Bu musluklardan şifa akıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu musluklardan şifa akıyor
A
a

Bilecik'in Osmaneli ilçe Belediyesine ait Yunus Söylet İçmeler Tesisleri'nin, "egzama, mide, safra kesesi ve böbrek" rahatsızlıklarının her biri için 4 ayrı musluktan akan sularının şifalı olduğuna inananlarca dolup taştığı bildirildi.

Sütiş Eskişehir

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye 8 kilometre uzaklıkta bulunan İçmeler mevkisindeki kaynak sularının, bin 400 yıldır şifa dağıttığına inanıldığını söyledi.

İlk zamanlarda tesislerin kullanılmaz halde olduğunu aktaran Başkan Şahin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) desteğiyle tesisleri oluşturduklarını kaydetti.

Şahin, İstanbul Üniversitesinden 7 akademisyenin buraya görevli geldiğini ve incelemeler yaptığını anımsatarak, "Laboratuvar sonuçları da suların mide, böbrek, safra kesesi ile deri hastalıklarına iyi geldiğini ortaya koydu." dedi.


"Sularının şifalı olduğuna inananlarca yoğun ilgi görüyor"

Geniş çaplı reklam yapmadıkları halde tesislerin duyulduğunu dile getiren Şahin, "Yunus Söylet İçmeler Tesislerimiz egzama, mide, safra kesesi ve böbrek rahatsızlıklarının her biri için 4 ayrı musluktan akan sularının şifalı olduğuna inananlarca yoğun ilgi görüyor." ifadesini kullandı.

Şahin, birinci etabını tamamladıkları 100 yatak kapasiteli tesise günübirlik de gelinebildiğini dile getirerek, şunları belirtti:

"Tesisimizde yemek de yenilebiliyor, Sakarya Nehri kıyısında çay içme imkanı sunuluyor. Yakında başlayacak ikinci etap çalışmalarımız kapsamında hamamlarımız, yüzme havuzlarımız, çamur havuzumuz da olacak. Burasını bir fizik tedavi merkezi, bir sağlık merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Hafta sonu özellikle dışarıdan çok gelen oluyor. Perşembeden itibaren yer kalmıyor."

Eskişehir'den gelen Kemal Alan, bu suların şifalı olduğunu yakınlarından duyduğunu belirterek, "Bir kez doldurduk gittik, fayda gördük. Onun için tekrar doldurmaya geldik." diye konuştu.

Tesislerde konaklayan Furkan Çelik, "Konaklama tesisleriyle beraber çok güzel bir işletme haline getirilmiş. Bungalov tipi evlerde kalıyoruz. Böbrek rahatsızlığım olduğu için su içmek istedik. Şifasını bulduğunu söyledi herkes. Bizler de şifa bulmak için geldik." açıklamasında bulundu.

İstanbul'dan gelen Ömer Kökçü de, "Şifalı olduğunu duyduğumuz suları içmeye geldik. Çok memnunuz, çok beğendik." dedi.
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet KILINÇ 29 Eylül 2018 21:14

Allah herkeze şifalar versin inşallah. . .

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi