Bu defa mutlu patiler için çizecekler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu defa mutlu patiler için çizecekler
A
a

Eskişehir’de bulunan iki resim eğitmeni tarafından düzenlenecek ‘Mutlu patiler için sanat’ etkinliğinde çizilecek resimler, bu sefer sokak hayvanlarının gereksinimlerini karşılamak amacıyla satılacak. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliğinden mezun olan Gizem Süzen ve Filiz Karaca’nın eğitmenliğini yaptığı Giz-Art Sanat Atölyesi ile Baca Güncel Sanat İnisiyatifi ekibi, sanatseverler ile hayvanseverleri bir araya getirecek. Soğuk günler dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları yararına çizim yapacak olan ekip, diledikleri çizimlerle sanatsal işler ortaya çıkaracak. 7’den 70’e herkesin davetli olduğu sanat etkinliği, 16 Aralık Cuma günü saat 11.00’de başlayıp, 18 Aralık Pazar günü saat 17.00’de sona erecek. Ayrıca etkinlikten elde edilen gelirle alınan mamalar, Baca ekibi tarafından sokak hayvanlarına dağıtılacak.

“Estetik resim yapmaktan daha çok sokak hayvanları için çizeceğiz”
Arkadaşıyla birlikte atölye açma hayalleri olduğunu dile getiren Gizem Süzen, atölyelerinde her yaş grubundan kişiye hitap ettiklerini ve eğlenceli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Süzen, “Atölyemizde, Güzel Sanatlar Fakültelerine ve liselerine hazırlık, 5 yaş üzeri çocuklar için sanatsal ve eğlenceli etkinlikler düzenliyoruz. ‘Mutlu patiler için sanat’ etkinliğinde herhangi bir yaş sınırı olmadan, kişinin resimle alakası olmasa bile katılabilirler. Buradaki asıl amacımız güzel ve estetik çizimlerden daha çok, soğuk günlerde zorluk yaşayan sokak hayvanları için çalışma yapmak. Etkinlikte kullanılacak olan kalemden boyaya kadar tüm malzeme atölyemiz tarafından karşılanacak. Etkinliğimize katılanlar yaptıkları resimler karşılığında mama alarak patili dostlarımıza yardımda bulunmuş olacaklar. Tabi isteyenler mamasıyla da gelebilir. Elde edilen gelirin tamamı sokak hayvanları için mama alımında kullanılacak. Mama dağıtımını da Baca ekibiyle birlikte gerçekleştireceğiz. Etkinlik sonunda seçilen eserler de atölyemizde sergilenecek” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi