Büyükerşen: Güvenim sarsıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ESKİ Genel Kurulu’nda CHP’li Meclis üyelerinin su zammı gündeminde ters düşmesi konusunda, “Güvenim sarsıldığını da söylemeliyim. Ne olursa olsun farklı oy kullanılması doğru olmadı” dedi

15 Ağustos 2022 09:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, uzun bir süredir Meclis toplantıları dışında konuşmuyordu. Büyükşehir Belediye bütçesi, revizyon imar planları, arsa üretmiyor eleştirileri ile ilgili konuştuk. Nabi Avcı’ya ettiği teşekkürün nedenlerini söyledi.  ESKİ Genel kurulunda CHP’li Meclis üyelerinin birbiriyle ters düşmesine bakış açısının nasıl olduğunu de anlattı.

Yılmaz Büyükerşen 15 08 2022

EKONOMİ SIKINTIYA GİRİNCE İRTİCAYA ŞAPKA ÇIKARIYORLAR

-Pandemi, ekonomik darboğaz derken, belediye bütçeleri de oldukça zorlandı. Tüm bunlara Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen nasıl bakıyor? 1999 yılından bu yana belediye başkanısınız. Belediye bütçesi ile ilgili bu kadar zorlandığınız bir dönem oldu mu?

-Elimizden geldiğince Eskişehir halkına hizmet etmeye çalışıyoruz. Belediye bütçelerini genel bütçeden genel ekonomiden bağımsız düşünemeyiz. Bugünkü durum bana Demokrat Parti’nin son dönemlerini hatırlatıyor. Elbette o zamanki etkenler ile bugünküler farklı…

-Biraz açar mısın bu konuyu?

-Geçmişe sürekli 10’ar yıllık dönemler halinde bakarım…

60-70’ler, 80-90’lar…

10’ar yıllık dönemlerde iktidarlar değişirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi 20 yıl kaldı.

Demokrat Parti’den ANAP’a ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ne kadar sağ partiler kuvvetli oyla geliyorlar. Geliş amaçlarını da zenginlik ve refah yaratmak. Ancak bir dönem sonra hazine eliyle kendi zenginlerini yaratıyorlar. Ekonomi sıkıntıya girince de irticaya şapka çıkartıyorlar.

Büyükerşenyabancı temsilcilerin yaptıkları ziyaretlerde konuşulanların dökümanlarının devlet kayıtlarında yer aldığını söyledi
Büyükerşenyabancı temsilcilerin yaptıkları ziyaretlerde konuşulanların dökümanlarının devlet kayıtlarında yer aldığını söyledi

Şunu unutmamak gerekir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ordudur. Fakirlik ve yoksullukla kazanılmış bir kurtuluş savaşının sonunda ülkeyi kurdu. Atatürk’ün yaptığı Anadolu ihtilalidir. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor.

FARKLI OY DOĞRU OLMADI
ESKİ Genel Kurulu 15 08 2022

-ESKİ Genel kurulunda şebeke suyuna istenilen yüzde 40 zam ilk etapta kabul edilmedi. CHP grubu birbirine ters düştü? Bu konuda hiç yorum yapmadınız?

-Tek kelime söylemedim. Halimden tavrımdan hepsi ne demek istediğimi anladılar. Bir dahaki toplantıya herkes gelecek, anlaşacak dedim. Bu arada güvenim sarsıldığını da söylemeliyim. Ne olursa olsun farklı oy kullanılması doğru olmadı.

PLANLARI REVİZE ETMEK ŞART!

-İmar planlarının revize edilmesine tepkiler vardı. Planlar askıya çıktı, itirazlar var mı?

-Evet, imar planlarına yapılan itirazlar var. Onları değerlendiriyoruz. Planların revize edilmesi yeni bir olay değil, sürekli yapılıyor. Şehir büyüyor ve yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Dengeli bir şekilde bütünü ele alıyoruz. 5-6’şar yıllık dönemlerde planları revize etmek gerekiyor.

-Belediye arsa üretmiyor eleştirileri var.

-Belediye nasıl arsa üretsin! Hazine arazileri belediyeye tahsis ederse planlayabiliriz. Gaziantep’te, Şanlıurfa’da bunlar yapıldı. Hazine arazileri belediyelere devredilirse ucuz konutlar yapılabilir. Belediyeler de gelir elde etmiş olur.

Celalettin Kesikbaş 15 08 2022
Büyükerşen, Kesikbaş’ın 4. Üniversite açıklamalarını okuduğunu, bilimsel üniversite kavramını pek doğru bulmadığını söyledi.

-Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın 4. Üniversite açıklamaları var. Anadolu Üniversitesi’nin kurucu rektörü olarak bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

-ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın 4. Üniversite açıklamasını okudum. Ancak orada bir taktik hatası var. Eskişehir Temel Bilimler Üniversitesi ismini pek doğru bulmadım. Böyle üniversiteler geçmişte de açıldı. Araştırma üniversitesi adı altında kuruldular. Unutuldular. Bilimsel üniversite kavramını pek doğru bulmadığımı kendisine de söyledim zaten.

AVCI’YA BENİM KUVVETİM YOK DEDİM

Frigya Vadisi yolunun yapılması için, mevcut kredinin çıkartılmasında AK Parti Genel Başkanı Nabi Avcı’nın katkısı olması nedeniyle kendisine teşekkür ettiniz. Bu “teşekkür” kamuoyunda çok konuşuldu.
Kredi talebine destek olan Milletvekili Avcı’ya teşekkür eden Büyükerşen, bölgeye sadece yol değil, karavan park alanlarını da oluşturacaklarını söyledi.

Kredi talebine destek olan Milletvekili Avcı’ya teşekkür eden Büyükerşen, bölgeye sadece yol değil, karavan park alanlarını da oluşturacaklarını söyledi.

-Frigya Vadisi’ne, Yazılıkaya’ya gidecek olan yolun yapımı için istediğimiz kredi uzun bir süredir çıkmıyordu. Yolun tamamlanması için 15 milyon liralık krediye ihtiyacımız vardı. Kredi bir türlü gelmeyince milletvekilimiz Nabi Avcı’yı aradım. Durumu anlattım “Kaç sene bekledik çıkmadı. Rica etsem yardım eder misiniz? Çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Benim kudretim yok ” dedim. Sonuçta kendisi hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de Milli Eğitim Bakanlığı yaptı. Sonuçta kredimiz geldi. Ben de katkıları nedeniyle teşekkür ettim.  O bölgeye sadece yol yapmayacağız. Karavan parkları da oluşturacağız.

ŞANLI’YI BAŞARILI BULUYORUM
Erdal Şanlı 15 08 2022

-İlçe belediye başkanlarını nasıl buluyorsunuz?

-İlçe belediyeleri arasında Han belediye başkanı Erdal Şanlı’yı çok çalışkan buluyorum. İlçe halkıyla yakından ilgileniyor. Gücü yettiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Biz de ona destek oluyoruz.

-Yakın zamanda ilçelere yapılacak bir yatırım var mı?

-Çifteler’e tiyatro salonu yapacağız.

 

YABANCI TEMSİLCİLERLE YAPILAN GÖRÜŞMELERİMİZ KAYIT ALTINDA TUTULUYOR

 

Belediyelerin yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşmesinin Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlandı. Bu konu hakkında düşünceleriniz neler?

-Evet Büyükelçiler, konsoloslar ziyaretimize geliyor. Önümüzdeki günlerde de İsrail maslahatgüzarı gelecek… İzin almışlar zaten! Biz yapılan bu ziyaretlerin hepsinde kim ne konuştu, ne söyledi hepsinin dökümünü çıkarıyoruz. Neler konuşulduysa bire bir devletin kayıtlarına giriyor.

 

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ekrem 15 Ağustos 2022 11:19

Revizyon, revizyon olalı böyle yapılanı görülmedi

2 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi