Bir tek biz mi akıllıyız!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bir tek biz mi akıllıyız!
A
a

Soner Yüksel'in bugünkü köşe yazısı...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ETO’nun ortalama 75 Milyon TL gibi önemli bir bedelle Eskişehir’e kazandıracağı Fuar ve Kongre Merkezi son günlerde bir kez daha gündem de.
Mevcut ETO Yönetiminin çok şaşalı, çok büyük umutlarla ve iddialarla hayata geçirmeye çalıştığı bu merkez, acaba iş yapar mı? Eskişehir için iddia edildiği gibi altın yumurtlayan tavuk mu? Türkiye’de fuarcılık ne durumda, gerçekten umutlanmalı mıyız? Sorularına cevap arıyoruz.
Son birkaç sene de ara ara yazılarımda belirtmiştim, Ben Fuar ve Kongre Merkezi konusunda bunun doğru, sağlıklı, işe yarayacak bir projeden ziyade ölü bir yatırım olduğunu düşünenlerdenim.
Hele ki Türkiye’de fuarcılığın röntgenine bakıp,  yıllar önce bu işe başlamış şehirlere ve girdilerine bakınca ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrayacağımız için Eskişehir’i seven birisi olarak üzüntü duyuyorum.
Acaba Türkiye’de birçok şehrin göremediğini, düşünemediğini biz mi düşündük, akıl ettik. Ya da ETO’nun 4 kat bütçesine sahip olmasına ve fuarlara daha çok ihtiyaç duymasına rağmen ESO’nun böyle bir projeyi aklından dahi geçirmemiş olmamasını da koca bir soru işareti olarak buraya bırakıyorum.
Eğri oturup, doğru konuşmak gerekirse bizim fuarcılık için en son bileti 2000 yılına kadar almamız gerekirdi. Artık bırakın trenin geç kalmasını, treni yürütecek ray bile kalmadı.
Belki iddia, umut, ihtimal var diye inatlaşanlar var ve keşke haklı olsalar, Eskişehir kazansa keşke.  Ancak Fuarcılıkta markalaşmış şehirlere ve fuarcılıktan ortalama kazançlarına bakınca ortada ya hesap hatası var ya da altından kalkılması zor bir hesaplaşma olacak diye düşünenlerde haksız değil.


YAZIIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi