Büyükerşen: Eskişehir'deki otopark sorununun çözümü...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen: Eskişehir'deki otopark sorununun çözümü...
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Yılmaz Büyükerşen, başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin gündeminde Odunpazarı bölgesinde bulunan Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nin trafiğe kapatılması vardı. Başkan Büyükerşen, İtalya’nın Floransa kentinden örnekler vererek “Dünyanın hiçbir yerinde turizm bölgelerine otomobil girmez. Bu şehirciliğin değişmeyen kuralıdır" dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Mecliste gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildikten sonra AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Birsen, gündem dışı söz aldı. Eskişehir’de çeşitli kültür sanat ekinlikleri gerçekleştirildiğine dikkat çeken Mustafa Birsen, kente gelen sanatçılara ödenen fiyatların listelerde belirlenen rakamlardan çok daha fazla olduğunu ileri sürdü. Birsen, “Geçen ay kente gelen bir sanatçı arkadaşımızın listede fiyatının 200 bin lira olduğunu gördük fakat belediyenin 600 bin lira ödediğini öğrendik. Başka bir sanatçının ise liste fiyatı 50 bin lira iken 325 bin lira ödendiğini gördük. Dolayısıyla bu konuda kafa karışıklığı var. Hem şahsımızın hem de büyükşehir belediyemizin açıklık getirmesini istiyoruz” dedi. Bunun üzerine Başkan Büyükerşen, konuyla yakından ilgileneceğini ifade ederek, “Bende ilk defa sizden duyuyorum. Soruşturmam için zaman lazım. Soruşturup sizi bilgilendireceğim” dedi.

GELİRİ EĞİTİME GİDECEK
Mecliste Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yıllarca hocalık yapan Ali İsmail Türemen’in eşi Berna Türemen’in açılacak olan Kedi Müzesi için koyduğu şart görüşüldü. 50 senedir dünyanın çeşitli ülkelerinden temin ettiği kedi tablolarını, heykellerini, biblolarını, oyuncaklarını ve türlü ev eşyalarını müzeye bağışlamak isteyen Berna Türemen’in müzeden elde edilecek gelirle öğrencilerin eğitimine katkı sunulması talebi görüşüldü. Mecliste alınan kararla birlikte Berna Türemen’in bağışladığı eserlerle birlikte açılacak olan Kedi Müzesi’nin gelirleri eğitime gidecek.

SAKALLI ZAMANINDA ALINAN KARAR
AK Partili meclis üyeleri Odunpazarı Bölgesinde bulunan Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nin trafiğe kapatılmasını hatırlatarak, bölgede bulunan esnafın ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin fakültelerine gitmede zorluklar yaşadığını söyledi. Başkan Yılmaz Büyükerşen, o bölgenin trafiğe kapatılmasının 2011 yılında Odunpazarı Belediyesi eski Başkanı Burhan Sakallı döneminde ilk kez gündeme geldiğini hatırlatarak, “O zamanlar buranın yayalaştırılması konusu gündeme geldi ve gerekli çalışmalar yapıldı. Sakallı zamanında alınan kararlar mevzuata uygun olarak alınmış, UKOME kararları da doğru alınmış. Biz bu bölgeyi pandemiden önce yayalaştıracaktık ama pandemi nedeniyle yoğunluk yaşanmadığı için bugüne kadar kaldı” dedi.

DEĞİŞMEYEN KURAL
Dünyanın hiçbir turizm bölgesinde otomobillerin turizm bölgesine girmediğini hatırlatan Başkan Büyükerşen, “Bunun en güzel örneği İtalya’nın Floransa kentindedir. Buraya tur araçlarıyla turistler gelirler belli yerde indirilirler ve söylenen saatte buluşmak üzere turistler o bölgeye bırakılır. Tur otobüsleri de kendilerine ayrılan yere araçlarını park ederler ve turistlerin geri gelmesini beklerler. Odunpazarı bölgemizde böyle olacak. Bu şehirciliğin bir kuralıdır. Değişmeyen kuralıdır” dedi.

YAPTIRIM GÜCÜMÜZ YOK
Diğer yandan Eskişehir’de üç kişiden birine otomobil düştüğünü söyleyen Başkan Yılmaz Büyükerşen, kentte yaşanan otopark sorununu araç fazlalığından kaynaklandığını belirtti. Vatandaşların trafik kurallarına uyması konusunda duyarlı olması gerektiğini söyleyen Büyükerşen, “Biz iki kocalı Hürmüz gibiyiz. Hangi sokakların tek istikamet olduğu, anayolların nasıl trafiğe yönlendireceği konusunda yasal olarak sorumlu olan biziz. Ama yaptırım gücümüz yok. Yaptırım gücü trafik polisinde ama onlarda bıkmış. Buna rağmen bazı formüller aradık hemen ne yaptık usulsüz park yapanların plakalarının fotoları çektik. Emniyete gelin yetki sizde dedik. Aracı gelin alın araçları götürün gelip ceza ödediklerinde akılları başlarına gelir dedik ama olmadı” dedi.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Satranç 14 Ekim 2022 00:02

Belediyeler, önce garajlı olacak diye imar izni verdikleri, sonrasında ise bina garajlarının (otoparklarının) nasıl lokanta, cafe, tekel bayii vs. dönüştüğünü takip etsinler. Hangi yüzyılda yaşıyoruz, 7mt. Sokak genişliği mi olur. Hadi oldu, nasıl çok katlı bina yapımına izin veriliyor anlamak zor. İmar plancıları fayton trafiği zamanında kalmışlar anlaşılan...

0 0 Cevap Yaz
Cemal 12 Ekim 2022 15:00

Ekrem Birsen, Odunpazarı Atatürk lisesi bahçesinin, başkanı olduğu esnaf ve sanatkarlar odası tarafından neden kuruma ait özel otopark gibi kullanıldığını ve bu kurumun araçlarının haricinde okul bahçesine park için diğer vatandaşların araçlarının niye alınmadığının hesabını versin önce.

1 9 Cevap Yaz
Eski26 12 Ekim 2022 14:42

Belediye sanatçılara iki üç katı para veriyormuş öyle mi ? Bizde inandık he..  Uydur uydur ipe diz, yalanın alıcısı çooook nasılsa. İnsan söylerken yüzü kızarır en azından . Delil hani, ispat hani var mı ? Yokkkk...

2 6 Cevap Yaz
Ahmet yılmaz 12 Ekim 2022 14:27

Bir şeyler yaparkende altarnetifini sunmak gerekir

3 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi