Bisklet projesine büyük ilgi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bisklet projesine büyük ilgi
A
a

TÜBİTAK 4006 projeleri çerçevesinde desteklenen Beyhan-Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi’nin projesi büyük ilgi gördü.

Sütiş Eskişehir

“Bir Bisiklet Bir Sırt Çantası” adı altında gerçekleştirilen projede 1 öğretmen ve 10 öğrenciden oluşan grup geçen hafta sonu  ve  bu hafta sonu yollardaydı.

Proje sorumlusu, Beyhan-Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Zeynep ÇIKLA projenin amacını , “Öğrencilerin okulda öğrendikleri  İngilizce dilbilgisi yapılarını ve sözcükleri  bisikletlerle yapılan gezi bölgelerinde akranları ile paylaşıp İngilizce konuşarak pratik yapmalarını sağlamak,  ulaşımda bisiklet kullanımını özendirmek, bu sayede hareketli ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak, ayrıca temiz bir çevre bilinci oluşturmak” şeklinde açıkladı.

Ayrıca “Değerler Eğitimi” kapsamında projede adı geçen sırt çantalarındaki materyaller aracılığı ile sosyal sorumluluk bilinci oluşturmayı da hedeflediklerini belirtti.

Proje süresince her hafta farklı hareketlilikler gerçekleştireceklerini söyleyen Zeynep ÇIKLA ilk olarak iki hafta önce Porsuk Çayı kenarında tüm grup ile kitap okuma etkinliği yaptıklarını ifade etti. Geçtiğimiz hafta sonu ise proje grubu çantalarında bulunan erzaklar ile okullarından 20 Km uzaklıktaki Satılmışoğlu Köyünde yaşayan kardeş aileye destekte bulunmak için pedal çevirdi. Ayrıca projede kullanılan bisikletlerin Sağlık Bakanlığı tarafından okullara bağışlanan bisikletler olmasının , projenin amacıyla da örtüştüğünü dile getiren Zeynep ÇIKLA bisikletlerin temini ve yolculuğa hazırlanmasında gereken özen ve alakayı esirgemeyen okul müdürü Yalçın ERTEK’e teşekkürlerini sundu.


 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi