Büyükerşen’den “one minute” hatırlatması!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen’den “one minute” hatırlatması!
A
a

Eskişehir Kent Konseyi tarafından düzenlenen Cadı Kazanında Türk Dış Politikası isimli söyleşide konuşan Yılmaz Büyükerşen, “Bugün ki söyleşiler son derece aydınlatıcı olacaktır. Dış politika deyince eyyy sözcükleri, one minute’ler aklımıza geliyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Kent Konseyi tarafından Cadı Kazanında Türk Dış Politikası isimli söyleşi düzenlendi. Söyleşiye CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Emekli Büyükelçi Namık Tan ve Gazeteci-Yazar Nur Batur konuşmacı olarak katıldı.

MODERN ÇAĞI TAKİP EDİYORUZ
Türk dış politikasına dair bilgi sahibi olmanın önemine değinen Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, “Eskişehir Kent Konseyi olarak kentlerimize baktığımızda küreselleşmenin de etkisiyle özellikle iktisadi boyutta olmak üzere birçok eksende ön plana çıkarak, dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki diğer kentlerle iş birliği ağları kurmaları, geleneksel diplomasi süreçlerinde değişime uğramasına neden olduğunu gözlemliyoruz. Günümüzün en önemli sorunları olan küresel ısınma, göç, çevre ve sürdürülebilir gibi kalkınma gibi konularda ortak çözüm platformları oluşturarak finansal kaynaklar yaratılması için kent diplomasisi politikaları da her geçen gün önem kazanıyor. Bu doğrultuda Eskişehir’de de yerel yönetimlerimizin kurduğu uluslararası ilişkiler neticesinde bir araya gelen kentlerimiz, normları belirliyor ve modern çağın gereksinimlerini kolektif bir yapı içerisinde kazanmaya çalışıyor” diye konuştu.

KONUKLARIMIZ ÇOK DEĞERLİ
Söyleşiyi organize eden Eskişehir Kent Konseyi’ne teşekkür eden Yılmaz Büyükerşen, “Konuklarımız çok değerli. Yurtta sulh cihanda sulh ilkesi hudutları içerisinde 100 yıla yakın süredir sürdüren Türk dış işleri diplomasisini 2 muhterem temsilcisi burada. Bizim günlük politikalarımız günlük, haftalık, aylık hatta dönemsel olarak değişen politikalar karşısında hep Türkiye’nin iç meseleleriyle uğraştığımız için doğrusunu söylemek gerekirse dış politikasıyla Türkiye’nin pek ilgilenemiyoruz. O nedenle bugün ki söyleşiler son derece aydınlatıcı olacaktır. Böyle iki büyük duayen büyükelçimizin konuştuğu yerde Türk dış politikasını eğer varsa bütün çıplaklığıyla size anlatacaktır. Çünkü biliyoruz ki Türkiye’de yendiğimiz kadarıyla uluslararası bütün müzakerelerde diplomatlarımızı devletimizi, hükümetimizi temsil eden kişilerin yanında göremiyoruz” şeklinde konuştu.

EYY SÖZCÜKLERİ, ONE MİNUTE’LER
Büyükerşen konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Dış politika deyince eyyy sözcükleri, one minute’ler aklımıza geliyor. Türkiye bugünlerde bütün vatandaşlarımızın çektiği ekonomik sıkıntılar demokrasiye özlemin, özgürlüğe özlemin aç karnını bastırmak üzere olduğu günlerden geçmekteyken, Kent Konseyi Başkanı’mızı kutluyorum bu organizasyon için.”

PROTOKOLDEN YOĞUN KATILIM
Söyleşiye Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ile birçok dinleyici katıldı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aksungur 24 Nisan 2022 13:58

Aklıma dış politika deyince suriyede, ırakta, libyada somalide, katarda sudanda, karabağda neişimiz var s400 ne gerek var aklıma geliyor

0 1 Cevap Yaz
Emenike 23 Nisan 2022 10:12

Dış politika deyince benim aklıma gelen ise şamda cuma namazı kılacağız dedikten sonra şam nüfusunun ülkemize akın etmesi. Ha birde türbe kaçırma olayı var

9 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi