Ahmet Ataç 15 02 2024

Bu kriz gelip geçici

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu kriz gelip geçici
A
a

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şube Başkanı Ali Engiz, döviz piyasasındaki hareketliliği değerlendirdi. Engiz, “Önümüzdeki günlerde inşallah rahatlama olacağını ümit ediyoruz. Bu gelip geçidir” dedi.

Sütiş Eskişehir
Dolar, Euro ve altın fiyatlarının her geçen gün daha da yükselmesi vatandaşları tedirgin ediyor. Piyasadaki dalgalanmanın ilerleyen günlerde ne durumda olacağı ise merak konusu. TÜMSİAD Şube Başkanı Ali Engiz, piyasayı değerlendirdi. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin bu günlerde çok önemli olduğunu vurgulayan Engiz, “Türk milletinin yerli mal ve tüketime yönelmesi gerekiyor. Çevremizdekiler ne yapılacağını bize çok soruyorlar. Genellikle Türkiye’de üretilen mallara yönlenmesini, dövizle borçlanmamasını, yatırım yaparken yerli makineler üzerinden yapılmasını öneriyoruz” dedi. Krizin sadece Türkiye’de değil dünyanın bir çok ülkesinde olduğuna değinen Engiz, “Amerika’nın ‘ben dünyanın hakimiyim’ demesinden kaynaklanan bir sıkıntı var. Ama biz şuna kesinlikle TÜMSİAD olarak inanıyoruz; daha önce yaptığımız gibi yastık altındaki dövizlerimizi, altınlarımızı bozdurarak bu sıkıntıyı da aşacağımıza inanıyoruz. Her sıkıntıdan sonra Türkiye daha iyi bir düzlüğe çıkmıştır. Bazı şeyler bizi daha iyi yapabilmemiz için tetikliyor” diye konuştu.
 
HER ŞEYİ TL’YE  ÇEVİRMEMİZ LAZIM
Eskişehir’deki firmalar için öneride bulunan Engiz, “Birçok firmayla biz görüşüyoruz. Diyorlar ki; firmalar bize mal vermiyor. Bu firma vermiyorsa öteki firma verir. Bizim burada kendimizin portföyünü daha da geliştirmemiz gerekiyor. 2001 krizini hatırlarsak, o zaman biz dernekte birçok program yapmıştık. Bir danışman firmamız geldiğinde bize bir eğitim verdiğinde firmalar esas krizde büyür dediler. O da nasıl olur? Daha çok çalışarak. Türk milletinde de bu özellik var. Bizim ne kadar işlerimiz kötü de gitse tekrardan çalışarak daha iyisini, daha güzelini yapmaya muktedir bir milletiz. Daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı. Bu krizin gelip geçici olduğunu vurgulayan Engiz, “Dolar veya döviz kuru bizim için o kadar da çok önemli değil. Her şeyi TL’ye çevirmemiz lazım. Buradaki spekülasyonlara, sanal alemdeki milletin hemen duyduğuna ettiğine karamsarlığa girmemesi lazım. Herkesin vatanına, milletine, hükümetine güvenerek hareket etmesi lazım. Biz Türk milleti soğan yeriz, ekmek yeriz, karnımızı doyururuz. Bize Allah’ın izniyle hiçbir şey olmaz, döviz kurundan etkilenmeyiz” şeklinde konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recep Tayyip 13 Ağustos 2018 20:15

ne içiyorsanız aynından bende istiyorum..iyi kafa yapıyor anlaşılan.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi