WannaCry hortladı!

Bu virüs, bilgisayarınızı etkisiz hale getirebiliyor.

16 Haziran 2019 09:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
WannaCry virüsü yine dehşet saçıyor! Microsoft Uzak Masaüstü Hizmeti sisteminde BlueKeep veya “CVE-2019-0708” açığı olarak adlandırılan WannaCry, Petya ve benzeri virüslere karşı önlem almayan binlerce Windows kullanıcısı, çok büyük bir risk altında. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), yaptığı açıklamada Windows 10 ve Windows 8 dışındaki bütün işletim sistemlerinin ilgili kullanıcılar tarafından çok acil bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle Microsoft tarafından desteği kesilen Windows 2003 veya Windows XP bir işletim sürümüyle çalışıyorsanız bu listenin en başında siz varsınız demektir. 2017 yılında milyonlarca kişinin evini ziyaret eden WannaCry virüsü, kötü niyetli yazılımcıların bir numaralı yardımcısı olarak biliniyor. Bu virüs, bilgisayarınızı etkisiz hale getirebiliyor.

Aldı başını gidiyor

Huawei, "En Değerli 100 Küresel Marka" çalışmasında yıllardır ilk 50'deki yerini güçlendirerek, bu yıl geçen yıla göre bir basamak daha yükseldi ve 47'nci sırada yerini aldı. Gelen bilgiye göre, IDC'nin en son "Dünya Çapında Mobil Cihazlar" raporunda belirttiği gibi, Huawei sevkiyatlarında yüzde 50'den fazla yıllık büyüme kaydeden tek firma oldu. Ayrıca, firmanın odağını mobil cihazlar dünyasındaki gücünü artırmaya yöneltmesiyle lider ile aradaki mesafeyi kapattığı ve iki numaralı pozisyonunu güçlendirdiği de raporda yer aldı.

Tüm ülkede internet kesildi

Etiyopya'da hem kablolu hem de kablosuz internete erişilemiyor. Kullanıcılar kısa mesaj da gönderemiyor. Doğu Afrika ülkesi Etiyopya’da ülke çapında başlayan internet kesintisi dördüncü gününe girdi. Hükümet yetkilileri de ve servis sağlayıc firma Ethio Telecom da hiçbir açıklama yapmadı. Salı ve çarşamba günleri sınırlı saatlerde internet erişimi verilmesine rağmen çarşamba akşamından bu yana ülke genelinde internet erişimi bulunmuyor. Etiyopya’da geçen yıllarda da sınav dönemlerinde benzer kesintiye gidilmişti.

Bu robot başka robot

Araştırmacılar yeni geliştirilen algoritma sayesinde robotların, insanların hareketlerini izleyerek, onlarla birlikte daha verimli çalışmasının sağlanabileceğini duyurdu. ABD’deki Massachusetts Institute of Technology'den (MIT) araştırmacıların geliştirdiği algoritmayla üretilen yeni robot, insan ve robotların fabrika ve üretim alanlarında daha güvenli bir şekilde birlikte çalışmalarını sağlayacak. Habere göre, araştırmacılar Alman otomotiv markası BMW ile birlikte başladıkları projede, robotların insanların hareketlerini fark ettikleri anda durduklarını ve uzun bir süre hareketsiz kaldıklarını rapor ettiler. Bu da robotların üretme kapasitelerini zaman açısından azaltması sonucunu doğurdu.

Android'e yeni rakip

Huawei tarafından geliştirilen mobil işletim sistemi ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Test aşamasında olan HongMeng'in Android'den yüzde 60 daha hızlı olduğu iddia ediliyor. ABD'nin ticaret yasağı uyguladığı Huawei kendi işletim sistemini çıkarmaya yönelik çalışmalarına hız verdi. Global Times'ın yeni raporuna göre HongMeng adlı işletim sistemi şu anda Tencent, Oppo ve Vivo gibi şirketler tarafından aralıksız test ediliyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi