Bizimkiler Bozüyük'te izleyici ile buluştu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bizimkiler Bozüyük'te izleyici ile buluştu
A
a

Eskişehir Kanserle Yaşam Derneği tarafından başlatılan, İçişleri Bakanlığı, Eskişehir Valiliği, Bilecik Valiliği ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenilen “Kansere birlikte dur diyelim” projesi kapsamında gerçekleştirilen “Bizimkiler” tiyatro oyunu Bilecik'in Bozüyük ilçesinde tiyatro sevenler ile buluştu.

Sütiş Eskişehir
Metristepe Kültür Merkezinde sahnelenen oyuna, Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru, Kanserle Yaşam Derneği Başkanı İnci Ulucan ve çok sayıda tiyatro seven katıldı. Tiyatro oyunu usta oyuncu Hakan Çelikbilek, Pınar Çetin, Damla Erçin ve Özgür Selvi tarafından sahnelenirken, oyunun yönetmenliğini Enis Zeytinler üstlendi. Herkes gibi bir hayat süren 4 kişilik bir ailenin hayatın içinde bir anda kanser hastalığı ile karşı karşıya kalması ve bu süreçte yaşadıklarını anlatan tiyatro oyunu bazen seyirciyi güldürürken bazen de duygulandırdı. Kanser hastalığında erken teşhis ve tedavinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak amacıyla gerçekleştirilen oyun salondan uzun süre alkış aldı.

Tiyatro oyunu sonrasında oyunculara plaket ve çiçek takdim eden Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru “Öncelikle böylesine güzel ve anlamlı bir oyunu Bozüyük’te kanser hastalığına farkındalık oluşturmak amacıyla kentimizde sahnelediğiniz için Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Kanser hayatın her aşamasında karşımıza çıkabilecek bir hastalık ve bu hastalıkta erken teşhis en önemli faktörlerden birisi böylesine güzel bir oyun için tiyatro oyuncularımıza ve bunun mimarı olan Eskişehir Kanserle Yaşam Derneği Başkanı İnci Ulucan’a şükranlarımı sunuyorum “dedi.

Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru’dan sonra söz alan Dernek Başkanı İnci Ulucan ise, "Bir tiyatro tutkunu olarak böylesine bir sahneyi Bozüyük’e kazandırmış olduğu için Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ediyorum, bu oyunu düzenlemiş olmamızda en önemli unsur kanser hastalığının bir son olmadığı, mücadelenin başlangıcı olduğunu vurgulamaktır. Burada bizimle olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Oyun sonunda oyuncular ve izleyiciler sahneye birlikte çıkarak tebrikleri kabul etti.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi