Benim karşıma yerli ve milli çıkın

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Benim karşıma yerli ve milli çıkın
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’nün “2019’da belediyelerin anahtarlarını Cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz” sözleri için “İstedikleri onların boyunu çok aşan şeyler. Belediyelerin, şehrin anahtarını alacağız vereceğiz çok zor bir iş. Eskişehir’de önümüzdeki süreçte merkezdeki üç belediyeyi alma şansları sıfırdır” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kurt, ES TV’de katıldığı programda Ünlü’nün kendisi için söylediği “Kazım Kurt sınıfta kaldı” sözleri hatırlatıldı. Kurt, şöyle konuştu: “Dündar Ünlü yeniden il başkanı seçildi. Tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Polemik yapmak da istemiyorum. Buna seçim denir mi? denir... Kağıt üstünde bin seçim. İnşallah başarılı olur, istediklerine kavuşur. İstedikleri onların boyunu çok aşan şeyler. Belediyelerin şehrin anahtarını alacağız vereceğiz çok zor bir iş.  Eskişehir’de önümüzdeki süreçte merkezdeki üç belediyeyi alma şansları sıfırdır. Bizim taşradaki iki belediyemizi alma şansları da sıfırdır. Beş belediye başkanımızın beşi de rahatlıkla seçilir. Ama onun yanına ilave edeceğimiz beş belediyemiz daha var. Bunu çok rahatlıkla söylüyordum. Önümüzdeki dönemde büyükşehir meclisindeki çoğunluk tersliğini de ortadan kaldıracağız.”

Benden önce iktidarla uyumluydu
Her türlü engellemeye rağmen Eskişehir’i gerçekten yaşanabilir bir kent yapacaklarını ifade eden Kurt, “Bunu söylediğim zaman kızıyorlar ama yaşıyoruz. Odunpazarı meclisinde azınlıktalar... Odunpazarı’nda evet dediklerine Büyükşehir’de hayır diyorlar. Büyükşehir’de hayır dediklerine Odunpazarı’nda evet diyorlar. Bunu vatandaş görmüyor mu” dedi.

Kurt, şöyle devam etti: “Güneş enerji santrali kuracağız diyoruz ‘hayır’ diyorlar. Hangi mantıkla buna ‘hayır’ diyorsunuz. Külliye’den bizi çıkarmaya çalışıyorlar. Külliye’den, Odunpazarı Belediyesi’nin yaptığı beş müzeyi çıkarsanız ne olacak? Kimin eline ne geçecek? 2017 yılında Odunpazarı Belediyesi’nin müzelerini 520 bin kişi ziyaret etmiş. 520 bin kişinin ziyaret ettiği müzeleri kapatacaksın Vakıflar’ın o Külliyesi’ni özür diliyorum şarapçılara teslim edeceksin. Orman Fidanlığı’nda, Şehri Derya’da olduğu gibi... Buna hangi Eskişehirli ‘Hakikaten iyi yaptılar, biz iktidarla uyumlu bir belediyeye oy verelim’ der? Benden önceki dönemde Odunpazarı Belediyesi iktidarla uyumluydu ne yaptı? Hangi sorunu çözdü? Sanayi Çarşısı sorunu vardı... Gündoğdu sorunu vardı, Karapınar ikinci etap varı o zaman... Niye çözülmedi?”

1 milyon 550 bini 256 bine düşürdük
Kurt, “Yerel yönetimler bir beceri işidir. Parayı bulup, kaynağı yaratacaksınız. Onu da doğru işleteceksiniz. 2014 yılında 1 milyon 550 bin liraya yapılan servis otobüsü hizmeti şu anda Kazım Kurt döneminde hiç aksamadan devam ediyor, daha iyisi yapılıyor ihale bedeli 256 bin lira. Ne yapmışız? Bir milyon 250 bin liralık kaynak yaratmışız. Araçlar için verdiğimiz kira paralarıyla araçların mülkiyetini satın almışız. Yapılan baskılara rağmen bir gün işçi ve memur maaşları aksamadı. Ciddi anlamda da zam yaptığımız halde... Bizde şu anda en az maaş alan iki bin lira alıyor” diye konuştu.
 
Benim karşıma yerli ve milli çıkacaksınız

Kurt’a AK Parti İl Kongresi’nde Odunpazarı Teşkilatı tarafından hazırlanan ve “Yaktık gemileri Odunpazarı’nı geri alacağız Reis” yazılı pankart için ne düşündüğü de soruldu. Kurt, şunları kaydetti: “Herkesin gönlünde pek çok aslanlar yatıyor. Ben bir siyasi partinin iddialı olması gerektiğini düşünüyorum. Bir siyasi parti iktidar olmak için uğraşır, belediyeyi almak için uğraşır. Uğraşmalıdır... Buna bir şey demiyorum ama buradan bana o pankarta bir felsefe yapın derseniz ben bir sürü şey çıkarırım. Bir kere söylem olarak hiç de demokrat değil. Siyasette reislik, komutanlık, kumandanlık bilmem ne bunlar olmaz. İsmet Paşa’nın 1947’lerde bıraktığı yerlerde otlarsanız bu işlerle 2018 olmaz, 2019 hiç olmaz. Milli ve yerli bir duruş ise o öyle değil. İspanya’da, Endülüs’ün, Emevi’nin bilmem neyini bana slogan olarak getirirseniz sınıfta kalırsınız. Benim karşıma yerli ve milli çıkacaksınız. Ben yerliyim, Eskişehirliyim, milliyim. Tarık Bin Ziyad ile, Alaaddin Keykubat ile bu işler olmaz. Çıkacağız Yıldıztepe’ye gideceğiz, Emek’e, Çankaya’ya gideceğiz. Biz oyları oradan alacağız. Hodri meydan...  Herkesin önüne bir sene sonra sandık gelecek, göreceğiz. Espri güzel olmuş ama yerli ve milli değildi. Onun için sınıfta kaldı.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kadir 24 Şubat 2018 23:16

Hamamyolu projeniz ile Akp nin kazanması işten bile değil artık...

4 7 Cevap Yaz
eses 24 Şubat 2018 22:07

yaptığın yek hizmet berbat bir hamamyolu sayın kurt bu millet in sana bi daha oy vereceğini mi sanıyorsun

6 8 Cevap Yaz
Salvador Dali. 24 Şubat 2018 18:47

Çağdaş sanatlar galerisi açmıştık. Ve bunu Salvador Dali sergisi ile siz açmıştiniz. Madem yerliyiz bu ney . Buna benzer türlü türlü işiniz var. Çok tutarsız bir açıklama.

8 9 Cevap Yaz
Nil Ferda 24 Şubat 2018 12:05

Tabiki sonifta kaldin ,ne yaptin Odunpazarina.?Vittiri zittiri islerden baska.

12 18 Cevap Yaz
esnaf 24 Şubat 2018 11:07

Helal olsun Sana Kazım Kurt. ADAMSIN ADAM!!! İnsanın yaptığı iş kendisinin aynasıdır. Ağzı süt kokan herkesten destek için medet uman dünkü çocuklar senin karşına rakip diye çıkamazlar..Allah onlara akıl fikir versin.....

20 12 Cevap Yaz
Hayrunnisa

Hic gulecegim de yoktu)))

9 11
Hakan

Ben Gökmeydanda oturuyorum yapılan bir şey bir hizmet goremiyorum

8 10
eses

yaptığı tek bir icraat söylermişim kardeş . iğrenç bir hamamyolundan baska

6 6
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi