Bilecik'te görüldü, zehirli olduğu ortaya çıkınca...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bilecik'te görüldü, zehirli olduğu ortaya çıkınca...
A
a

Boyutları küçük olmasına rağmen çok zehirli olduğu belirtilen uğur böceği örümceği, görüldüğü Bilecik’in Osmaneli ilçesinde doğaseverleri şaşırttı

Sütiş Eskişehir
Boyutları küçük olmasına rağmen çok zehirli olduğu belirtilen uğur böceği örümceği, görüldüğü Bilecik’in Osmaneli ilçesinde doğaseverleri şaşırttı.
Bilecik Yaban Hayatı ve Ekoturizm üyelerinin görüntülediği uğur böceği örümceği Türkiye’de genellikle Güneydoğu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yaşıyor. Üzerinde uğur böceği desenleri bulunduğu için halk arasında uğurböceği örümceği olarak adlandırılan dünyada tehlikeli olarak kabul edilen türler arasında yer alıyor.

“İlk gördüğümde ben de uğur böceği zannettim”
Bilecik Yaban Hayatı ve Ekoturizm Üyesi Ahmet Taşçı, tarafından Bilecik’in Osmaneli ilçesinde görüntülenen uğur böceği örümceğinin dünyada zehirli örümcek türlüleri arasında yer aldığını belirtti. Taşçı “İlk gördüğümde ben de uğur böceği zannettim. Sonra detaylı inceleyince örümcek olduğunu gördüm. Sonra internette araştırma yaparak, bunun Esus Cinnaberinus türünden olan halk arasında uğur böceği örümceği öğrendim. Sonrasında fotoğrafladıktan sonra örümcek yoluna devam etti. İlk defa böyle bir örümcekle karşılaştım” dedi.
Öte yandan uğur böceği örümcekleri böceklerle beslenirken, genelde yırtıcı ve saldırgan özellikleriyle tanınır. Kendilerine düşman olarak gördükleri küçük canlılar ile beslenirler.

 
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ramadan solak 29 Mayıs 2020 08:19

Fotoğraf bile bizim çektiğimiz foto bari onu kendiniz çekseydin.

0 0 Cevap Yaz
Ramadan solak 29 Mayıs 2020 01:33

O örümceği ben arkadaşımla beraber fotoğrafladım fotoğraf bize ait haberi başkası yapıyor hakmi bu

0 0 Cevap Yaz
Talha Enes 28 Mayıs 2020 16:57

Bundan Eskişehir de de çok var

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi