Bozüyük Eskişehir'i örnek alıyor

Tabii Bozüyük'ün en büyük şansı, Eskişehir'le arasında sadece 45 dakikalık bir uzaklık bulunması. İstanbul'da bir kişinin işinden evine gitmesi için en az 1 saat süre harcadığını göz önünde bulundurursanız, bir beyaz yakalı çalışanın Eskişehir'de oturarak her gün işe gidip gelebileceğini görürsünüz.

18 Nisan 2019 08:40
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye genelinde el değiştiren belediyelerden biri de komşumuz Bozüyük Belediyesi oldu. Artık Bozüyük halkının sorumluluklarını CHP'li Mehmet Talat Bakkalcıoğlu üstlenecek. Kendisine başarılar dileriz. Bozüyük hem şanslı hem de şanssız bir ilçe. Şanslı bir ilçe çünkü sanayileşmeyi başarmış bir bölge. Ayrıca verimli tarım topraklarına sahip. Yine Allah'ın bahşettiği madenleri sayesinde iyi paralar kazanan bir ilçe. Tabii Bozüyük'ün en büyük şansı, Eskişehir'le arasında sadece 45 dakikalık bir uzaklık bulunması.
İstanbul'da bir kişinin işinden evine gitmesi için en az 1 saat süre harcadığını göz önünde bulundurursanız, bir beyaz yakalı çalışanın Eskişehir'de oturarak her gün işe gidip gelebileceğini görürsünüz. Bozüyük aynı zamanda şanssız bir ilçe. İmparatorluğun kurulduğu yer olan Bozüyük toprakları – maalesef – geçtiğimiz dönemlerde imara ve ranta açılmış. Sanayileşmek ve zenginleşmek elbette güçel şey. Ancak yaşamak için güzel ve insana saygılı bir belediyeciliğinizin olması gerekiyor. Maalesef Bozüyük'te şimdiye kadar halkçı anlayışta belediyecilik yapılmadı.
Ancak ve sanırım Sayın Bakkalcıoğlu Bozüyük'ün makus talihini değiştirmek niyetinde. Bu konuda da tüm Türkiye'nin örnek aldığı Yılmaz Büyükerşen'in izinden gitmek niyetinde olduğunu açıkça ifade ediyor. Nitekim Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret eden Bakkkalcıoğlu, "Bozüyük’ü Eskişehir gibi dünya kenti yapmak için fikirlerinize ve danışmanlığınıza güveniyorum” ifadelerinde bulunmuş. Büyükerşen ise çiçeği burnunda Bozüyük Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu'nu tebri ederek, “Sevgili Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun çok başarılı olacağına eminim. İnşallah bundan sonra da Bozüyüklülerin sürekli takdirine mahzar olacağı projeler üretecektir” ifadelerinde bulunmuş. Biz de Büyükerşen'in Bozüyük hakkındaki temennilerine katılıyoruz. Dediğim gibi Bozüyük ve Eskişehir'in arası 45 dakika... Sayın Bakkalcıoğlu 'çat kapı' Eskişehir'i ziyaret ederek ve bedavadan danışmanlık hizmeti alma şansına sahip. Kendisinin kısa süre içerisinde Bozüyük'ün çehresini değiştirecek önemli atılımlar yapacağına inanıyoruz...

ETB Büyükerşen'i ziyaret etti

Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zeydan ve arkadaşları Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Bizler Ticaret Borsası'nın önemini Sayın Zeydan yönetimiyle birlikte öğrendik. Zeydan ve Yönetim Kurulu üyeleri, 5'inci kez Büyükşehir Belediye Başkanı olan Büyükerşen'i tebrik etmişler. Elbette bu tip nezaket ziyaretleri son zamanlarda sıklaştı.
Eskişehir’de hayata geçirdiği başarılı şehircilik çalışmalarının Eskişehir halkı tarafından bir kez daha takdir edildiğini belirten Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan “Hocamızın özellikle son dönemde başlattığı kırsal kalkınmayı destekleme projelerinin bu seçimlerde kırsalda özellikle üreticilerimiz arasında etkili olduğunu düşünüyorum. Kent merkezinde yaptıklarıyla Eskişehir’i örnek bir kent haline getiren Sayın Hocamızın kırsal kalkınmaya desteklerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi. Sayın Zeydan ve arkadaşlarının nicedir Eskişehir'e sağlıklı bir mezbaha kazandırmak için çalıştıklarını biliyoruz.
Borsa olarak Büyükşehir Belediyesiyle her türlü işbirliğine açık olduklarını belirten Ömer Zeydan'ın çalışmalarının kırsal kalkınmaya önem veren Büyükerşen tarafından da takdir edildiğine eminiz.

TEI yüksekten uçuyor

Kısa adı TEI olan TUSAŞ Motor Sanayii geçen yıl gerçekleştirdiği 299 milyon dolarlık ihracat rakamı ile savunma ve havacılık alanında ikincilik ödülünü aldı. Öncelikle TEI'nin bütün çalışanlarını tebrik ederiz. Yaklaşık 300 milyon dolalık ihracat ile sağlam para kazanmışlar. Bilindiği gibi Türk ekonomisinin yapısal sorunlarından biri de cari açık vermemiz. Yani milletçe her yıl dışarıya 100 liralık mal satıyorsak, dışarıdan 200 liralık mal alıyoruz.
Elbette hiç bir ülke cari açıktan dolayı iflas etmez. Ancak aradaki fark da vatandaşların cebinden çıkar. Özellikle savunma sanayi konusunda ciddi bir dışa bağımlılığımız söz konusu. Geçenlerde 2 milyar 500 milyon dolar para sayarak Ruslar ile füze antlaşması imzaladık. Zira maalesef kendi füzemizi yapamıyoruz. Ya elin Rusundan ya Amerikalısından füze satın almak zorundayız.
Üstelik 'Parasıyla' aldığımız silahlar yüzünden de Amerikalıların ağız kokusunu çekmek zorundayız. Neyse ki TEI gibi göğsümüzü kabartan kurumlarımız var. Geleceğe umutla bakmamıza neden olan bütün TEI çalışanlarına şükranlarımızı sunalır. Sadece memleket ekonomisini 300 milyon dolar soktukları için değil, biz Türklerin yüksek teknoloji ürünler üretip bir de bunu dünyaya pazarladığını ispat ettikleri için teşekkür ederiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Adem 20 Nisan 2019 21:51

Mehmet Talat Bakkalcıoğlu seçimi kazanmadan önce bedava su müjdesi vermişti. Yeni belediye başkanımızın suyu bedava yapabileceğini yasal olarak uygun görmüyorum. Bu vaate bende inanmıyorum ve gerçekleştirilmeyecek. Ben oyumu Fatih Bakıcı'ya verdim. Türkiye Geneli'nde suyun bedava olduğu bir şehir, il, ilçe ve hatta köy bile yok. Yılmaz Büyükerşen'i örnek alacağımız Eşkişehir'de bile su ücreti ödeniyor. Su bedava olursa Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na güvenim sonsuz olur diye düşünüyorum. Umarım Bozüyük için en hayırlısı olmuştur.

0 0 Cevap Yaz
Gunes 19 Nisan 2019 06:19

Verdiğiniz bilgi için tesekkur ederiz ya nasil kazanacaktı bakkalcı oğlu bozüyüku işte böyle bakıcioglunu karalayarak tabikide insaların görüşünü deyistiryorsunuz böyle yazılar yazarak slogan bahar gelecekti hanı seçim sonrası tam tarsi yağmurdan gözümüzü açamıyoruz ve vaat edilen baharı dört gözle bekliyoruz hayırlısı olur inşallah Allahimin izniyle

0 0 Cevap Yaz
Suat 18 Nisan 2019 15:14

örnek almaları güzel bir şey ama içinde yaşayan insanların eğitim ve kültür seviyeleri çok önemli ..Şehiri yaşanır kılan o şehirde ki halkın seçtiği yöneticiler ve haliyle o halkın eğitim ve kültür seviyeleridir..ağızlarıyla kuş bile tutsalar bu gerçeği kimse değiştiremez..

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi