Büyükerşen'den flaş "aday" açıklaması

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen'den flaş "aday" açıklaması
A
a

Aytunç Erkin’e konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhurbaşkanlığı adaylığında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini belirterek “Kendisinin arkasında olduğumuzu 11 başkan olarak söyledik. Daha önce de söylemiştik” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin’e konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen büyükşehir belediye başkanları ile yapılan toplantıda adayın açıklanması gerektiğini söylediğini ifade etti. Aytunç Erkin’in yazısının ilgili bölümü şöyle: “‘Ya adaylık konusu’ dediğimde Yılmaz Hoca şu cümleyi kurdu: ‘İlk günkü gibi ketum. Altılı Masa yani Millet İttifakı ne karar verirse düşüncesinde. Aday olup kazanırsa çok büyük hizmetler yapacağından eminiz.’ Bir kez daha araya girme ihtiyacı hissettim ve ‘Biz bir açıklama yapalım. Adayımız Kılıçdaroğlu’dur diyelim’ dediniz mi sorusunu yönelttim: ‘Ben o toplantıda adayın açıklanması gerektiğini söyledim. Artık açıklanması lazım. Zaman kalmadı! Düşünün kaç ay var…’”

"ARKASINDAYIZ"
Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açık olarak dile getiren Yılmaz Büyükerşen “Kemal bey çok gayretli ve heyecanlı. Masayla ilgili çok büyük sorumluluk hissediyor. O sorumluluğun etkisi altında söyleyeceği her sözü ölçüyor, biçiyor. Kendisinin arkasında olduğumuzu 11 başkan olarak söyledik. Daha önce de söylemiştik. Bizlerin yönettiği şehirlerin nüfuslarını toplarsan Türkiye nüfusunun yarıdan fazlasını teşkil ediyor” dedi. Milletvekili paylaşımlarının sorun yaratacağının altını çizen Yılmaz Büyükerşen şöyle konuştu: “Masa toplanacak, milletvekili paylaşımları söz konusu olacak. Ki asıl sorunlu dönem o dönemdir. Bürokrasi nasıl paylaşılacak? Çünkü iktidar, kılcal damarlara kadar adamlarını yerleştirdi. Bu bürokrasi çok bozuldu. Bildiğimiz cumhuriyetin ilk dönemlerindeki bürokrasi değil. Evet, çözülecek çok sorun var daha seçimlere gitmeden. Onun için, biz 11 büyükşehir belediye başkanının, artık partimizin ve Altılı Masa’nın kararı üzerine belirleyeceği çalışma yöntemleri konusunda hazırlıklı olması lazım. Strateji belirlememiz lazım, neler yapacağız?”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Fd 2 Şubat 2023 09:53

Otogarin etrafını dubalarla çevirip vatandaşa kolaylık sagliyan insan

0 1 Cevap Yaz
Es esli 1 Şubat 2023 23:26

6 li ganyana yatırım yapanlar ilk ayakta yatar

1 0 Cevap Yaz
Vatandaş 1 Şubat 2023 23:25

6 li Ganyan ilk ayakta yatar

1 0 Cevap Yaz
Buyukdereli 1 Şubat 2023 11:46

Önce sehrin icinde altyapı olmayan yerlerin işini çöz.

7 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi