Bu nasıl tadilat?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu nasıl tadilat?
A
a

Eskişehir'de bakımsızlığı nedeniyle tepkilere neden olan Baksan Köprüsünde Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tadilat çalışmalarında bu seferde güvenlik önlemlerinin yetersizliği dikkat çekti

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından tadilat çalışmaları gerçekleştirilen Baksan Köprüsünde güvenlik önlemlerinde ki yetersizlik dikkat çekti.  Yolun altından ve üstünden geçen araçlar için tehlike arz eden görüntü yaya olarak köprüden geçmek zorunda olanları da isyan ettirdi. Demir barikatların sökülerek yeni beton atılan köprüde yukarıdan yola düşecek maddeler kazalara davetiye çıkarıyor. Bariyerlerin sökülmesi nedeniyle köprünün üstünden geçen araçlar ise aşağıya düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Çalışmaların gece sürdürüldüğü köprüde betondan çıkan demirlerin alelade bırakılması da tepkilere neden oldu. Köprünün üzerinden çocuğuyla birlikte geçen Emine Can, “Bir an önce yapılması gerekiyor. Biz şu an çok zorlandık geçerken. Gerçekten tehlike arz ediyor” diye konuştu. Köprüyü kullanan Burcu Sol ise, “Çocuklar için oyun eğlence merkezine gitmek için bu köprüden geçmek zorundayım. Çocuğum korktu araçlardan ‘Anne nasıl geçeceğiz?’ dedi. Buradan gelip geçmek çok zor, çocuğum neredeyse ağlayacaktı” ifadelerini kullandı.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ahmet 24 Ocak 2019 08:59

Bu köprü yaklaşık 2 sene önce aynı durumdan ötürü tadilat görmüştü. Aynı durum kısa zaman sonra tekrar oluştu. Bu çözüm değil. Köprünün yüksekliği yeterli değil. Yolun düşürülmesi yada köprünün yükseltilmesi gerekiyor. Keşke bir iş bir kere ve gerektiği şekilde yapılsa. Birkaç sene sonra tekrar haber olur bu köprü aynı şekilde yapılırsa. Kamunun parası boş yere harcanıyor. Birde köprüde çalışma olmadığı zamanlarda alttan geçen yolda dubalarla yapılan yol daraltılması neden kaldırılmaz bir türlü anlamam. altı üstü 5-6 tane duba kaldıracaksın. Trafiği özellikle sabah saatlerinde sıkıntıya düşürüyor.

0 0 Cevap Yaz
Ekrem 24 Ocak 2019 08:43

Tadilata gerek var mıydı? Normalden alçak yapılmış demek ki kamyonlar çarpmış. Diğer köprülere kamyon dorsesi çarpmadı da buna niye çarpıyor. Bunu düşünmek lazım. Keşke herkes işini doğru yapsa.

0 0 Cevap Yaz
Allı turnam 24 Ocak 2019 00:21

Ya siz ne olsun istiyorsunuz. Boyacı küpümü bu. Bu işler hazır tarlaya çim ekmeye benzemez. Ankaraya giderseniz köprülerde 44. 66. gibi rakamlar görürsünüz. Bunlar yapılma gün sayılarıdır . Keyfinize bakın o işler emin ellerde .

1 1 Cevap Yaz
HAKKI 23 Ocak 2019 11:41

Yıkın yenisini yapın kardeşim heryere yol körü yapıyorsunuz ya.

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi