Bu ürün bin bir derde deva

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu ürün bin bir derde deva
A
a

Arının üretmiş olduğu propolis isimli ürünün özellikli havalarının soğuması ile birlikte artan nezle ve grip gibi rahatsızlarından yanı sıra diş ağrısı gibi birçok hastalığa iyi geldiğini ve kansere de 'öl' emri verdiğini belirtiliyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bal arıları tarafından ağaçların ve bitkilerin öz sıvılarından toplanan propolis isimli macun kıvamındaki ürün, arı kovanlarından temin edilip sıvı hale getiriliyor. Ham olarak kilosunun 400 liraya, sıvı olarak ise litresinin bin 500 liraya satıldığı propolisin faydaları saymakla bitmezken, birçok derde de deva oluyor. Eskişehir’de arıcılık sektörüyle uğraşan genç girişimci Faruk Çengel, propolisin antibakteriyel ve antioksidan özellikleri olduğu için her türlü hastalığa iyi geldiğini belirtti. Çengel, “Propolisin genel özelliklerinden bahsedecek olursak, insan sağlığında ve arı sağlığında aynı şekilde dezenfekte olarak kullanılır. En bilindik faydaları ağız içi yaralarında, diş eti hastalıklarında olmak üzere kansere kadar etkisi vardır. Propolisin kanserdeki etkisi kanser hücrelerine 'öl' emri verir. Propolisin temini ise arının bitkilerin ve ağaçların öz sıvılarını almasıyla oluşur. Arı bunları aldıktan sonra kendisinden de enzimler katarak bir macun haline getirir. En sağlıklısı yüksek rakımlarda alınır ve şehir merkezlerinden, köy merkezlerinden uzak olması daha önemlidir. Çünkü arı bazen asfaltlardan bile alabiliyor bunu yaz aylarında. Onun haricinde içerisine katmış olduğu enzimler zaten en büyük şifa deposudur. Antibakteriyel, antioksidan antibiyotik özelliği sayesinde her türlü hastalığa, özellikle sonbahar dönemlerinde nezle, grip gibi hastalıklarda önemli bir iyileştirici etkisi vardır” dedi.


“10 kilo insan ağırlığına 1 damla olarak kullanılır”
Propolisin yapım aşamasını ve kullanım şeklini de anlatan Faruk Çengel, “Uçuş giriş deliklerine yaptığı propolisleri kazıma yöntemiyle alarak elde ederiz. Bunun haricinde propolis trapı ya da propolis tuzağı diye de bilinen bir aparatımız vardır. Bu aparatı özellikle propolis yaptırtmak istediğimiz arılarda ya da bölgelerde kullanırız. Almış olduğumuz aparatı derin dondurucuda soğuk havayla beklettikten sonra kırma yöntemiyle propolislerimizi elde ederiz. Daha sonra ise belli bir miktar etil alkol içerisine atmış olduğumuz propolislerin 21 günlük mayalanma süreci dediğimiz bir süreci vardır. Günde 7 kez çalkalarız ve elde etmiş olduğumuz propolis hazır hale gelmiş olur. Bunun da kullanımı şöyledir. Çok aşırı miktarlarda mideye rahatsızlık verebilir, gaz yapar. Onun haricinde de kullanım şekli sağlıklı insanlarda 10 kilo insan ağırlığına 1 damla olarak kullanılır” şeklinde konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi