Büyükerşen: Atatürk'ün mirasına sahip çıkarız!

Türk Hava Kurumu’nun (THK) en büyük eğitim merkezi İnönü ilçemizde. Arazi yapısı ve hava akımı ele alındığında planör, yelkenkanat, model uçak sporlarının yapıldığı dünyadaki en büyük tesis…

3 Mart 2021 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Türk Hava Kurumu’nun (THK) en büyük eğitim merkezi İnönü ilçemizde. Arazi yapısı ve hava akımı ele alındığında planör, yelkenkanat, model uçak sporlarının yapıldığı dünyadaki en büyük tesis…
Hürriyet Gazetesi’nin önemli yazarlarından Yalçın Bayar, dün köşesinde İnönü’deki tesislerle ilgili önemli bir iddia ortaya attı.
Okuyunca şaşırdım…
Bayar şu iddia da bulunuyor:
-İnönü Eğitim Merkezi’nin iki pisti rant ve kamulaştırmaya kurban edilmeye hazırlanıyor. Bir tarafta planörlerin inip kalktığı pist başındaki araziyi İnönü Belediyesi almaya çalışıyor. Amaç çocuk bahçesi, mesire yeri yapmak. Ama bu durum motorsuz hava aracı planörlerin inip kalktığı pist için uçuş emniyetini tehdit ediyor. İnönü ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi araziyi almak için dava açmış. Ancak THK yönetimi işi bırakmamış, mahkemeyi kazanmış. Şimdi İnönü ve Eskişehir Büyükşehir belediyeleri işi üst mahkemeye taşıyor.
Bayar devam ediyor:
-Acaba Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 1980’lerde büyük savaş vererek açtığı Anadolu Üniversitesi’nin sivil havacılık okulunu unutuyor mu?
…/…
Bu iddialar doğru muydu?
Başkan Büyükerşen’e bu konuyu sordum…
Yazılanlara bizim gibi o da inanamamıştı!
Yanıtı çok kısa ve sert oldu:
-Hiç ilgisi yok! Bizim THK mahkemeye vermemiz mümkün değil! Araziyi almak için dava da açmadık! Bu haberler nereden çıkıyor bilmiyorum. Ancak birileri bizim adımızı bu işlere karıştırmak istiyor!
Mustafa Kemal Atatürk 03032021

Birçok kişinin belki bilmediği bir konu daha var. İnönü tesislerinin önünde bulunan ve eliyle gökyüzünü işaret eden Atatürk heykeli var.
“İstikbal Göklerdedir”
Heykeli THK’na hediye eden kişi Yılmaz Büyükerşen’dir…
Bu hatırlatmamız üzerine Başkan Büyükerşen, “Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ sözlerini kendine şiar edinmiş bir kişiyim. THK aynı zamanda Atatürk’ün mirası, bizim görevimiz bu mirasa sahip çıkmak!
 

BİR AYDAN UZUN SÜRMEZ!

Mavi düşük risk…
Sarı Orta risk…
Turuncu yüksek risk…
Kırmızı Çok yüksek risk…
Harita bu şekilde ve biz normalleşiyoruz öyle mi?
Ama haritaya baktığımızda pek de normalleşecek bir durumumuz yok! Ülke nüfusunun çok büyük bölümü yüksek ve çok yüksek risk grubunda…
Hangi il nasıl normalleşecek!
Harita üzerinde tek tek belirlenmiş. Sosyal medyayı takip ediyorum, “virüs haritasıyla” ilgili yapılan espriler ortalığı kasıp kavurmuş…
Virüs haritası ile seçim haritası üst üste konulmuş, “analizler” bile yapılmış! Sanırım Avrupa ülkelerinde böyle bir haritayla, bu şekilde yorum-analiz ve espriler yapıldığına pek tanık olmayız…
Çalışanlar, esnaf, lokantalar, öğrenciler ne yapacak!
Hepsi ayrıntılı olarak belirlenmiş!
Kontrolü kaybedersek, emin olun bu normalleşme bir aydan fazla uzun sürmez!
 

ODUNPAZARI’NDAN GÜZEL MESAJLAR!

Odunpazarı Belediye Meclis’inde bir önceki toplantı da Cumhur ittifakı üyeleri hatırlanacağı gibi toplantıyı terk etmişti.
Gözler Pazartesi günü yapılan Meclis toplantısına çevrildi. Bir gerginlik olacak mı?
Olmadı tam aksine, çok kibar çok naif bir toplantı yapıldı.
Başkan Kurt, üzerine basa basa şu mesajı verdi:
-Burası seçilmiş bir meclis ve bu mecliste seçilen belediye meclis üyesi arkadaşlarımız gerek kentin gerek ilçemizin gerekse de Türkiye’nin sorunları ile ilgili düşünceleriniz açıklayabilir. Murat Bey az önce 28 Şubat ve Kırım meselesi ile ilgili konuştu örneğin.  Birbirimize tahammül edeceğiz, dinleyeceğiz.
Ve Murat Özcan’ın tavrı son derece olumlu ve yapıcıydı:
- Geçen ayki meclis toplantısında meclisi terk etmek zorunda kalışımız bizim burada vay iyi yaptık, vay bir daha yapacağız gibi miktar verilecek bir konu değil. Bu bir zorunluluktu. Bu bizim demokratik hakkımızdı. Onu kullanmak istedik. Meclislerde bu tarz bir durumun bir daha yaşanmaması için hepimize düşen görevler olduğunu da biliyorum.
 

HUZURLU HAYAT İÇİN 4 KURAL

1- Kimseden nefret etme, nefret yüktür.
2- Kimseye taşıyamayacağı değeri verme.
3- Hayatını başkalarınınkiyle karşılaştırma.
4- Geçmişinle barış
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi