Ahmet Ataç 15 02 2024

Bu ‘istifa’ neyin nesi?

Osman Taş, daha açık konuşmalı. Önüne kimlerin taş koymak istediğini kamuoyuyla paylaşmalı

21 Haziran 2019 08:53
A
a
Sütiş Eskişehir
Önceki gün, Eskişehirspor’un 54’üncü kuruluş yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. 
*
Kutlamalar sırasında birçok isim konuşma yaptı; özellikle Başkan Osman Taş ve Nefer Tribün Lideri Murat Diri’nin konuşmaları oldukça dikkatimi çekti. 
*
Osman Taş, konuşmasının bir bölümünde şunları ifade etti: “Kusura bakmayın, bir şey unuttum. Şöyle bir şey var. Bazı insanlara seslenmek istiyorum. Bana köstek olmaya çalışan, önüme taş koymak isteyenlere… Taraftarlarımızı gördükçe ben daha fazla kenetleniyorum. Bunu böyle bilin. Yolumuza dimdik devam edeceğiz. ‘İstifa’ mistifa hele hiç yok.”
*
Osman Taş, daha açık konuşmalı. Önüne kimlerin taş koymak istediğini kamuoyuyla paylaşmalı. Çünkü şu ana kadar, herhangi bir isimden, Osman Taş ve dolayısıyla Eskişehirspor aleyhine bir tavır görmedik. Bazı gizli işler çevriliyorsa, o başka… O nedenle kimse zan altında bırakılmamalı; takıma kim köstek oluyorsa, ivedilikle açıklanmalı!
*
Öte yandan… Osman Taş’ı ve yönetimini, şu ana kadar istifaya davet eden oldu mu? Hayır.
Bu yönde herhangi birinden ima yollu açıklama yapıldı mı? Hayır. “Bu yönetim dayanamaz, çok geçmeden istifa eder” şeklinde görüş bildiren var mı? Hayır.
*
Kimsenin aklında yokken, istifa sözcüğünü ilk olarak kullanan, Başkan Osman Taş oldu! Ne dedi? Yukarıda okudunuz… “Yolumuza dimdik devam edeceğiz. İstifa mistifa hele hiç yok” dedi. Ortada daha hiçbir şey yokken, seçileli yalnız 21 gün olmuşken, bu neyin nesi? Yani, ne alakası var!
*
Ha, Osman Taş’ın; transfer tahtası açılamazsa ve puan silme cezaları gelirse birileri tarafından istifaya davet edileceği yönünde bir duyum geldiyse, o başka…
İstifa çağrısı öncesi önlem almak, “kimse boşuna uğraşmasın, istifa etmeyeceğiz” mesajı verilmek istenmiş olabilir. Ancak öyle bile olsa, istifa çağrısı hazırlığında olanlar varsa ifşa edilmeli. Taraftarın kafasında hiçbir soru işareti bırakılmamalı! Çünkü ‘istifa’ sözcüğü duyulduğu anda spor kamuoyunun ortak tepkisi, ‘eyvah!’ oldu.
*
Gelelim Murat Diri’nin konuşmasına… Ne diyor Diri? Şunu: “Şu an dört bir yandan kuşatılmış durumdayız. Puan silmeler, transfer yasakları, icralar, borçlar… Hepsi üst üste geliyor ama buradan size ant olsun ki bu abluka dağılacak arkadaşlar. Bu ablukayı dağıtacağız. Eskişehirspor’u bu bataktan sadece biz kurtarırız arkadaşlar. Buna inanın ve kenetlenmeye devam edin.” 
*
Diri, taraftara böyle hitap etti. Gerçekçi bir konuşma olduğunu net ifadelerle söyleyebilirim. Puan silme ihtimali, transfer tahtasının açılamaması tehlikesi, borç batağı, icralar vesaire… Ancak tüm bunlara rağmen ne diyor Murat Diri? Eskişehirspor’un hiçbir şeyi yoksa, taraftarı var!
*
Zira biliyorsunuz… Bu taraftar ‘siz yönetemiyorsunuz’ diyerek kravatlıları gönderdi, kaşkolluları yönetime dahil etti. O halde, taraftara büyük iş düşüyor. İşte, Murat Diri de bunu söylemeye çalışıyor. Artık, takımın iyi ya da kötü yönetilmesinden taraftar da sorumlu! O nedenle taraftarın, birlik beraberlikten hiç ayrılmaması, başarıya inanması gerekiyor. Şimdilik, öyle de görünüyor… 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es Es 26 21 Haziran 2019 21:54

Ulan ne Diriymiş be. Kulübü bu duruma düşüren küfürler ettiren, birilerini omuzlardan indirip birilerini omuzlarda taşıyan. Es Es için halktan ve esnaftan yardım paraları toplayıp deplasman otobüs borçlarını ödeyen. Toplanan paralarla şehir merkezinde dev ekranda maç izleme organizasyonu düzenleyen. Antalya'daki playoff maçında pislikler yaparak takımın Süper Liğe çıkmasını engelleyen. İstanbul takım taraftarlarına bizanslı diyen ama Antalya'daki mahkeme duruşmalarına 3 tane tribün lideri gelip destek verdiler diye ADAM GİBİ ADAMLARMIŞ diye hitap eden. Çıkarı uğruna Kulübü siyasete bulaştıran ve siyasetçilerden herşey dahil PARİS sözü aldıgında yerinde oturamayan ama seçim sonucunda havasını alan DİRİ. Sen ne ES ES taraftarı nede ESKİŞEHİRLİ olamazsın. Yeter çek elini artık bu takımdan.

0 2 Cevap Yaz
Ender kızılcık 21 Haziran 2019 21:49

Bu şehirden ne köy nede kasaba olur .

0 2 Cevap Yaz
ibrahim 21 Haziran 2019 14:41

murat diri denen kişi bu takımın başından gitmedikçe ESKİŞEHİR.spor düzelemez.

2 2 Cevap Yaz
Ferdi Yakışır 21 Haziran 2019 12:57

Eskişehirspor u şimdiki yönetim taşıyamaz.Umduklarını bulamayinca sivisirlar.

0 2 Cevap Yaz
Ahmet KAHRAMAN 21 Haziran 2019 11:10

Maalesef hemen her şey açıklanmıyor demek ki. Bir şeyi açıklamak için elinde somut delil olmalı. Eee şimdiye kadar ESES i oyuncak yapanlar, şimdi ellerinden oyuncağı gidince boş mu duracaklar? El altından algı operasyonları başladı demek ki. Gazeteci her şeyi yazar da sorumlu kişiler her şeyi söyleyemez, fakat o duydukları da içini kemirir insanın. Çalışmaya devam ESES seyircisi arkanızda.

2 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi