaş Kaya, geçtiğimiz hafta ekonomik imkansızlıklarla boğuşan bir ailenin sesi olmuş ve başarılı bir toplumsal habercilik örneği göstermişti. İşte, bu haber üzerine Eskişehir kenetlendi! Odunpazarı Belediyesi, yetkisi çerçevesinde konuyla ilgilendi. Vatandaşlar elinden geldiği ölçüde yardım etti. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Metin Saraç ise gözlerinden engelli olan Güray Kahvecioğlu’nu kendi fabrikasında istihdam edeceğinin sözünü verdi. Duyarlılık öylesine fazlaydı ki, Erenköy Mahalle Muhtarı Osman Çalış, İstanbul’dan bile iş insanlarının arayıp aileye yardımcı olmak istediklerini açıkladı. İşte bu seferberlik, toplum olarak hala bir araya gelebildiğimizin tescilidir. Söz konusu haberle beraber ailenin sorununu duyuran değerli meslektaşım Meltem’i kutluyor, yardımda bulunan kurumlarımız ile vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

Gaye Usluer - Abdülkadir Adar - 11 11 2019
Gazeteci:  Abdülkadir Bey; kendi mahalleniz olan Vişnelik’ten delege seçilememişsiniz, liste de çıkaramamışsınız, oy da kullanmamışsınız. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Abdülkadir Adar:  Seçimlerin önemli olmadığını daha öğrenemediniz mi? Ben nasıl geldim, seçimle mi geldim?
Gaye Usluer:   Şimdi bir şey söyleyeceğim olmayacak, neyse…

BİR TWEET

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 81. yıl dönümünde saygıyla yâd ediyorum.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN

DÜNYA İNSANLARI

Dunya Insanlari 11 11 2019
Fotoğraf:  Kyoichi Sawada/1965
Güney Vietnam’da anne ve çocukları, ABD bombalarından kaçmak için nehri geçmeye çalışıyor..

AFİŞ

Andrei Rublev
ANDREI RUBLEV
Rus yapımı dram türündeki film, 15. yüzyılda Tatarların saldırıları altında inleyen ve taht kavgalarıyla boğuşan Rus’ları anlatıyor. Andrei Rublev hem bir keşiş, hem de ikona ressamıdır. Barbarlık, şiddet, zıtlıklar, doğanın mucizevi güzelliği ve inanç, Rublev’in beslendiği kaynaktır. Ne var ki bir köylü kızını tecavüzden kurtarmak için bir adamı öldürmek zorunda kaldığında, hayatı ve Tanrı inancını yeniden sorgular. Yaratıcılık ateşinin, konuşmama ve resim yapmama yemini eden Rublev’in içinde yeniden yanmaya başlaması için toy bir delikanlının dev bir çanı imal etmesini seyretmesi gerekecektir. Bu aslında sanatçı keşişin eserlerine gerçek rengin ve hayatın da gelmesinin işaretidir. 

KARİKATÜR

Karikatür - Arif Anbar - 11 11 2019
Erdil Yaşaroğlu
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
DKC 'ye 12 Kasım 2019 11:02

Lafıma dikkat ederek yazıyorum. Abe agam sen fikir düşüncemi yazdığını sanıyorsun . Ara ver ara kininden öfkenden sağlığın bozulurrrrrr...... Ara ver araaaaaaaa...... Demedi deme . Kin ve öfke sahibini kemirirrrrr...... Selam ve dua ile...

2 1 Cevap Yaz
DKC

Gayette sakinim ama şunu anlayamadım; başkasına sağlığın bozuk demeye çalışıyorsun ama maşallah kaç oldu klavye üzerinden bayağı bayağı teşhis koyuyorsun ya, allah akıl fikir versin. Ben diyeceğimi dedim,allah senin iyiliğini versin😂😂😂😂

1 1
DKC 'ye 11 Kasım 2019 14:03

Kadrolu arkadaş sen memur maaşlarını depremden gelen yardım paralarıyla ödeyen hükümetleri biliyormusun ?

7 8 Cevap Yaz
DKC

Kimsin necisin bilmem ama laflarına dikkat et. Ben sadece muhalif bir vatandaşım. Senin eskişehirli olduğun bile şüpheli. Buraya ne yazıp ne yazmayacağım hiç kimseyi ilgilendirmez. Varsa bir sakıncası, zaten anadolu gazetesi yayınlamaz olur biter. Yazdıklarım ve düşüncelerimin hangisi yanlış? Siz benim yazdıklarımla uğraşcağınıza,2 satır düşüncede siz yazın.Akplilerin yıllardır yılmaz büyükerşenin projelerini nasıl engellediğini sağır sultan bile biliyor.Sizden âlâ kadrolumu var? Olsun bana fark etmez. Kimin ne mal olduğunu ben biliyorum.Hatta 15 temmuz gazilerine toplanan paranın bile kimlere peşkeş çekildiğini biliyorum. Evet ecevit deprem paralarını, memurlara maaş vermiş olabilir. Fakat sizin gibi ülkenin birçok toprağını ve fabrika liman ve işletmelerini araplara ve yabancılara satıpta itibar satın almadı onu daha iyi biliyorum. Hadi işine...

7 9
Merak etme trol bey

Ben kendi vatandaşı darda ve zorda iken gidipte,elin suriyelisine bedavadan milyar dolarlar harcayan, bedava kira yardımı yapan, türk vatandaşlığının uluslararası itibarını yerle bir eden hükümetleri bile biliyorum. Peki sen bunları biliyormusun?

8 9
Tr 11 Kasım 2019 13:18

Sayın yazar...muhalif partili meclis üyesinin sorusu pazar yerinin rehabilitasyonu ile ilgiliymis.ama siz buyukersenin verdiği cevabı marifet gibi .....oh olsun bak hiç bir iyileştirme olmayacak gordunmu.....dercesine haberlestirmissiniz. Yakışmamış. gazetenizin buyukersen taraftarı olduğunu birkez daha kanitladiniz.

7 9 Cevap Yaz
DKC 11 Kasım 2019 09:36

İyi olmuş yılmaz hoca akpliye vermiş ayarı. Önce hocaya iş yapamasın diye engel ol, sonra çık mecliste bizim bi proje vardı ne oldu diye sor.İşte böyle verirler cevabını..

12 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi