Burası Eskişehir'de bir okulun bahçesi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Burası Eskişehir'de bir okulun bahçesi!
A
a

Mehmet Ali Yasin İlkokulu’nun 9 şubesinin taşındığı ESOGÜ’ye ait binanın bahçesindeki domates tarlası ve tahtadan yapılmış derme çatma tuvalet, görenlere ‘yok artık’ dedirtti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ÇOK BAKIMSIZ
Mehmet Ali Yasin İlkokulu’nda 9 şube ‘tekli eğitime geçme gerekçesiyle’ Odunpazarı Belediyesi yanında bulunan ESOGÜ’ye ait İlahiyat Fakültesi binasına taşınıyor. Bu bina uzun süredir boş olduğu için bakımsız durumda. Bir süredir bu binada mültecilere eğitimler veriliyor. Veliler dün Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek, bu taşınma olayına büyük tepki gösterdi.
 
İSYAN ETTİLER
Veliler; “Hiç ilkokul 1’nci 2’nci sınıf öğrencileri mültecilere eğitim verilen binada öğretim görür mü? Okuldaki tuvaletler ilkokul öğrencilerine uygun değil.  Okulun duvarları yıkık. Güvenlik yok. Okulun bahçesine giren çıkan kim belli değil” diye isyan etti.  Okulun bahçesinde domates tarlası ve tahtadan yapılmış derme çatma tuvalet ‘yok artık’ dedirtti.
 
GÖRMEDİM
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen; mültecilere eğitim veren bölümün girişinin ayrı olduğunu belirterek; aradaki geçiş koridorunu kapatacaklarını söyledi. Özen; “Okula  güvenlik personeli vereceğiz. Velilerimiz endişe etmesin. Mülteci kadınlar için açılan eğitim merkezi bir yıl sonra gidecek. Okul bize kalacak” dedi. Özen, okul bahçesindeki domates tarlasını ve derme çatma tuvaleti görmediğini söyledi.
 
Kaynak : Eskişehir Sonhaber Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi