Başkana göre, skora puana göre maça gitmek olmaz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Başkana göre, skora puana göre maça gitmek olmaz
A
a

Eskişehirspor'da yöneticiliği bırakan isimler, taraftara çağrı içeren bir açıklama ile veda ettiler

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor haberi: Eskişehirspor'da yöneticilikleri sona eren Mehmet Şimşek, Selim Demircioğlu, Mustafa Topkaya, Tamer Yavuz, Özgür Marankoz, Umut Cumalı, Serkan Fidan ve Yasin Özkaya'dan bir veda açıklaması geldi.
222Haber'in aktardığı kadarıyla, geçtiğimiz günlerde Osman Taş'ın yönetiminde olan ancak tekrar listeye girmek istemeyen eski yöneticilerin açıklamalarında şu ifadelere yer alıyor;

"Kulübümüzün içinde bulunduğu maddi durumu hepiniz biliyorsunuz. Geçen sefer olduğu gibi bu kongrede de tüm maddi tabloyu detaylı şekilde sizinle paylaştık. Bugün itibariyle kulübümüzün mevcut borcu 189.045.453 TL’dir.

Bu borcun nasıl oluştuğunu, zamanında ne hatalar yapıldığını, kulübün parasının nasıl çarçur edildiğini anlatmamıza gerek yok, herkes her şeyi zaten biliyor. Düştüğümüz çukurdan kenetlenmeden çıkamayacağımızı da hepimiz biliyoruz; ama nedense, kimse adım atmıyor.

Bizler Eskişehirspor’u yaşatmaktan başka gayesi olmayan insanlarız. Ancak bizim çabalarımız ve gücümüz de bir yere kadar. Gayemiz ve hayalimiz kulübü içine düştüğü bataklıktan çıkartıp, ait olduğu yere taşımaktı. Başaramadık. Ancak içinde olduğumuz yönetimlerin mevcut tabloya negatif katkısı olmamasındaki emeğimizi kimse yadsıyamaz.

Son kongrede tek liste olduğu için doğal olarak Osman Taş’ın başkanlığında yönetim kurulunda görev aldık. İşlerimizden, ailemizden esirgediğimiz ilgiyi ve emeği, gece gündüz demeden Eskişehirspor için harcadık. Maddi manevi elimizden geleni yaptık. Ancak Osman Taş yönetimindeki varlığımız da yokluğumuz da sorgulandı. Biz kimsenin adamı olmadık. Eskişehirspor’un çıkarları ne gerektiriyorsa onu yaptık. Bundan sonra da tek pusulamız Eskişehirspor’un menfaatleri olacaktır. 

Genel kurul kararı alın dediniz, işte aldık. Öyle ya da böyle bu kulüp yönetimsiz kalmayacaktır. 54 yıllık mazimizin üstüne toprak atıp, Yeni Eskişehirspor planı yapanlar bu şehrin sınırları içerisinde Eskişehirspor’u gömebilecekleri büyüklükte bir mezarlığın mevcut olmadığını bilsinler.
Biz, taraftarı olduğumuz bu güzide kulüpte yöneticilik yapmanın gururunu yaşadık. Eskişehirspor ile ilgili umutlarımız ve hayallerimiz vardı, hala da var. Bunları gerçekleştirecek ortam ve zaman oluşmadı. Ancak başardığımız bazı şeylerin de altını çizmek istiyoruz.

Çoğunluk kararı ile yönetilen bir kulüp için gerçekçi adımlar attık. İmza yetkisi paylaşımı ile tek adamlık devri sona erdi. 

Her ne kadar birilerinin hoşuna gitmese de kulübe mali şeffaflık getirdik. 

Kaynak bulunursa, paranın doğru kullanılacağı güvenini oluşturduk.

Kulübe üye olmanın önündeki engelleri kaldırdık. Eskişehirspor taraftarının kulübe gelip üye olmasıyla kulübü babasının çiftliği gibi yönetme dönemi sona erdi. Artık herkesin kongrede hesap vermesi, seçilebilmek için Eskişehirsporluluk bilinciyle kulübe üye olan delegeleri ikna etmesi gerekiyor.
İcra dosyaları ve futbol ailesine olan borçlarla ciddi ve dürüstçe mücadele ettik. 

Alacaklıların ve vekillerinin ayağına gittik. Kendimizi anlattık. Geçmiş ile ilgili sıkıntıları öğrendik.

Gelecek planlarımızı anlattık. Çoğu ile olumlu gelişmeler kaydettik.

Taraftarın içinden gelen, gizli ajandası olmayan yöneticiler sayesinde her ortamda önceliğimiz kulübün menfaatleri oldu.
Mevcut kadro içindeki futbolcuların bizim çocukların serbest kalmaması ya da kulüpten kaçırılıp birilerine peşkeş çekilmemesi için mücadele ettik ve başardık. Öyle ya da böyle takım lige eksiksiz başlayabildi.

Bütün bunları yaparken yalnız bırakıldık. Koca şehir bizi yalnız bıraktı... Sadece yakın birkaç dost ve bir kısım taraftarımız vardı. Şehrin ileri gelenleri geri durdular.
Bu sezon Eskişehirspor’un kasasına bir kuruş sponsorluk geliri girmedi. Her yıl kulübe sponsorluk karşılığı destek olan şirketlerin bu sezon türlü bahanelerle kulüpten uzak durmasının nedenlerini gerçekten merak ediyoruz. Eskişehir’in önde gelen iş adamlarına gidip olağan desteklerini vermesine engel olan birileri varsa onlara hakkımızı helal etmiyoruz. Kendini Eskişehirspor’dan büyük görenlerin bu kulübün kapısından içeri girememesi gerekir. Çünkü gelinen sonuç onların eseridir.

Biliyorsunuz ki satılan maç biletlerinin gelirleri, TFF’den gelen naklen yayın gelirleri, spor toto gelirleri yıllardır kulübün kasasına girmiyor. Olsun, o gelirlerle de bazı borçlar ödeniyor. Kulübe sıcak para girişi sadece loca  vip kombine satışları ve reklamlar vasıtasıyla olabiliyor. Bu sezon hiç loca satışımız olmadığını ve sadece 534 adet vip kombine satıldığını bilmenizi isteriz.

Büyük Eskişehirspor taraftarı da bu sezon takıma olan ilgisini kaybetmiş durumda. Sadece 4369 adet kombine bilet satıldı. Evimizde oynadığımız maçlarda gelen taraftar sayısı ortada. Bu durumun bilet fiyatlarıyla ilgisi olmadığını da son iki maçta anladık. Taraftar olmak yerine taraf olmayı seçen arkadaşların bu kulübe verdikleri zararı fark etmeleri gerekiyor. Kurtuluş için elini taşın altına koyan kim olursa olsun, ben taraftarım diyen herkes üzerine düşeni kendi belirleyeceği ölçüde yapmalıdır. Başkana göre skora puana göre maça gitmek olmaz. Bu mücadelenin temel direği taraftardır. Bu sebeple taraftar hem stadlarda hem bu salonlarda her daim olmalıdır.

Başarı ruh ile sevda ile çalışıldıkça gelecektir.

Bizler bundan sonra her kim sorumluluk almaya gönüllü olursa, yüksek Eskişehirsporluluk bilinci ile engel değil destek olmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Ama gerektiğinde eleştirmekten de çekinmeyeceğiz.

Sanayicilerden, siyasi erklerden yardım alamadığı için geri durmayı tercih edenler; biz kombine, reklam, loca desteği alamadığımızda susmayı ve görmezden gelmeyi tercih ettikleri için kendilerini, Eskişehirsporluluklarını ve bu kulübe olan aidiyetlerini gözden geçirmeliler.
Amatörlükle suçladıkları kişileri profesyonellere yol açmak adına istifa ve kongre kararı almaları için zorlayanlar keşke sorumluluk alarak gereğini yapabilselerdi.
Değerli Eskişehirsporlular; yönetime kim gelirse gelsin, illegal şahıslar degil ise, Eskişehirsporlu ise herkesin kafasındaki tilkileri bağlayıp yeni yönetime destek olması lazım. Zaman kavga etme, küsme zamanı değil. Gelecek olan yönetimler, oturttuğumuz şeffaflık ve mali disiplin anlayışından uzaklaşmazsa ve şehir “Yeniden Güçlü Eskişehirspor” paydasında birleşebilirse güneşli günler sandığımız kadar uzakta değil. Yeterki dürüstlükle çalışılsın... Ne Mutlu Eskişehirsporluyum Diyene!"
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
onur 15 Ekim 2019 09:09

Kimse kusura bakmasın düne kadar adını bile kimsenin duymadığı Osman Taş, suya agu derken biz bu takımın ardından Türkiye'nin her yerinde deplasman yapıyorduk.Bu takımın tarihinde yok puan silme cezası. Alavere dalavere ile sözde tribün liderlerinin desteği ile başkan olan Osman Taş bu takımı kurtaramaz.

0 1 Cevap Yaz
murat 14 Ekim 2019 16:59

yeni yönetim maçlarda maraton üstü hemen açmalıdır. birçok taraftarın, malum kişinin hal ve hareketlerine tahammülü kalmadı. millet kuzeye akıyor. o yüzden maraton altın dolmasını beklemeyin, direk üstü açın.

0 3 Cevap Yaz
Eses 14 Ekim 2019 15:52

Hiç loca satamadığınızı söylüyorsunuz.peki Bursa maçında vip in oradaki locaların çoğunun neden dolu olduğunu da açıklayabilirmisiniz.

0 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi