Bilecik’Te Kanalizasyon Ve Altyapı Çalışması 215 Gündür Devam Ediyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bilecik’Te Kanalizasyon Ve Altyapı Çalışması 215 Gündür Devam Ediyor
A
a

Bilecik'te Kanalizasyon Ve Altyapı Çalışması 215 Gündür Devam Ediyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bilecik’teki kanalizasyon ve yağmur suyu sorunlarına çözüm sağlayacak olan kanalizasyon ve altyapı projesi, 215’inci gününde devam ediyor.
Toplamda 11 kilometrelik kollektör hattı çalışmasının yer alacağı proje, 29,4 milyon TL sözleşme bedeli ile gerçekleştirilirken çalışmanın 500 günde tamamlanması hedefleniyor. Proje ile Bilecik’teki kanalizasyon hattından çıkan günlük ortalama 7 bin metreküp zararlı ve pis suyun doğaya karışarak zarar vermesi önlenirken, Hamsu, Dalakdere ve Şeyh Edebali Türbesi karşısında oluşan kötü koku ve görüntünün de önüne geçilmesi planlanıyor.
Proje ile birlikte atıl halde bulunan arıtma tesisi de faaliyete geçirilecek
Kanalizasyon, yağmur suyu ve atık su arıtma tesisi şeklinde 3 başlıktaki sorunların giderileceği proje ile İstasyon Mahallesi Karasu mevkisinde bulunan ve atıl halde bulunan arıtma tesisi de faaliyete geçirilecek. Günde 10 bin 500 metrekare kapasiteli tesisin tadilatı ve bakım işlemleri tamamlanarak, hizmet vermesi sağlanacak. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte aynı zamanda atık sularda kolayca çoğalan zararlı bakteri, haşere ve larvaların ortaya çıkardığı zararlı sonuçlar sona erecek.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi