Büyükerşen balkon konuşmasında neler söyledi?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen balkon konuşmasında neler söyledi?
A
a

Seçimden zaferle çıkan CHP Belediye Başkanları Balkon konuşması yaptı. Büyükerşen, tüm Eskişehirlilere teşekkür ederek “Yarından itibaren şehirli, köylü, ilçeli bütün Eskişehirlilere hizmet yarışına kollarımızı sıvayarak başlayacağız” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de seçimi büyük bir farkla kazanan CHP’li belediye başkanları, balkon konuşmasını gerçekleştirdi. Eskişehirlilerin yoğun katılım gösterdiği ‘En büyük başkan bizim başkan, Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları yükseldi. Balkon konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “En büyük Eskişehirlilerdir. Atatürkçü şehrin insanları Eskişehirliler. Demokrasinin beşiği Eskişehirliler. Uygarlığın şehri Eskişehirliler. Huzurun, güvenliğin ve gururun şehri Eskişehirliler. Ben ve belediye başkanı arkadaşlarım hepinize her zaman olduğu gibi sizlere beslediğimiz sevginin saygının en büyüğünü bu balkondan sergiliyoruz. Yakın zamana kadar Ankara’nın balkonu vardı. Şimdi de Eskişehir’in balkonu var. Atatürkçü, laik, hukuk devleti, parlamenter sistemin hasretle savunucusu Eskişehirliler sizlere bu seçimlerde gösterdiğiniz demokratik anlayıştan, Atatürk’e ve onun ilkelerine bağlılıktan, parlamenter rejime yeniden duymaya başladığınız sistem özlemine doğru baktığım zaman sizlere binlerce kez teşekkür etme ihtiyacı duyuyorum beni ve arkadaşlarımı yanıltmadınız” dedi.

BU GURURU MUHAFAZA EDİN
Eskişehirlilerin hep bir ağızdan ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atması üzerine konuşmasına devam eden Büyükerşen, “Sevgili askerler, Eskişehir Osmanlı imparatorluğunun yetkili beyliğinin kurulduğu toprakların insanları kurtuluş savaşının başladığı toprakların insanları. Eskişehirliler, demokrasinin ilk mitinglerinin yapıldığı toprakların insanları. Hepinize binlerce kez teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım sizlere ve seçime katılan diğer partilerimize, MHP’nin gençlerine, İYİ Partililere, AK Partililere, SP’lilere ve diğer seçime katılan partilere saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Eskişehir’e zafer yaraşıyordu, o zaferi de sağladınız. Bana ve diğer belediye başkanlarımızın karşısına aday olarak çıkanlara da uygarca bir seçim geçirdiğimiz için teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım her zaman olduğu gibi bütün partilere eşit mesafede olan belediye başkanları olarak rozete bakmaksızın, bu şehirde yaşayan herkese, hizmetkar olarak görevimize devam edeceğiz. Bu şehrin hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar bütün çocukları bizlerin çocuklarıdır. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Sizler bütün Türkiye’ye örnek olan hatta uluslararası düzeyde Eskişehir’in belediyeleriyle ün yapan şehrinde yaşayan insanlarısınız. Sizlere şükran borçluyuz. Bu gururu hep muhafaza edin. Demokrasiye hep sahip çıkın. Atatürk’ün devrimlerinden asla vazgeçmeyin. Öyle umut ediyorum ki ilk fırsatta yapılacak yeni bir referandumda sizler yeniden parlamenter rejimin kuruluşu için oylarınızı kullanacaksınız. Yarından itibaren şehirli, köylü, ilçeli bütün Eskişehirlilere hizmet yarışına kollarımızı sıvayarak başlayacağız. Her zaman örnek olacak bir şehir fertleri olarak gurur duymaya devam edin. Asla bu gururdan vazgeçmeyin. Hepiniz sağ olun var olun. Sizlere gelecekte çok mutlu bir Eskişehir mutlu bir Türkiye’nin örnek şehri olarak hayatınıza devam etmelisiniz. Bütün güzellikler bütün doğrular bütün iyilikler sizin olsun bize güç ve kuvvet verdiniz. Sağ olun” ifadelerini kullandı.  

BU HALKIN İKTİDARI
Daha sonra konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “O kadar güzelsiniz ki buradan aranıza atlamak istiyorum. Hepinizi tek tek kucaklamak istiyorum. Bu halkın iktidarıdır. Mustafa Kemal’in devrimlerini hep birlikte devam ettireceğiz. Yolumuz açık olsun” diye konuştu.

BİZ BU İŞİ ÖĞRENDİK
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “Sizi seviyorum. Eskişehir Türkiye’nin gururu oldu. Eskişehir’de merkezde 3 belediye olarak devam ediyor. Dışarda 3 belediye vardı. Şimdi Alpu geldi hoş geldi. Seyitgazi geldi hoş geldi. Korkmayın biz bu işi biliyoruz. Biz bu işi öğrendik. Hocamız burada. Bütün Türkiye Ankara geldi İstanbul geliyor. Hayırlı olsun herkese” dedi.  

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Emek mahallesi 1 Nisan 2019 12:47

Kıymetli hocalarım şu emek mahallesi Ertaş caddesi altına asfalt dokun bu sene sanayi boyuna yollar berbat oyu boşuna vermedik😊

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi