Ahmet Ataç 15 02 2024

Başkan Şimşek: Kimse Kazım Kurt'a saldırmasın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Başkan Şimşek: Kimse Kazım Kurt'a saldırmasın!
A
a

Eskişehirspor yönetim kurulu Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt’u makamında ziyaret etti. Billboard ve petrol istasyonu hakkında her iki başkan önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, “Kazım Kurt’un kulübe yaptığı faydayı kimse tartışamaz. Lütfen böyle insanlara saldırmayın. Kulübün gücü olsaydı billboardı, petrol istasyonu ve otoparkı kendisi işletirdi” dedi

Sütiş Eskişehir
Bilgi kirliliği var
İlk olarak söz alan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mehmet Şimşek, “2-3 gündür Eskişehirspor üzerinden ve Kazım Kurt başkanımızın da adının geçtiği bir söylentiler var. Biz bu bilgi kirliliğini önlemek istiyoruz. Hiç kimse Kazım Kurt’un Eskişehirspor’a yaptığı faydaları, yararları tartışmasın bu konu kapalıdır. Konu billboard meselesi. İki aydır bu billboard sözleşmesini inceliyoruz. Bu billboard anlaşması Eskişehirspor Vakfı ile yapılmıştır. Bu Eskişehirspor Kulübü ile yapılmamıştır. Bu vakıfın başkanı ve yönetimi farklıdır. Bizim bu anlaşmaları feshetme yetkimiz yoktur. Bu sözleşme 2017 yılında Eskişehirspor Eğitim Vakfı ile yapılmıştır. Eskişehirspor ile yapılmamıştır” diye konuştu.

Lütfen bu insanlara saldırmayın 
Şimşek, “2017 yılında 4 milyon bedelle anlaşma sağlanmış. O günkü kura bakıldığında bu sözleşme 1 milyon dolar olarak anlaşılıyor. (Sadece Odunpazarı Bölgesi için) Bu para kulüp için harcanmıştır. Demek ki o zaman kulübün 4 milyona çok ihtiyacı varmış. Bu şehirde Eskişehirspor’a yardım eden belli başlı insanlar var. Kazım Kurt, Zihni Çalışkan, Nadir Küpeli, Celalettin Kesikbaş gibi insanlar kulübe yardım ediyor. Toplasan iki elin parmağını geçmiyor. Bu insanlara saldırmayın lütfen. Bu kulübü zor götürüyoruz zaten” dedi.

Kulübün gücü yok kardeşim
Şimşek, “Biz de isteriz Eskişehirspor ihaleye girip petrol istasyonunun ihalesini alsın. Ama kulübün güçlü olması lazım kardeşim… Kulüp zaten güçlü olsaydı, bu billboardları, petrol istasyonlarını başkalarını verir miydi? Vermezdi. Kendisini işletirdi. Demek ki o günün şartlarında da böyle bir güç olmadığı için başkasına verilmiş. Şimdi Eskişehirspor’a petrol istasyonu verilse bu kulüp o istasyona nasıl benzin, mazot getirecek. Böyle bir güç yok ki. Biz de işletmesini başka birisine verdiğimiz de yıllar sonra ‘İşte Mehmet Şimşek yönetimi bu istasyonu böyle verdi’ diye söylentiler mi çıkacak. Billboard anlaşmasında da bu kulübün bunları işletecek gücü yoktu. Bunu herkesin anlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Amaç bizi yıpratmak
Şimşek’ten sonra söz alan Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, “Odunpazarı Belediyesi olarak her zaman Eskişehirspor’a destek olmaya çalışıyoruz. Billboardlarımızın kullanım hakkını Eskişehirspor Vakfına vermiştik. 5 yıl önce yapılan bir anlaşma bu. 5 yıl sonra bunun yeniden gündem yapılması manidardır. 2-3 ay önce CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) yapılan bir şikayetle öğrendik. Sahte isim kullanan bir basın mensubu dallandırıp budaklandırıp yaymaya çalıştı. Bunun kim olduğunu herkes biliyor. İşi bu çünkü... Kazım Kurt’u nasıl yıpratırız diye hareket ediyor. Bizim veremeyeceğimiz bir hesap yoktur” dedi.

Boğazımdan haram lokma geçmez
Kurt, “Vilayetimiz bir soruşturma başlattı. Eskişehirspor’a yaptığımız yardımlarla önümüzün kesilmesi Eskişehirspor’a düşmanlıktır. Buradan politik bir şey çıkmaz. Kazım Kurt’un boğazından haram lokma geçmez. Buradan nemalanmaya çalışmak ahlaki bir şey değildir. Bizim yaptığımız iş çok nettir ve açıktır. Eskişehirspor’a fayda sağlasın diye bir hamle yaptık. Bu hamleyi Eskişehirspor başka birisine satıp nakite döndürdü. O zamanın parasıyla 1 milyon dolar küsur bir anlaşma yapılmıştı. Sayısız genel kurul yapıldı ve herkes bize teşekkür etti. O paradan Eskişehirspor büyük fayda gördü. Ama 5 yıl sonra bunu piyasaya sürenler iyi niyetli değil. O gün Eskişehirspor’un para ihtiyacı giderildi ve o şirkette para kazandı. Alan da satan da ticaret yapmıştır” şeklinde konuştu.

Petrol istasyonu, otopark da verildi
Kurt son olarak, “Biz billboardları Eskişehirspor’a verdik. Ali’ye Veli’ye vermedik. Bu zaten daha öncede olmuştu. Petrol istasyonu, otopark verildi bu kulübe. O gün paraya ihtiyaç olunduğu için bunların işletmeleri hemen devrediliyordu. Böylelikle kulüpte nakit ihtiyacını karşılıyordu. Billboarda da böyle olmuş” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi