Büyükerşen açıkladı! Eskişehir'e ulaşım müjdesi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen açıkladı! Eskişehir'e ulaşım müjdesi...
A
a

Eskişehir kent içi ulaşıma büyük bir yatırım yaparak tramvay ağını çalışmalar tamamlandığında 51 kilometreye çıkaracak olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 60 yeni otobüs alarak ulaşım filosunu güçlendirdi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri...

Toplu taşımadaki sorunları en aza indirmek ve yoğun hatlarda sefer sayılarını arttırmak amacıyla otobüslerin alındığını belirten Başkan Büyükerşen, yeni otobüslerin erişilebilir, rahat, kaliteli, konforlu ve en önemlisi güvenli kent içi ulaşıma büyük katkı sunacağını ifade etti.
Yeni otobüsleri incelemek üzere Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nü ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yaptığı açıklamada yeni alınan otobüslerin vatandaşlar tarafından şikayet alınan hatlarda öncelikli olarak kullanılacağını belirtti. Büyükerşen “Şehrimiz her alanda genişliyor, nüfusumuz artıyor. Buna paralel olarak ihtiyaçlarımız da artıyor. Bu sebeple kent içi ulaşımda önemli bir yer tutan otobüs filomuza araç desteği yapmamız gerekiyordu. 2019 Ekim ayı meclis toplantımızda onaylanarak ihalesi yapılan 60 aracımızın teslimatları yapılmaya başlandı. Trafik tescil işlemleri tamamlanan araçlarımızı hiç bekletmeden hizmete sokuyoruz” dedi.



Önceliğin Özel Halk Otobüslerinin çekilmeye başladığı hatlara verileceğini ifade eden Başkan Büyükerşen “Artan maliyetler ile Özel Halk Otobüsleri bir bir hattan çekiliyor. Sefer sayıları azalan hatlarımız başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm hatlarımızda 50 aracımız bugün itibariyle hatlara girmiş olacak. 10 aracımızın da teslimatı 1-2 gün içerisinde tamamlanarak önümüzdeki hafta hizmete sunmuş olacağız. Araçlarımızda vatandaşlarımızdan olumlu dönüşler aldığımız kadın otobüs şoförlerimiz de görev yapacak. Hizmete giren bu araçlarımızın ihtiyaçlarımızı bir nebze olsun gidereceğine inanıyor, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.  

Ulaşımda erişebilirliğe büyük önem verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise araçların çevre dostu olduğunu ve 103 yolcu kapasitesi ile hizmet vereceğini belirttiler. Yetkililer “Araçlarımız alçak tabanı ve portatif engelli rampaları ile engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabileceği araçlar olarak seçildi. Euro-6 standardında dizel motora sahip olan araçlarımız iç ve dış donanımları ile hem yolcularımıza konforu sağlıyor, hem de güvenli bir yolculuk imkanı sunuyor” diyerek önümüzdeki hafta sonu itibariyle 60 aracın da hatta girmiş olacağını ifade ettiler. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İsmail 21 Şubat 2020 01:04

Yol parası bulamayıp yürümek zorunda kaldıktan sonra istersen 600 otobüs koy 1000 tramway. Çok pahalı ulaşım. Gereksiz bir pahalı lık. Su ateş pahası ulaşım ateş pahası. Kimin parasıyla kime hizmet. Ne karşı partiliyim ne bişey. Yemin olsun ki yıllarca oy verdim ama bu kez çok pişmanım yaşanmaz oldu garibana

1 2 Cevap Yaz
ben de pişmanım

çok haklısın ismail, ben de aynı senin gibi çok pişmanım AK Parti'ye yıllarca oy verdiğim için, yazık ettiler bizim gibi garibanlara...

2 1
Uğur 21 Şubat 2020 01:03

Desenize ulaşıma zam gelicek....

1 3 Cevap Yaz
Vatandas 20 Şubat 2020 15:46

Biraz da köy arabalarina keske onem verilse icinde koca bir kaya parcasi olan ve insanlarin tozdan boguldugu kirmizi 68 icler acisi

0 1 Cevap Yaz
İsmail 20 Şubat 2020 12:51

100 otobusu hatlardan cek 60 otobus verdim mujde de . Inananlar var hala bunlara yazik

3 7 Cevap Yaz
fenerli 20 Şubat 2020 10:03

eskişehirin tek derdi toplu taşıma degil ucuz taşıma.sosyal belediyecilik

4 1 Cevap Yaz
VATANDAŞ 20 Şubat 2020 10:02

teknik ünüversiteye giden çocuklar sabah derslerine geç giriyor.sabahları 2 sefer daha konsa dersleri daha zevkli geçer.

0 1 Cevap Yaz
Hektor 19 Şubat 2020 22:34

Böyle güzel bir hizmet için Yılmaz Büyükerşen' e sonsuz teşekkürler.Yeni tramvay hatları da bir an önce faaliyete geçirilirse sevincimiz katmerli olacak..

6 5 Cevap Yaz
Vural

Yeni Tramvay hatları bir an önce Faaliyete geçse ne olacak ki o hatlarda çalışacak yeterli tramvay seti yok.

2 3
19 Şubat 2020 17:18

Şirintepe mahalleye 2 saatte bir 19 geliyor nedense birde otobüslerin durağa geip gelmediği belirten araç arvento sistemiini şoförler devre dişimizi bırakıyor herhalde çünkü sistem calusmuyor

2 5 Cevap Yaz
Müfit 19 Şubat 2020 16:42

Tramvay hatları ne vakit bitecek acep

0 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi