Bu sözler şehirde paniğe yol açar!

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, yaptığı basın açıklamasında “Musluklarından akan suyun içilemediğini ve sağlıksız” olduğunu iddia etti!

9 Aralık 2019 08:24
A
a
Sütiş Eskişehir
ESKİ’nin suya zam yapmasıyla “musluklardan içilebilir su” tartışmaları yine başladı. Son olarak AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, yaptığı basın açıklamasında “Musluklarından akan suyun içilemediğini ve sağlıksız” olduğunu iddia etti!
Zammı eleştirmek başka bir konu, şebeke suyunun içilmediğini ve sağlıksız olduğunu söylemek başka bir konu!
Şebeke suyunu “sağlıksız ilan etmek” çok ciddi ve vahim bir hatadır. Şehirde bir paniğe neden olabilirsiniz!  Sağlık müdürlüğü başta olmak üzere devletin ilgili birimleri suları çok titiz bir şekilde denetliyor!
Bir çok şehirde şebeke suları çok eskiden bu yana içiliyordu. Çünkü onların bir Kalabak suyu yoktu!  Şebeke suyunu içmeye, yemekte kullanmaya mecburlardı.
Bu Eskişehir’deki şebeke suyunun içilmediği anlamına gelmiyor! Çocukluğumuzdan bu yana sokaklarda oynayan çocuklar çeşmelerden, cami şadırvanlarından şebeke suyu içerdi. Hala da içiyorlar!
Cumhuriyet’in ilk yıllarından bu yana Eskişehirliler Kalabak suyunu içiyor bu nedenle kendini ayrıcalıklı buluyor.  Sonuçta artık bir çok su firması ortaya çıktı ve şehirlerde şebeke suyunu içen pek kalmadı…
Çalışkan’ın açıklamasına göre hiçbir şehirde artık “şebeke suyu” içilmiyor demektir! Eskişehir’i, Eskişehirlileri tanımak ve bilmek önemli! Eskinin ezber argümanları ile muhalefet yaparsanız, başarıya ulaşamazsınız!
Şehirde etkili koltuklarda oturan siyasetçilerin, yapacağı açıklamalarda sözcükleri, cümleleri iyi seçmesi kamunun yararınadır!
 

BU SAVAŞA KAYITSIZ KALAMAZLAR!

 
Eskişehirspor kazandı. Çok ama çok önemli bir galibiyetti!
Mutluyuz, sevinçliyiz…
Güne iyi başlıyoruz! Volkan Akdoğan’ın sosyal medyada yazdıklarını önemsiyorum. Özetleyerek size aktarıyorum:
1-Güven veren yönetim, sahada her şeyini veren futbolcular, 90 dakika soğuğa rağmen tribünleri inleten muhteşem taraftar... Kümede kalmak için tek eksik sponsorlardan gelecek destek! O da gelecektir! Bu savaşa kayıtsız kalamazlar!
2- Övgüyü hak edenlerin başında Coşkun Hocamız geliyor... Kalıpları yıkan, geldiğinden beri söylediği söylemlerinde en ufak bir sapma olmayan, yönetim zafiyeti olduğu dönemde takımı bir arada tutan kurt hoca, bu işi başaracak, takımı ligde tutacaktır!
3-Bir kez daha gördük ki olumlu düşünce tarzı, pozitif yaklaşım, kucaklayıcı söylemler başarının ilk anahtarı...
4-Eskişehirspor’u yönetenler son zamanlarda en çok bunu göz ardı etmişlerdi... Değişim zihinlerde başladı!
 

TABANDAN GELEN!

CHP Tepebaşı ilçe Başkanlığı’na Atilay Dalgıç aday oldu. Görev süresi başarıyla tamamladı…
CHP’lilerin güvenini kazandı…
Toplum tarafından saygı ile anıldı!
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile de uyum içinde çalıştı!
En önemlisi ise partiyle belediyeyi birbirine karıştırmadı. Aklı estikçe belediye başkanının kapısını çalmadı.
İş arayan partilileri belediye başkanına yönlendirmedi. Partinin kendi dinamikleri ile hareket etmesini sağladı.
En önemlisi CHP Tepebaşı örgütünün ayağa kalkmasını sağladı! Gelecekte  CHP’yi Atilay Dalgıç gibi isimler ayakta tutacak…
 

KAVGAYA BAK!

Aynı camide Cuma namazı kılan AK Parti Çorum Milletvekili ile AK Parti eski Çorum İl Başkanı önce tartışmışlar. Araya cami cemaati girince yatışmışlar. Daha sonra tartışma yeniden alevlenmiş ve tekme tokat kavgaya dönüşmüş. Çıkan kavgada milletvekili Erol Kavuncu yaralanmış…
Kavgayı camiden çıkan vatandaşlar ayırmış…
AK Parti’de son dönemde böyle olayları çok sık görmeye başladık! Henüz Eskişehir’de rastlamadık.
Olması da uzak ihtimal! Eskişehir’deki AK Partililer kendisi ile barışık isimler!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Mutluluk ellerinizdeyken hep küçüktür, ama bir bırakın, ne kadar büyük ve değerli olduğunu anında anlarsınız. Maksim Gorki
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 09 12 2019
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Veli 9 Aralık 2019 10:30

ali bey ciddi iseniz noter huzurda şebeke suyu içerseniz inanırız.

6 6 Cevap Yaz
DKC 9 Aralık 2019 09:13

Yıl 2020 olacak hala çeşme suyunu içenler varmış. Bu açıklamadan bunu görüyoruz. Zaten içerisinde barındırdığı klordan dolayı içilmesi zor, içenler nasıl hazmediyor çok ilginç. Fakat çamaşır, bulaşık yıkarken, banyo ederken falan kullanılabilir. Zihni bey yine silemediğini karalamaya çalışıyor besbelli. Bu saatten sonra su zammı geri çekilmez, geçsinler mağduruz biz ayaklarını. Zihni bey'in zamdan canı çok yanmış belli, fakat ocak ayı girince vergiler,harçlar en az %50 zamlanacak, hadi bu zammıda belediyeye bağlasın. Nasıl olsa günah keçisi belli...

7 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi