Büyükerşen'den gündem yarayacak açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen'den gündem yarayacak açıklama
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tele 1 ekranlarında yayınlanan Hayatın Rengi programında Tuluhan Tekelioğlu'nun sorularını yanıtladı.

-Cumhuriyet demek adam olmak demektir Büyükerşen

Tekelioğlu’nun “Sizin için Cumhuriyet nedir” sorusuna, “Cumhuriyet demek adam olmak demektir. Cumhuriyet demek özgürlük demektir. Cumhuriyet demek bağımsızlık demektir.  Cumhuriyet demek ilerlemek ve dünyadaki bütün medeniyetlerin üstüne çıkabilmek demektir.  Cumhuriyet demek güzellikler demektir. Cumhuriyet dünyada barışı, sulhu, kaynakları iyi kullanan insanların yaşadığı bir rejim demektir. Cumhuriyet demek insanların kendi kendilerini hür iradeleriyle yönetebilmeleri demektir” yanıtını verdi.

-Anayasa değişikliğinden sonra ortaya çıkan tablo tek adam sistemidir 

Başkanlık sistemini eleştiren Büyükerşen, şunları kaydetti: “Son anayasa değişikliğinden sonra maalesef cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar var olan parlamenter sistemde önemli bir değişiklik yaptık. Güya vatandaşlar, kendi seçtikleri parlamenterler, temsilciler eliyle yönetiliyor. Acaba yönetiliyor muyuz? Bu soruyu sık sık sormak durumundayız.  Anayasa değişikliğinden sonra ortaya çıkan tablo tek adam sistemidir. Halkın iradesiyle seçilen parlamenterlerimiz, milletvekillerimiz ne yazık ki önceki dönemdeki parlamenter sistemdeki fonksiyonlarını görememektedirler.  Bugün ki tek adam sisteminde etkin kararlar bir kişinin iki dudağı arasında. Milletvekillerini halk seçiyor, fakat hükümeti Sayın Cumhurbaşkanı tayin ediyor.

-Türk halkı biat kültüründen kurtulmalı 

Türk halkının biat kültüründen kurtulması gerektiğine dikkat çeken Büyükerşen, “Maalesef Türkiye’de, Türk toplumu biat kültüründen kurtulmuştur diyemiyorum. Ancak kurtulduğu dönemlerde olmuştur. Yakın tarihte de görüyoruz ki hala biat kültürünü yerleştirebilmek için siyasi akımların mevcut olduğu bir gerçek” dedi.


 
Kaynak : Esgündem26
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
esesli 30 Ekim 2019 08:33

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Köyüne 100 metrekareye kadar ev yaptırmak isteyenlerden ücret almadan ruhsat vereceğiz” dedi.bizde isteriz

1 5 Cevap Yaz
ercan 28 Ekim 2019 20:45

biz memnunuz hükümetimizden yılmaz bey

15 10 Cevap Yaz
ercsn mercan

ben memnun değilim kendi adına konuş..

5 10
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi