Beklenen proje bu yıl tamamlanacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Beklenen proje bu yıl tamamlanacak
A
a

Eskişehir Gökpınar Barajı hakkında merak edilenle ilgili DSİ Genel Müdürlüğü açıklama yaptı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir iline yaptığı yatırımlarla ilgili  Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Eskişehir iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Eskişehir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Çalışmaları devam eden Eskişehir Gökpınar Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 80.000 dekar zirai arazinin sulanması ve Ankara ili Polatlı ilçesinin yıllık 25 milyon metreküp içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır.

Gökpınar Barajı inşaatında %73 gerçekleşme seviyesine ulaşıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’ Baraj inşaatında çevirme seddesi ve su alma yapısı imalatları tamamlanmış, gövde kil ve kaya dolgu imalatları devam etmektedir. Baraj gövdesinin %35’i tamamlanmış, temelden 26 metre yüksekliğe ulaşılmıştır. Gökpınar Barajı inşaatının 2020 yılında bitirilmesi ve su tutulması planlanmaktadır. Temelden yüksekliği 53 metre ve su depolama kapasitesi 97 milyon m3 olan Eskişehir Gökpınar Barajının tamamlanması ile 2019 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 51.072.000 TL katkı sağlanması hedeflendiğini belirtti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esesli 17 Ocak 2020 16:58

Eskişehir e ne faydası var.? Polatlı nın su ihtiyacını karşılayacak. Eskişehir in suyundan biz neden faydalanamıyoruz? Porsuk barajı boş, kar, yağmur yağsa diye dua ediyoruz.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi