Bize Eskişehir uçakları gerekiyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bize Eskişehir uçakları gerekiyor
A
a

Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş: Bizim için ihracat ve eğitim çok önemli. Bu ikisi olmadan sanayiyi güçlendiremeyiz, rekabetçi hale getiremeyiz. Global bakacağız. Türkiye’ye değil dünyaya bakacağız.

Sütiş Eskişehir
Bireysel olarak şirketlerimizde bunu yapıyoruz. 15-20 firmayla değil 700 şirketle yapmalıyız. Başka çaremiz yok. İhracatla ilgili dikey kümeleri oluşturmaya başladık. Profesyonel firmalarla konuşmaya başladık.

Bizim artık yurt dışına çıkma zamanımız geldi. Bize Eskişehir uçakları gerekiyor. O kadar heyecanlıyız. Bununla ilgili alt yapı çalışmaları yapıyoruz. Allah kısmet ederse bir ay içinde hepsini açıklamaya başlayacağız.
 
4 Nisan’da göreve gelen Kesikbaş, ES TV’de Yazıişleri Müdürümüz Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. Konuşmasına süreci anlatarak başlayan Kesikbaş, “Bir yıl boyunca Eskişehir sanayisini Eskişehir’in gündemine taşımaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Bundan önceki seçimlerde Eskişehir sanayisi bu kadar konuşulmamıştı. Sanayinin önemi, üretmenin ne kadar kutsal olduğunu kentin tüm bileşenlerine aktardığımızı düşünüyorum. Yaptığımız çalışmalar yapacaklarımızın çok küçük bir bölümü. Yeni başlıyoruz daha... Birçok sanayi ve ticaret odası seçimlerine de örnek olduk. Çok fazla projemiz kullanıldı. Çok benzer logolarımız kullanıldı. Birlikte Biz Kazanacağız sloganımızın Birlikte Biz Başaracağız, Birlikte Biz yapacağız gibi türevleri doğdu. Bu anlamda faydalı işler yaptı ağımıza, ufuk açtığımıza inanıyorum” diye konuştu.

Her akşam dört saat toplantı
Kesikbaş, yaptıklarını anlatırken “Üç ay boyunca her akşam 17.00-21.00 arasında kentin bütün bileşenleriyle farklı farklı bir araya geleceğiz. İstişare toplantıları yapacağız. Çok güzel fikirler var. Amaç doğruyu bulmak. Sanayi politikalarını oluşturmak adına girişimler yapıyoruz. Genç girişimcilerden tutun lise öğrencilerine kadar her kesimden talep var. Herkesi dinlemek gerekiyor. Herkesin hayallerini ortak akılla hedeflere götürmeliyiz. Sürekli bir araya geliyoruz. Vakit kaybetmeye tahammülümüz yok” dedi.

Başka çaremiz yok, üreteceğiz
İhracat ve eğitime çok önem verdiklerini ifade eden Kesikbaş, şöyle konuştu: “Bu ikisi olmadan sanayiyi güçlendiremeyiz, rekabetçi hale getiremeyiz. Global bakacağız. Türkiye’ye değil dünyaya bakacağız. Dünyaya nasıl mal satarız? Buna bakacağız. Bunların hiçbiri hayal değil. Zaten bireysel olarak kendi şirketlerimizde yapıyoruz. Bunu 15-20 firmayla değil 700 şirketle yapmalıyız. Tüm çabamız bunun için... Başka çaremiz yok. Üreteceğiz. İhracat hamleleri... Bunlarla ilgili biz kümeleri oluşturmaya başladık. Dikey kümeler... Profesyonel firmalarla konuşmaya başladık. En azından bu tip dört beş küme oluşturup bizim artık yurt dışına çıkma zamanımız geldi. Bize Eskişehir uçakları gerekiyor. O kadar heyecanlıyız. Bununla ilgili alt yapı çalışmaları yapıyoruz. Allah kısmet ederse bir ay içinde hepsini açıklamaya başlayacağız.”

Harun Karacan’a teşekkür ediyorum
Yapılan ziyaretlere de değinen Kesikbaş, “15 gün içinde iki önemli bakanlık ziyareti yaptık. Oralara heyetlerle gittik. Tamamen sembolik ya da nezaket ziyaretleri değildi. Elimizde dosyalarla gittik. Dertlerimizi, projelerimizi anlattık, destek istedik. Nasıl destek alınacağıyla ilgili oralardan koçluklar istedik. Ekonomi Bakanlığı’ndan bizi bugün aradılar. Hemen dönüşler olmaya başladı. Yakın zamanda bir etkinlik yapacağız. Yatırım destekleriyle ilgili, iş destekleriyle ilgili, sanayici destekleriyle ilgili... Bunları sanayiciyle buluşturacağız. Buralara erişimle ilgili aday olduğumu duyurduğum zaman ‘Mevcut hükümetle sizin siyasi görüşünüz arasında bi çelişki var mı falan’ denmişti. Konu bu değil... Konu şu; istemesini bileceksiniz, doğru projelerle gideceksiniz. Emin olun size bütün yardım kapıları açılıyor. Ben bu konuda bize destek veren Sayın Harun Karacan’a teşekkür ediyorum. Çok net söylüyorum. Haftalarca uğraşabileceğimiz konulara bir günde iki günde kapılarımız açıldı. Kendimize bir kriter koyduk. Eskişehir sanayisi için faydalı olabilecek herkesle işbirliği içinde olacağız. Bunları siyaseten yapmıyoruz. Eskişehir’imiz için bunları yapıyoruz. Tüm kurumlarla barışık olmak birinci ilkemiz. Kurumlar bizim için çok değerli. Eskişehir sanayisinin işi neredeyse orada yatacağız. Ankara, İstanbul, yurt dışı fark etmez o kapıları aşındıracağız. TOBB’u ziyaret ettik. Oradan ciddi destek sözleri aldık. Dün BEBKA ile ilgili toplantıya katıldık. Bugüne kadar BEBKA ile ilgili çok fazla proje geliştirememişiz. Bursa ve Bilecek bizden daha çok faydalanıyor. Projeleri düzgün bir şekilde hazırlayacağız” dedi.

ESO, Eskişehir’in amiral gemisidir
Kesikbaş, şöyle konuştu: “İnsanlar ‘lütfen bizi Oda’ya üye yapın’ konumuna gelecek. Eskişehir Sanayi Odası bu konuma gelecek. O kadar çok etkinlik yapılacak, o kadar çok hizmet sunulacak ki üye olmak isteyecekler. Bir getirisi olacak. En başından beri aş getiren, iş getiren Sanayi Odası olacak dedik. Bundan sonra aksiyon ve icraat dönemi. Yürümek değil koşmak gerekiyor. Bugüne değil geleceği yakalamamız gerekiyor. Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir’in amiral gemisidir. Rotayı doğru çizersek o amiral gemi bu kenti uçurur. O yüzden Sanayi Odası, kurumsal ve şeffaf olmak zorunda. Profesyonel yönetilmek zorunda. Kurumsal dönüşümü sağlamak zorundayız. Biz kurumsal barıya inanıyoruz. Ahmet Mehmet ile kavgalı, Mehmet Hüseyin ile kavgalıysa Ahmet Hüseyin ile kavgalıdır algoritması bizim için doğru değil. Bizim için doğru olan X kurumu ile Y kurumunun barışık olmasıdır, iş üretmesidir, işbirliği yapmasıdır, uzlaşmasıdır. Bu kültürü burada oturtmak gerekiyor.
 
Dikili ağacı yok
Kesikbaş, şunları kaydetti: “4 Nisan’dan öncesini pek konuşmak istemiyorum ama ESO dikili ağacı olmayan bir kurum haline gelmiş. ESO’nun herhangi bir gayrimenkulü yok. Şu an bulunduğu bina dahi ESO’ya ait değil. Evet, 10 milyon parası var ama bütçesi dört buçuk milyon civarında. Gelirleri artırmak gerekiyor. Başka çareniz yok. Destek almanız gerekiyor, doğru projeler yapmanız gerekiyor. ESO üzerindeki bütün menkul e gayrimenkullerin hepsini 2014 yılında Eskişehir organize Sanayi Bölgesi’ne devretmiş. Şu an bir tane dikili ağacı yok. Bu anlamda ‘enkaz devraldık’ gibi ajitasyonlara gerek yok. Hepimiz iş adamıyız bir yolunu bulup belli bir noktaya getireceğiz.”
 
15 yıldır gelmeyen sanayici geldi
ESO’ya giriş çıkışların arttığını anlatan Kesikbaş, “15 yıldır gelmeyen biri ziyarete geldi. Kimisi en son 10 yıl önce, kimisi sekiz yıl önce gelmiş. Şu an kapımız herkese açık. İnsan sevildiği yere gidermiş. Herkese Sanayi Odası’nı sevdireceğiz. İlla takım elbise kravat gelecek diye de bi şey yok. Bizler sanayiciyiz. Hulusi Kentmen modeli yok. Bizim sanayicimiz tırnaklarıyla gelmiş bulunduğu yere. Yakın zaman içinde bi call-center oluşturacağız. OSB, Baksan, EMKO, Teksan’da sanayiyle ilgili kimin ne sıkıntısı varsa bunları bildirecekleri yer ESO’dur. O sorunları çözecek, talepleri karşılayacak olan da ESO’dur. Sanayici üçüncü şahıslarla uğraşmayacak. Doğrudan ESO’ya gelecek. Kimsede ‘benim suyumu, elektriğimizi keserler’ korkusu olmayacak” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
vatandaş 30 Nisan 2018 09:02

kimlerle yola çıktığında önemli bu tür aday adaylıklarında. Şimdiden çok para harcamayın boşuna derim.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi