Büyükerşen: Delege dalkavukluğu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen: Delege dalkavukluğu
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, partisi CHP'de yaşanan olağanüstü kurultay tartışmalarına tepki gösterdi. CHP'nin silkinmeye ve tüzük değişikliğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Büyükerşen, "Bu yapı, 'delege dalkavukluğu'dur. Delege sistemimiz mutlaka değiştirilmeli" ifadesini kullandı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde adı, CHP'nin cumhurbaşkanı adayları arasında geçen Büyükerşen "CHP'nin silkinmeye, derlenip toparlanmaya, tüzüğünü yenilemesine ihtiyacı var. Şu dönemi, kurultayla değil, seçim çalışmalarıyla geçirmeliyiz" dedi.
Bazı delegelerin seçim döneminde ortada gözükmediğini, kurultay döneminde ortaya çıktığını belirten Büyükerşen, söz konusu kişilerin tutumunun asla tasvip edilemeyeceğini söyledi. Partinin bu tür kişilerden mutlaka kurtarılması gerektiğini ifade eden Büyükerşen, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e şunları söyledi:

"Adayın, seçimi kazanmak için seçtirdiği, o adayla birlikte hareket eden delege sistemiyle bir yere varılamaz. Açıkçası bu yapı ‘delege dalkavukluğu'dur. Delege sistemimiz mutlaka değiştirilmeli. Partide, ne zaman ilçe ve il başkanı seçilecekse hemen ‘demirbaş delegeler' ortaya çıkar. Hemen her yönetim, kendi delegesini elinde tutmaya çalışıyor. Dolayısıyla delege dalkavukluğu siyasette hep var. İşte seçim döneminde herkes delege avına çıkıyor. Adaylar, adaylığa niyetlenenler akraba, eş-dostu delege yapmış.

'GERİDE OLAN HİÇ ÇALIŞMIYOR'
"Partimizde de doğru-dürüst delege ve üye kayıtları yok. O yüzden kurultay kavgaları yapılıyor. Bakıyorsunuz ilçe ve il başkanı seçiminde oy kullanan delege ne kadar babadan, dededen partili olduğunu söylüyor. Oy verdikten sonra bir daha da ortada gözükmüyor. Milletvekili seçiminde de o partinin 3-4 milletvekili çıkarması kesinse, üçüncü, dördüncü sıradakiler çalışıyor, geride olan adaylar ve onlara oy verenler kılını bile kıpırdatmıyor. Hatta garanti seçilecek yerde olanların da yeterince çalıştığını iddia edemeyiz. Düşünün, sandık kurulunda görevlendireceğimiz delege bile bulamıyoruz. Milletvekilliğine aday olabilmek için il ve ilçe başkanı olanlar var. Hemen il ve ilçe başkanlığına seçiliyor, ilk seçimde de milletvekilliğine adaylığını koyuyor. Böyle olmamalı. İlçe ve il başkanı olanlar ilk seçimde milletvekili adayı olmasın. İlk genel ve yerel seçimde partinin kazanması için uğraşmalı."
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
YİRMİ ALTI 31 Temmuz 2018 09:11

HOCA SEN DE CAHİLLİK ETME BAK ELİN OĞLU YAPIYOR OLUYOR DA SEN NİYE YAPMIYORSUN YAP ŞU İŞİ DE HERKES RAHATLASIN ELİN OĞLU YAPIYOR DEMEK Kİ YASAL DEMEK Kİ KANUNİ SEN NİYE İNAT EDİYORSUN İHANETİ BIRAK YAPMAZSAN EĞER BU ŞEHİR SENİ ASLA AFFETMEYECEKTİR

0 0 Cevap Yaz
veysel 31 Temmuz 2018 00:39

delegeleri yapanlar Sinan Özkar ve Kazim Kurttur. Lütfen onlara hesap sorun

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi