Bu aracı kimse sollamıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu aracı kimse sollamıyor!
A
a

Eskişehir’de bulunan 1993 model kırmızı renk klasik bir aracın görüntüsü, yayalar kadar sürücülerin de dikkatini çekiyor. 

Sütiş Eskişehir
Çocukluk yıllarından bu yana hayranı olduğu klasik aracı yaklaşık 2 sene önce satın alan Orhan Erdoğan, otomobilin tüm bakımlarını yaparak kullanıma hazır hale getirdi. Kısa sürede gerek kırmızı rengiyle gerekse arkasında bulunan römorkuyla tüm dikkatleri üzerine çeken araç, özellikle özel gün çekimlerinin vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Gelin ve damatlardan çok organizasyonlarda misafirlerin fotoğraf çektirdiği klasik araç, trafikte de adeta tüm aceleyi sürücülere unutturdu. Sürücüler, modeli dolayısıyla yavaş giden 'Tomofil' isimli aracı sollamak yerine daha da yavaş giderek fotoğrafını çekiyor.

"Küçüklük merakımı değerlendirdim"
Aracın sürekli satılık olup olmadığını sorduklarını ifade eden 29 yaşındaki Orhan Erdoğan, "Klasik araç merakım küçüklükten beri vardı. Elime fırsat geçmeye başlayınca da değerlendirdim. Arabayı gören 'satılık mı?' diyor. Satmak gibi bir niyetim yok. Benim için fiyatı kesinlikle paha biçilemez. Arabanın üzerinde çok emeğim var. Aracın kendisi Serçe, römork ise Hacı Murat denilen aracın parçası. Römork bizim avantajımız oldu. İlgiyi daha da artırdı. Bu kadar ilgi varken aracıma bir isim de koymaya karar verdim. Yıllar önce otomobile şiveden dolayı 'tomofil' denildiğini duymuştum ve çok hoşuma gitmişti. O yüzden ben de aracıma 'Tomofil' ismini verdim ve öylece kaldı" dedi.

"Misafirler gelin ve damattan çok fotoğraf çekiniyor"
1993 model aracının kendisinin bir parçası olduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Benim bir parçam oldu. En ufak arızasında bile üzülüyorum. Sanayiye düştüğümüz zaman kötü oluyorum. Artık canımdan bir parça gibi. Sanki birbirimize bağlı gibiyiz. Yaklaşık 1 buçuk senedir bu şekilde kullanıyorum. Düğünlerde kiralamak için oldukça yoğun bir talep var. Son zamanlarda artan dış çekimlerde kullanılıyor özellikle. Kiralayanlar da memnun kalıyor. Tomofil'e ilgi aşırı derecede var. Düğünlerde misafirler gelin ve damattan çok fotoğraf çekiniyor. Yolda giderken sollayacak arabalar geçmiyor. Aksine yavaşlayarak fotoğraf çekiyorlar. Işıkta durduğum zaman herkes bir şeyler soruyor. Çok güzel diyorlar. Hatta durdurup fotoğraf isteyenler bile oluyor."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi