BRÜKSEL'DE 34 ÖLÜ, 130 YARALI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç BRÜKSEL'DE 34 ÖLÜ, 130 YARALI
A
a

BELÇİKA Brüksel Havalimanı ve bir metroda 3 patlama meydana geldi. Yetkililerin verdiği son bilgilere göre, patlamanın nedeni terör saldırısı. Saldırılarda 34 kişi öldü, 130 kişi yaralandı.

Sütiş Eskişehir
Brüksel patlamaları sonrası son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.
Havalimanı'nda meydana gelen 2 patlamanın ardından bölgeye yakın bir metro istasyonunda da patlama oldu. Brüksel'den gelen son haberlere göre ölü sayısı 34'e yaralıların sayısı ise 130'a yükseldi.

BRÜKSEL'DE HAVALİMANI VE METRO PATLAMA
Brüksel Havalimanı'nda bugün sabah saatlerinde art arda 2 patlama yaşandı. Patlamanın biri apronda, diğeri terminal binasının içinde oldu. Brüksel'de terörün ikinci adresi ise kentin en işlem metro hattı oldu. 
Gelen son bilgilere göre Belçika Havalimanı'nda 14, metroda ise 30 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililerin verdiği bilgilere göre havalimanındaki iki patlamanın nedeni 'intihar saldırısı.' Metrodaki ise bombalı düzenek.

Brüksel havalimanında meydana gelen 2 patlamanın ardından Avrupa Birliği (AB) kurumlarına 100 metre uzaklıktaki Maelbeek Metro İstasyonu'nda da patlama gerçekleşti.

Havalimanı ve metrodaki patlamalardan hemen sonra Belçika'da ülke genelinde güvenlik seviyesi en yüksek nokta olan 4'e çıkarıldı. Belçia hükümeti, güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Kentteki tüm otobüs, tramvay ve metro seferleri durduruldu. Halka "Evlerinizden çıkmayın" uyarısı yapıldı.

BELÇİKA BAŞBAKANI: KORKUMUZ BUGÜN GERÇEK OLDU
Belçika Başbakanı Charles Michel, Brüksel Havalimanı ve Maelbeek Metro İstasyonu'nda düzenlenen saldırılarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Michel, "Korktuğumuz oldu. Bugün ülkemiz için kara bir gün. Soğukkanlı ve dayanışma içinde olmalıyız" dedi.

Saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığını kaydeden Michel, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti.
Belçika genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve Brüksel'de çok sayıda askerin görevlendirildiğini duyuran Michel, saldırıların Paris saldırısı şüphelilerinden Salih Abdusselam'ın yakalanmasıyla ilgisinin bulunup bulunmadığının şu aşamada bilinmediğini ifade etti.

Patlamanın, Amerikan Havayolları kontuarının yanında gerçekleştiği bildirildi. Tanıklar patlamanın yerel saatle 08:00'den kısa bir süre önce yaşandığını aktardı. Belçika haber ajansları, patlamalardan önce silah sesleri duyulduğunu bildirdi.

Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri Alex Rossi, "Binanın sallandığını hissettim. Toz ve duman vardı. Patlamanın yaşandığı yere gittim ve şoke olmuş insanlar vardı. Buradaki fikir, patlamanın bir çeşit terör saldırısı olduğunu yönünde. Ama havalimanındaki hiçbir yetkili tarafından doğrulanmadı" dedi.

Brüksel Havalimanı'ndaki uçuşların durdurulduğu ve havalimanına giden tüm yolların kapatıldığı bildirildi. Brüksel seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağı Liege'e yönlendirildi.

Brüksel Havalimanı'ndaki patlama, Paris'te 13 Kasım'daki saldırılarda 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın şüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.
Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Paris saldırganı Salah Abdeslam'ın yakalanmasından sonra teröristlerin intikam niteliğindeki bir saldırı gerçekleştirebilecekleri ihtimaline karşılık alarm durumunda olduklarını açıklamıştı. Belçika İçişleri Bakanı Jambon "Bir terröristi yakalamak diğerlerini harekete geçirebilir, bunu göz önünde bulunduruyoruz'' ifadesini kullanmıştı.
Kaynak : Internethaber
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi