Bu plan iptal edilirse Eskişehir’e yazık olur!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu plan iptal edilirse Eskişehir’e yazık olur!
A
a

Odunpazarı Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin ekonomiyi bitirdiğini, sorunları çözemediğini savunan Başkan Kazım Kurt, “20 yıl yönetip de bir sorunu çözemiyorsanız, bundan sonra 2030’un, 2053’ün randevusunu vermeyin kimseye. Çözemezsiniz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
 AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan’ın Odunpazarı Belediyesi’nde çalışmadan maaş alan ve sosyal medyada trollük yapan kişilerin olduğuna yönelik paylaşımına tepki gösteren CHP Meclis Üyesi Emre Genç, “Personellerimiz 7/24 esasıyla halkının menfaati uğruna çalışıyor. Personellerimiz bankamatiğe gidip maaşını almamıştır. Bu Ak Partili belediyelerde oluyordur. Siyaset yapıyorsanız eleştirilere açık olmanız lazım. Biz de eleştirilere maruz kalıyoruz. Karşılıklı anlayış bunu gerektirir. Biz yazılanları beğenmedik diye savcılığa başvurmadık. Belki bir kelime hatası olmuştur ya da fevri bir davranış olmuştur. Kendisi bu konuya açıklık getirecektir” şeklinde konuştu.

3 YILDIR BİZİ TACİZ EDİYORLAR
Odunpazarı Belediyesi’nde bankamatik memurlarının olduğuna dair yaptığı sosyal medya paylaşımı hakkında konuşan AK Partili Özcan, “Mecliste elimden geldiğince belgeli konular üzerinde konuştuğum bilinir. Herhangi bir kesimden bu zamana kadar bize gelen birtakım dedikoduları buraya taşıyacak olsaydık buna çamur siyaseti derdik. Biz belge üzerinden konuşmayı tercih ettik. Biz bazen sosyal medyada eleştiriye de saldırıya da maruz kalıyoruz. Trol hesapların içinde olduğu saldırılara maruz kalıyoruz. Bunlar eleştiri değil saldırıdır. Bu belediyede vazifesi şoförlük, çaycılık, sekreterlik olan akrabaları dolu olan arkadaşların bizi 3 yıldır taciz edecek şekilde paylaşım yapmaları siyaset değil. Burada maaşlı olarak alınan kişilerin o işlerin başında olmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

BİR TANE AK TROL VAR
Odunpazarı Belediyesi’nde bir tane tescilli ak trol olduğunu söyleyen Başkan Kurt, “Bütün Türkiye’nin tanıdığı, o da Ak trol.  Bunu kendi içinizde arayın. 200 bin kişiyi idare ettiğini söyleyen bir kardeşimiz bizde çalışıyor. Böyle biri sizde çalışsaydı çalışmayı bırak Türkiye sınırlarının dışına çıkarırdınız. Biz bu kadar demokratız. Hala çalışıyor ve hala diyor ki, “200 bin kişiyi idare ediyorum. Reisi 2023’te seçtirmek için ne uydurulması gerekiyorsa yapıyoruz” diyor” diye konuştu.

REVİZYON İMAR PLANLARI KURTULUŞTUR
Büyükşehir Belediyesi’nde kabul edilen Revizyon imar planları ile ilgili konuşan Başkan Kurt, “Geçen ay Büyükşehir Belediyesi’nde revizyon imar planları yapıldı. Bunu bütün Eskişehir’in bilmesi lazım, izlemesi lazım. Kimin ne için uğraştığının da ortaya çıkması lazım. Yapılan revizyon imar planlarında Eskişehir’in imarla ilgili sorunlarının büyük çoğunluğu çözüldü. Yani öyle kiminin spor alanı yok oldu, kiminin yeşil alanı yok oldu bu tür yalan ve yanlış bilgilerle Eskişehirlilerin kimse aklını çelmeye çalışmasın. Kurtuluş, Deliklitaş, Arifiye mahallelerinde ticaret alanları yapılması zorunluluğu nedeniyle inşaat yapılamıyor. Hiç kimse ara sokaklarda ticaret merkezi yapma cesaretine sahip değil. Çünkü bizde öyle bir kültür yok. Ama bizim planlamalarımızda orada alt katta zemin katta iş yeri yapılması zorunlu ve üstüne de ticaret artı konut olan yerlerde konut yapılması gerekiyor. Ama bazı yerlerde konut yok. Sadece ticaret yapılması lazım. O nedenle burası dönüşmüyor. Kurtuluş, Deliklitaş, Arifiye Gökmeydan’ın bir kısmı, Emek Mahallesi, Ziya Gökalp ve Ertaş caddesinin kesiştiği yerler, bu hastalıktan kurtarıldı. Bundan sonra o bölgedeki insanlarımız ana caddelerde ticaret, ara sokaklarda konut yapmak suretiyle kendi taşınmazlarını çok iyi değerlendirebilecek bir aşamaya geldi. Bunun neresi kötü? Bunun neresinden kim rant elde ediyor? Revizyon imar planları hemşerilerimiz için de bir kurtuluştur” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR’E YAZIK EDERİZ
Revizyon imar planlarıyla eğitim, sağlık, yeşil alan ve ibadet alanları gibi alanlarda artış olduğunu söyleyen Başkan Kurt, “Eskişehir’de uzun zamandır bir fay hattı sorunu vardı. Karabayır’ın tamamı, Vadişehir, Ihlamurkent’in büyük bir bölümünde fay hattı olarak ilan edilen bölgelerin imar hakları kayboldu. Bazı sıkıntılar ortaya çıktı. İnsanlar orada gayrimenkullerini kullanamaz, tasarruf edemez hale geldi. Revizyon imar planları bunu çözdü. Ne yapsın çözmesin mi? Eğitim alanlarında 130 bin 830 metrekare artış oldu. Açık ve yeşil alanlarda, spor alanı, rekreasyon alanı gibi alanlarda 167 bin 424 metrekare bir artış oldu. Sağlık alanlarında 5945 metrekarelik bir artış oldu. Sosyal ve kültürel alanlarda 9964 metrekarelik bir artış oldu. İbadet alanlarında da 108 bin 203 metrekarelik bir artış oldu. Dolayısıyla burada hiç kimsenin mülküne, hiç kimsenin tasarruf hakkına bir zarar gelmemiştir. Aksine pek çok adada, pek çok parselde doğru çözümler üretilmiştir. Bu işin birçok takipçisi bu işten memnundur. Bu işin yapılmasından dolayı büyükşehir meclisinden sonra Büyükşehir Belediyesi’ne ve meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkürler etmişlerdir. Bu planın tümünü tu kaka edersek Eskişehir’e yazık ederiz. Bu plan iptal edildiği taktirde bundan sonra Deliklitaş’ta, Arifiye’de, Kurtuluş’ta ve Gökmeydan’ın bir kısmıyla, Emek Mahallesi’nin Ertaş Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi bölümünde kimse inşaat yapamaz. Çünkü teknik olarak ekonomik olarak çok zor bir duruma geçecektir” ifadelerini kullandı.
 
EKONOMİYİ BİTİRDİNİZ
Başkan Kurt konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sizin enflasyon hızınıza yetişme şansımız yok. O gücümüz de yok. Fren tutmuyor, gidiyor. Toslayacak. Ekonomiyi bitirdiniz. Şu anda 2002’den daha kötü bir durumda Türkiye. Bazıları için iyi. Yandaşlar için iyi. Ama genel olarak Türkiye’nin ekonomisi, siyaseti, hukuku, 2002’de aldığınız Türkiye’den daha kötü. Bunu bileceksiniz. Sokağa çıktığınız zaman insanlar size bunu anlatacak. Sokağa çıktığınız zaman bu gerçeklerle karşılaşacaksınız. Çünkü bunun düzelme şansı yoktur. 20 yılda düzeltemeyen, 21. yılda düzeltemez. Tıkandı. Artık yürümüyor. Bir an önce seçimin yapılıp halkın gerçek tercihini ortaya koyması gerekir. Demokratik ülkelerde bu böyledir. 20 yıl yönetip de bir sorunu çözemiyorsanız, bundan sonra 2030’un, 2053’ün randevusunu vermeyin kimseye. Çözemezsiniz. Dolayısıyla tablo budur. Odunpazarı Belediyesi bu asgari ücrete göre yeniden bir değerlendirmesini yapacaktır ve işçisini bazı sıkıntılara mahkum etmeyecek bir gelişmeyi sağlayacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Özcan 3 Temmuz 2022 13:04

Cumhur ittifakı candır can.Reis 2023 dede seçilecek gerisini siz düşünün.

2 7 Cevap Yaz
Musa 2 Temmuz 2022 13:15

Mülkiyete ve tasarruf hakkına önem verilmesi konusu mühim tabi

2 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi