Büyükşehir'i engellemesinler yeter

Elbette hiç kimsenin yardıma ihtiyaç duymadığı, vatandaşların kendi ayaklarının üzerinde bağımsız bir şekilde durabildiği bir Türkiye'nin hayalini kuruyoruz. Ancak ve maalesef gerçekler çok başka...

24 Aralık 2021 08:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Elbette hiç kimsenin yardıma ihtiyaç duymadığı, vatandaşların kendi ayaklarının üzerinde bağımsız bir şekilde durabildiği bir Türkiye'nin hayalini kuruyoruz. Ancak ve maalesef gerçekler çok başka...

Ülkemizdeki ekonomik kriz giderek açlık tehlikesi yaratmaya başladı. Hemen her gün memleketin bir köşesinde saatlerce uzayan ekmek kuyruklarının fotoğrafını görüyoruz. Sokak köpekleri, aç insanlarla rekabeti çoktan kaybetti ve çöplükleri terk etti...

Bu koşullar altında yerel yönetimlerimiz ellerinden geldiği kadarıyla insanlarımıza yardım elini uzatıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi gibi mesela. Bilindiği gibi hesaplarına el konulan Büyükşehir Belediyesi Aşevi pek çok muhtaç aileye yardım eli uzatıyor. Büyükşehir'den yapılan açıklamada 2021 yılında 140 ihtiyaç sahibi aileye bizzat hane kapılarına giderek 127 bin porsiyon sıcak yemek, 976 adet erzak kolisi, 560 adet kahvaltı paketi ulaştırdığı belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca Aşevi'nin yaklaşık 25 bin kumanya dağıttığı 11 özel rehabilitasyon merkezi ile de iş birliği yapıldığı belirtildi. Ayrıca merkezlerden eğitim alan 670 öğrenciye yaklaşık 38 bin porsiyon sıcak yemek hizmeti de verilmiş. Yine Aşevi, yıl boyunca 45 bin porsiyon sıcak yemeği de covid hastalarına ulaştırmış.

Büyükerşen ve mesai arkadaşlarına halkımız adına çok teşekkür ederiz. Açıkçası Büyükşehir'in bu müthiş başarılarını övmekten de çekiniyoruz. Şimdi fakir – fukaraya beş kuruşluk faydası olmayan bazı çevreler, sinirlenip de Büyükşehir'i engellemeseler bari. Malumunuz Büyükşehir Aşevi'ne yapılan bağış hesaplarına el konulmuştu. Sahi o paralar nereye gitti?
 

Mahalleli rahat edecek

İçişleri Bakanlığı yayınladığı bir genelgeyle, metruk binaların yıkılmasının önünü açtı. Eskişehir'de özellikle Odunpazarı bölgesinde bu metruk bina meselesi ciddi bir sorun oluşturuyordu. Bu tip binaların çevrede çirkin bir görünüm arz etmesi, sadece yarattığı en küçük sorun. Bu tip yerler özellikle de uyuşturucu müptelalarının sürekli bulunduğu yerler. Buralarda her türlü suç işleniyor ve masum mahalleliler üzerinde tedirginlik oluyor. İnşallah söz konusu genelge meseleyi çözer. Bilindiği gibi daha önce Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu bu konuda bağırıp çağırmış ve muhtarlara "Ya arkadaş sen gece yarısı yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin" ifadelerinde bulunmuştu.

Muhtar hangi ekipmanıyla bu metruk binaları yıksın? Adamların elinde dozer mi var? İşçi mi var ki yıksın? Neden muhtarlar yıksın? Muhtar sizin emrinizde mi ki onlara emir veriyorsunuz? Ayrıca muhtar neden kanunsuz bir iş yapsın? Bu arada siz nasıl oluyor da kanunsuz emir veriyorsunuz? Bu gibi sorulardan onlarcasını sorabiliriz.

Neyse ki İçişleri Bakanlığımız gayriciddi tutumları bırakarak, bir genelge yayınlamış. Kendilerine teşekkür ederiz. Eskişehir'in önemli bir sorunu nihayet çözülecek ve aileleriyle birlikte yaşayan mahalle sakinlerimiz rahat bir nefes alacak.

 

Eskişehir'in acı kaybı

Eskişehir 43 yaşında aramızdan ayrılan Endel Şirketler Grubu Başkanvekili Barış Özaydemir'in yasını tutuyor. Rahmetliyle tanışma fırsatı yakalamış bir kişi olarak, kentimizin çok önemli bir ismi kaybettiğini söyleyebilirim. Barış Özaydemir çok iyi eğitim almış, çok çalışkan ve pozitif enerji sabihi bir kişiydi. Eskişehir Sanayi Odası'nın uzun müddet Başkanlığını yapan Savaş Özaydemir'in de oğlu olan merhuma Allah'tan rahmet dileriz. Kederli ailesine ve yakınlarına da sabır dileriz.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi