Bize yetki vermediniz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bize yetki vermediniz
A
a

Kazım Kurt Gündoğdu Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Mahallenin kentsel dönüşüm sorunu hakkında konuşan Kurt, “Bize yetki verin, gidip bakanlıktan yetki isteyelim dedik, bize de yetkiyi vermediniz. Bu iş böyle kaldı. Bize yaptığınız baskı kadar iktidar partisine baskı yapsaydınız şimdiye kadar çözülebilirdi” dedi.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Her hafta farklı bir mahalleye giderek vatandaşlarla kucaklaşan Başkan Kurt, Kümbet Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ardından bu hafta da Ağaçhisarlılar Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Gündoğdu Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların katıldığı toplantıda Gündoğduluların sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, kendisine yönelten soruları cevapladı.
 
SADECE BİR KİŞİNİN ARSASI
Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesi devam ederken Odunpazarı Belediyesi’nin bu bölgede yaklaşık 1000 kişinin kapsadığı alanı afet riskli alan ilan ettiğini kaydeden Başkan Kurt, “Yani burada bir tehlike var, burada ya yer hareketleri olacak ya bu binalar çürük, dolayısıyla bir felaket olacak. Onun için de devlet buraya bir işlem yapalım ve bu yaptığımız işlemle de vatandaşı zarara uğratmayalım diye bir karar almış. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kararı alınca, bu bölgede imarla ilgili yetkinin tamamı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçiyor. Böyle olunca da siz oradan izin almadan çivi dahi çakamıyorsunuz. 5 yıldır çektiğiniz sıkıntının nedeni de bu. Bunu aşabilmenin bir kaç yolu vardı. Birincisi arkadaşın biri dava açtı o davada bu afet riskli alan ortadan kaldırılması ile ilgili. İkincisi de bakanlığın ya uygulamaya başlaması ya da yetkisini ilgili belediyeye devretmesi. Bu üç yoldan biriyle bu sorun çözülebilirdi. Mahkemeye siz hepiniz müracaat etmediniz 1 kişi müracaat etti. Mahkeme de sadece o kişinin arsası ile ilgili bölümü bozdu, bütününe karışmam dedi. Davayı 500 kişi açsaydı 500 kişinin kararı bozulacaktı. Bakanlık bu işi yapabilirdi, o da yapmadı. Odunpazarı Belediyesi’nde bulunan CHP’li meclis üyeleri bu afet riskli karar alınırken de yanlış yapıyorsunuz, biz karşıyız dedi.
 
“ŞU AN KALICI YATIRIM YAPMA ŞANSI YOK”
“ Bize yetki vermediniz” diyen Kurt, Baktık sorun büyüyor size geldik, toplantı yaptık. Bize yetki verin, gidip bakanlıktan yetki isteyelim dedik, bize de yetkiyi vermediniz. Dolayısıyla bu iş böyle kaldı. Şimdi bu sıkıntı halen devam ediyor ve bu sıkıntı çözülmediği sürece de Gündoğdu Mahallesi’nde kalıcı bir yatırım yapma şansı yok. İşte bu çevre yolunun etrafındaki düzenlemeler, Alpu Kavşağı’nın etrafındaki düzenlemeler, hepsinin kalıcı olarak çözülebilmesi için de afet riskli alanın çözülmesi gerekiyor. Ne yazık ki çözülemedi. Bize yaptığınız baskı kadar iktidar partisine baskı yapsaydınız şimdiye kadar çözülebilirdi. Ama ne yazık ki Eskişehir’de halkımız belediyelere olan baskıyı iktidara gösteremiyor” diye konuştu.
 
“SESSİZ KALINCA SIKINTI DEVAM EDİYOR”
AKP içerisinde büyük karışıklıklar olduğunu belirten Kurt, “AKP’de Eskişehir’de bundan önce patron Milli Eğitim Bakanıydı, Nabi Avcıydı. Ama o bakanlıktan alınıp Harun Karacan Genel Başkan Yardımcısı olunca patron değişmiş oldu. Patron değişince Nabi Avcı’nın imzası olan o afet riski alan kararının uygulamasını o gelen arkadaş istemedi, yaptırmadı. Böylelikle o da askıda kaldı. Dolayısıyla bu bölge Ankara’nın girişi ya da Eskişehir’in çıkışı kötü bir halde ve çaresiz bir vaziyette duruyor. Bizim yetkilerimiz kısıtlı olduğu için yapabildiğimiz sadece burada temizlik yapmak, sokakları asfaltlamaktan başka bir şey kalmadı. Umarım bunları ileride tamamlayabiliriz, ama Gündoğdu’da ciddi bir kentleşme sorunu var. Bu sorunun da aşılabilmesi için de birlikte hareket etmemiz lazım” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hamamyolu yetkisi 6 Ocak 2018 15:46

Hamamyolun da yetki vardı da ne oldu. Sözde hamamyolundan su alacaktı ortada. Çıka çıka ortaya. Köprü çıktı. Kışın çocuklar kızak yapar üstünde. 20 trilyon a yazık

1 5 Cevap Yaz
Yetkiniz vardı 6 Ocak 2018 13:06

Seçim geldi . 5 senemizi yediniz. Büyükşehir ve odunpazarı şimdi yapsatci resimleri cizdirip böyle olacak diyor. Peh oy falan yok. Yetkisiz varken niye yapmayınız . Gündoğdu da herkesi galayane getirdiniz.

1 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi