Büyükerşen: Şehircilik anlayışıma ters!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen: Şehircilik anlayışıma ters!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Meclis Toplantısında kent merkezinde bulunan ve yargıya taşınan bir AVM’nin bitişiğindeki alan gündeme geldi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Meclis Toplantısında kent merkezinde bulunan ve yargıya taşınan bir AVM’nin bitişiğindeki alan gündeme geldi. Söz konusu alanla ilgili AK Parti grubu tarafından mahkeme kararına itiraz edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de aynı görüşte olduğunu ve kendisinin de şehircilik anlayışına ters olduğunu belirterek çekimser oy kullandı. 
Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantılarının ikincisi Yılmaz Büyükerşen Başkanlığında yapıldı. Toplantıda komisyondan gelen 34 madde görüşüldü. Gündemde yer alan ve oy birliğiyle gündeme gelen 26 madde okunmuş kabul edilerek oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 20. Maddesindeki yer alan Tepebaşı İlçesi, Fabrikalar Bölgesi ile ilgili komisyondan gelen rapora ilişkin AK Parti grubundan söz alınarak komisyon raporuna katılmadıkları ifade edildi.

ŞEHİRCİLİK İLKELERİNE AYKIRI 
AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Birsen çoğunluğa katılmadıklarını ve karşı oy gerekçelerini açıklayarak, “AK Parti grubu olarak destek vermiyoruz. 5 yıl önce başlayan ve süren bir konu. Espark AVM yanındaki alandan bahsediyoruz. Yeşil alan olmalı diye Yılmaz Büyükerşen zamanında görüş bildirmişti. Daha sonra Tepebaşı Belediyesi ve mülk sahibi tarafından konu yargıya taşındı ama başvuru reddedildi. Bugün gelinen noktada buraya bir ticaret merkezi yapılması çevre şehircilik ilkelerine aykırı bir durum oluşturacaktır" dedi.

HUKUKUN KURALLARINA UYUYORUZ
CHP’li Meclis Üyesi Erdoğan Aydoğmuş da Birsen'e verdiği yanıtta hukukun kararlarına uyulduğunu belirterek, “15.06.2022 tarihinde revizyon imar planında söz konusu alanı ticaret alanı olarak el birliği ile onayladık. Hukukun kararlarına uyuyoruz. Ben bu hukuk kararını tanımıyorum denilemez. Burayı rekreasyon alanı olarak yapalım. Hukuk burayı kentsel servis alanı olarak uygun görmüştür" ifadesini kullandı.

CAN ALICI BİR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de bahse konusu alanla ilgili kişisel görüşünü beyan etti. Büyükerşen, "Orası çok çirkin bir hal alacaktır. Kişisel inancımı söylüyorum. Revizyondan geçtiyse revizyona itiraz ediyorum. Ben eski kararımdayım. Eskişehir'in geleceğine yönelik can alıcı bir plan değişikliği ve baştan beri benim şehircilik anlayışıma ters..." diye konuştu.
İlgili madde AK Parti'n karşı oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katılmayarak çekimser oy kullandığını açıkladı. 
Diğer yandan bir sonraki meclis toplantısının 21 Kasım tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi