Bilecik’in sesi Ankara’dan duyulacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bilecik’in sesi Ankara’dan duyulacak
A
a

Selim Yağcı istifa etmeden önce son röportajını Milliyet’e verdi. Milletvekilliği aday adaylığı için Bilecik Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Selim Yağcı, şehri son 14 yılda marka bir şehir haline getirdiklerini beliterek, “Biz her zaman Bilecik’te olacağız. Projeleri takip edeceğiz” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
14 yıllık belediye başkanlığı döneminde Bilecik’in başta alt yapı, su, ulaşım gibi temel hizmetlerin yanı sıra üst yapı anlamında alışveriş merkezleri, spor ve yaşam alanları, sosyal ve kültürel hizmetler gibi 100’ü aşkın başlıkta önemli çalışmalar gerçekleştiren eski Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milletvekilliği aday adaylığı için çıktığı yeni yolculukta; seçmenlerin taktiriyle seçildiği halde Bilecik’in sesini Ankara’ya daha çok duyurma gayretinde olacağını söyledi.

Başkan Yağcı, “Bizler, 2014 yılında, ‘İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’ düsturu ile çıktığımız yolculuğu Allah’ın izniyle başka bir mecrada sürdürmek için tekrar yola çıktık. 14 yıl önce ‘Hep Birlikte Daha İyiye Daha Güzele’ sloganı ile çıktığımız hizmet yolculuğunda şu ana kadar, ‘Geleceğe Emin Adımlarla İlerleyen Marka Şehir Bilecik’i Oluşturma’ hedefimiz doğrultusunda çalıştık ve çok şükür geriye dönüp baktığımızda bu hedeflerimizin büyük bir kısmını gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. 2023 Türkiye’si hedeflerine büyük katkı sağlayan bir şehir olarak söz konusu sonuçlarının vermiş olduğu enerji ve sinerji ile çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza hizmet yolculuğunun bu ikinci devresinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemiz ve şehrimiz için çalışacağız. Belediye Başkanlığımız görevimizi, alnımızın akıyla tamamladık, yeni bir hizmet yolculuğu için tekrar yola çıktık. Bugün gerçekleşen olay bir son değil, şehrimiz ve insanımız için yeni başlangıçlar anlamına geliyor” diye konuştu. Selim Yağcı, belediye başkanlığı görevinden istifa etmeden önce son röportajını Milliyet’e vererek, kentte gerçekleştirilen projeleri anlattı.

400 trilyon yatırım

Göreve geldiğinde gelirinin 9 katı borcu olan bir belediyeden geçen süreç içerisinde neredeyse 400 trilyonun üzerinde yatırım yapan bir belediyeyi teslim eden Selim Yağcı’nın, şehir ve ülke için hedefleri çok büyük. ‘Bilecik İçin Daha Yapacağımız Çok İşler Var’ sloganı ile çalışmalarını sürdüren Selim Yağcı, vatandaşlarına söz verdiği şekliyle projeleri bir bir gerçekleştirmeye devam ediyor. Alışveriş merkezleri, yeni spor ve yaşam alanlarının yanı sıra kültür ve sanatsal anlamda vermiş olduğu birçok sözü şu ana kadar gerçekleştiren Yağcı, geriye kalan çalışmaları da yakından takip ediyor.

Cazibe merkezi

Birçok mahallede dev yatırımları gerçekleştiren Selim Yağcı, ‘İstasyon Mahallesi Sosyal Donatı ve Yaşam Alanı’ projesi ile; İstasyon Deresi kenarında hemşehrileriyle birlikte çay içme keyfini yaşamak istiyor. Mahalleye kazandırılacak tesisle mahalle sakinleri yeni bir cazibe merkezine kavuşmuş olacak. Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek çalışma sonucu yeni oyun alanları ile parklar, dinlenme ve yeşil alanlar, kafe ve restoranlara sahip olacak Orhangazi Mahallesi, Bilecik’in yeni cazibe alanlarından biri haline gelecek.

Kadınlara iş imkanı

Bilecik’in yöresel tatlarını, gelenek ve göreneklerini yansıtan ve Bilecik bezinden imal edilen elbiselerin, nakışların, el işlerinin vb. ile özgü ürünlerin satılarak; ekonomik anlamda aile bütçelerine katkıda bulunması için yapılan Sultaneli Osmanlı Sokağı, ev hanımlarına iş imkanı sağlamakla birlikte onların sosyal hayatta daha çok yer almasını sağlıyor. Ev hanımlarının el emeği göz nuru eserleri başta olmak üzere ile ait birçok alandaki değerin satılabileceği Sultaneli Osmanlı Sokağı, Bilecik ve çevre iller için örnek bir proje niteliğinde oldu.

Ticari hayata renk

Son dönemlerde şehrin birçok noktasında güzel hizmetleri gerçekleştiren Selim Yağcı, şehir merkezinin ticari hayatına renk katacak yeni ve önemli bir projeyi daha uygulamaya koyuyor. Şehrin merkezinde yeni ve görülmemiş örnek mimarisi ile gerçekleştirilecek olan Çarşı Ticaret Merkezi, yeni alışveriş merkezlerinin mekanı olacak. Vatandaşların dinlenme, eğlenme ve alışveriş anlamında birçok ihtiyacına cevap verecek olan projenin yıl sonuna kadar şekillenmesi planlanıyor.

Teleferikle tarihe yolculuk

Bilecik’in engebeli coğrafyasında mevcut turistik alanlara ulaşımı kolaylaştıracak ve aynı zamanda ile prestij kazandıracak olan teleferikler, zengin kültürümüz ve geçmiş tarihimiz arasında yolculuk yapma imkanı veriyor. 4 istasyondan oluşacak olan ve şehre vizyon katacak proje ile şehrin önemli merkezleri birbirine bağlanacak. Sadece 2017 yılı verilerine göre 700 bin turisti ağırlayan Bilecik, Teleferik Projesi ile daha da güzel olacak.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi