Başkan Şimşek: İstifa etmemiz gerekiyor...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Başkan Şimşek: İstifa etmemiz gerekiyor...
A
a

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek uzun süren sessizliğini bozdu. Şimşek, artık sabırlarının kalmadığını belirterek, “Karşıyaka maçı dönüm noktası. Yönetim olarak da dönüm noktası, futbol olarak da dönüm noktası… Son şansımız olur. Moralimiz zaten sınırların üzerine çıktı” dedi.  

Sütiş Eskişehir
Şimşek 36 dakika süren basın toplantısında şunları söyledi; “Kulübümüzün durumunu zaten bütün şehir biliyor, siz de biliyorsunuz. Normal şartlarda yönetim kurulumuzun istifa etmesi gerekiyor ama normal şartlar bu kulüpte hiçbir zaman yaşanmadığı için anormal şartlarda hareket ettiğimiz için biz de daha kaotik ve kulübün işleyişine engel olmamak için görevimizin başında duralım dedik.”
 
Sazak ve Kurt’tan başka gelen yok
“Kulübümüzün hiçbir desteği kalmadı. Bir tane Milletvekilimiz Nurullah Sazak beyefendiden başka maçımıza dahi gelip seyreden kimse kalmamıştır. Şehirde ve kulüpte öyle bir sahipsizlik var ki insan anlayamıyor. Maddi desteği geçtik manevi destek olsun diyoruz o da yok. 1 buçuk senedir görev başındayız bir kere valimizi maçta görmedik. Milletvekillerimizi görmedik. Belediye başkanlarımızdan Kazım başkan arada geliyor onun haricinde gelen yok.”
 
Ocak ayı son şans
“Ocak ayı bu kulübün son şansı. Ocak ayı ara transfer dönemi Ara transferde de bu kulübün transfer tahtası açılmaz ve takımımıza takviye yapılmazsa artık futboldan bile konuşmaya gerek kalmayacak. Eskişehir’in konuştuğu bir Eskişehirspor kalmayacak. Tekrarlıyoruz gibi oluyor ama bizim kulübümüz sadece A Takımdan 20-25 futbolcudan oluşan bir kulüp değil. Altta 400’e yakın çocuğumuz var ve profesyonel olmak amacıyla çalışan gençlerimiz var. Bunların da umutlarını kapatmış oluyoruz.”
 
Kimse alacağını alamaz
“Buradan eski futbolcularımıza da çağrı yapmamız gerekiyor. Kulüp kapanırda kimse alacağını alamaz. Taraftarımız destek oluyor, maçlara geliyor ama inanın Karşıyaka maçı dönüm noktası. Yönetim olarak da dönüm noktası, futbol olarak da dönüm noktası… Son bir şans olarak maça gelmelerini bizi desteklemelerini istiyoruz. Bu ligin derbisi gibi bir maç. Herkesin orada olmasını istiyoruz.”
 
 
Transferin açılması için hazırlık var mı?
Yönetim olarak hazırlıkları yapıyoruz. Yöneticilerimiz ve muhasebe müdürümüz 1 ay önceden başladı. Avukatlar, futbolcular, menajerler ile temastayız. Biz geçen sene bunu yapmamıştık bu sene artık sonun sonu olduğu için yapmaya başladık. Olumlu dönenler de var olumsuzlar da var. İşin ilginci yabancı futbolcular çok olumlu ama yerli futbolcular biraz daha olumsuz. Biz çalışma yapıyoruz.

 
Sıkıntı şehir içinde
“FIFA nezdinde şu an bir sıkıntımız yok, altyapı transferimiz açık. Yapılan güzel şeyler unutuluyor. Bizim sıkıntımız şehir içinde. Birine gidiyoruz ona niye gittiniz, öbürüne gidiyoruz şuna niye gittiniz, bunaldık artık. Biz Eskişehirspor için herkese gidiyoruz. Siyasi düşüncemizi bırakıp gidiyoruz. Ama bu şehir öyle bir hale geldi ki, ona selam verdin benimle konuşma, buna selam verdin benimle konuşma… Öyle bir şey yok. Şehir milliyetçiliği oluşmalı. Kimse bize inanmadı ama düşüyoruz. Herkes birbirinin ayağından çekiyor bu şehirde.”
 
Bu vebal herkesin üzerinde olur
“Bu yönetim kurulu pes eder, yönetim oluşmaz ve kulüp kapanma sürecine girerse bunun vebalini eski yönetici ve başkanlar da öder. Nasıl öderini siz biliyorsunuz. Herkes aklını başına alsın, futbolcusu, eski yöneticisi, eski başkanı… Biz alkış istemiyoruz. Kulüp yaşasın istiyoruz. Ekonomik olarak böyle bir kapasitemiz yok. Ekonomik olarak da şehrin hareketlenmesi, ağabeyleri dediğimiz insanların ortaya çıkması lazım. Ama maçımıza gelmeyen insanlar böyle bir şey için elini taşın altına sokar mı, sokmaz. Konyaspor maçında hiç görmediğimiz insanlar maça geldi, neden bir kere Eskişehirspor maçına gelmiyorsunuz?”
 
Babam istifa et diyor etmiyorum
“Yönetimde kararları alırken çoğunluk oyuna bakıyoruz. Emre hocanın ismi çıktı ve anlaştık. Geçmişteki sıkıntılar evet gündeme geliyor ama bu kulüpte geçmişte sıkıntılar yaşayıp görev alanlar oldu. Benim taraftar yönüme sorarsan bence de sıkıntılı ama yönetici olarak sorduğunda Eskişehirspor menfaatleri dediğinde farklı görüş ortaya çıkıyor. Bu işi bu şartlarda en az paraya en iyi kim yapar ben buna bakıyorum. Konu Eskişehirspor olunca babamı tanımam demiştim. Babam bana istifa et diyor mesela ama etmiyorum.”
 
 
Bizim de sabır noktamız var
“Karşıyaka maçından sonra bir şeyler değişir mi değişir tabii. Biz de et ve kemikten oluşan insanlarız. Psikolojimiz, motivasyon ve moralimiz zaten sınırların üzerine çıktı. Bizim de ailemiz, işimiz var. Bu psikolojik baskıya dayanmak kolay değil. Her şeyi de açıklayamıyoruz. Mesela Urfa deplasmanına gidiyoruz 150 bin TL tutuyor, sadece localarla, ledlerle bu iş nasıl dönüyor, siz nasıl beceriyorsunuz diye soran yok. Psikolojimiz de bir yere kadar. Artık normal değiliz.”
 
Lig düştükçe her şey zorlaşıyor
“Geçen sene en azından puan alıyorduk bu sene alamıyoruz. Bunun nedeni lig düştükçe her şey daha fazla zorlaşıyor. Mücadele zorlaşıyor, çocukların psikolojisi, yenilerek başladıkları için iyi değil. Çocuklarımızın yaşları ve seviyeleri profesyonellik anlamında daha oluşmamış. Başarısızlık varsa yönetimin de suçu vardır. Biz sıyrılmaya çalışmıyoruz.
 
Seçim zamanında gelmesinler
“Ülke seçim atmosferinde.  Eskişehirspor başkanı ve yönetimi Eskişehirspor kongrelerinin oyları ile seçilir. Siyasiler bazen atama ile gelir bazen seçimle gelir, bundan sonra Eskişehirspor’un adını anarken rica ediyorum hangi parti olursa olsun dikkatli alsınlar. Kimse tribüne oynamasın reelde bir şey yapan konuşsun. Öyle atkı takıp kongreler mitingler falan kimse tribüne oynamasın. Biz destek olanları açıklıyoruz. Şimdi maçımıza gelmeyen seçim zamanı da gelmesin. Bakın Kazım başkan hem destek oluyor hem açıklama da yapıyor. Esas kafasını kuma gömenler var onarla yüklenmemiz lazım.”
 
Valimiz maçlarımıza gelmiyor
Valimiz geldiğinde biz yoktuk. Valimiz şehre ilk geldiğinde Eskişehirspor’a sıcakmış şimdi değil demek ki. Vali beyi bir kere bile maçlarımızda görmedik. Ben bildim bileli Eskişehir valileri takımı sever. Eskişehirspor’u seven valiyi de Eskişehir halkı sever. Eskişehirspor’u sevmeyen bu şehirde sevilmez. Biz ne valiler gördük. Tesislerimizin ismi bile bir valin ismi. Bize bir adım gelene biz iki adım gideriz. Biz de bekliyoruz sadece valisi değil milletvekili, bürokratı, belediye başkanı herkes gelsin. Burası insanların ortak paydası. Eskişehirspor’u seveni, görevi ne olursa olsun Eskişehir halkı sever. Eskişehirspor’u sevmeyeni kimse sevmez.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet Mert 20 Ekim 2022 07:34

İlk önce eski başkanlardan paraları alın. Kimse enayi değil. Adam gibi şirketleşin sonra para isteyin. Kapansın kulüp. Eskişehirspor 1965 olsun adı

0 0 Cevap Yaz
Buğra can 17 Ekim 2022 21:40

Kaçmak yok başkan o transfer açılacak.batuhan karedeniz boşta Eskişehirde oynar batuyu getir başkan.

1 0 Cevap Yaz
Ekici26 17 Ekim 2022 14:14

Yerli teknik heyet takıma kişilikli futbol oynatmaya takımı düzeltmeye başladı bu artık açıkça görülüyor hemen bir problem çıkarılması gerek öyle mi yönetim giderseniz gidin gelecekler vardır.

0 0 Cevap Yaz
Serkan 14 Ekim 2022 20:32

İstifa et demek kolay...Başkan istifa etme...... çıkış yolu için çalmadık kapı bırakma belki birileri utanır da yardım eder.

1 1 Cevap Yaz
Dik Duruş 14 Ekim 2022 20:09

sıradaki amigo gelsin sırada kim var başkan olmayan dostlar. iyi ce sayın bakalım.

0 1 Cevap Yaz
Es es li 14 Ekim 2022 18:58

Yönetim e gelmeniz bile hataydı , ne duruyorsun hemen bırak git.

0 1 Cevap Yaz
Gokhan 14 Ekim 2022 16:22

Sen taraftarı dolandıran Osmani yanına al şeref tribününde maç seyret sonra o taraftar sana yine para versin bunu beklemek zaten saçmalık

1 0 Cevap Yaz
Halis 13 Ekim 2022 20:31

Çok doğru konuşmuş haklı bencede, herke, kendi menfaatini düşünüyor

1 2 Cevap Yaz
Esk26 13 Ekim 2022 20:29

Yönetimin kabahati var ama kim gelecek icraat yapacak kimse yok, mesele bu değil ki.. adam doğru konuşuyor sonuna kadar haklı

1 1 Cevap Yaz
Baran 13 Ekim 2022 19:27

Liyakat önemli.

0 5 Cevap Yaz
hadi inşallah 13 Ekim 2022 16:41

umarım istifa edersin.hadi artık yeter.herkes köyüne.....

6 5 Cevap Yaz
hayrettin 13 Ekim 2022 16:35

önceki yönetime karşı sesin baya gür çıkıyordu, transferi açamıyorsanız işaret verin hallederiz diyordun. hayret.. kulübü iki kez düşürdün diyen amigolar şu an sus pus. hayret..

1 12 Cevap Yaz
Orhan 13 Ekim 2022 15:14

İstifa et kardeşim elini kolunu bağlayan mı var zaten varlığınız hiç belli olmuyor

5 11 Cevap Yaz
Dik Duruş 13 Ekim 2022 14:48

Anahtarı valiye teslim et

3 13 Cevap Yaz
Dik Duruş 13 Ekim 2022 14:47

istifa et su yolunu bulur bence artık bocalama yapamıyorsunuz zaten para yok biri çıkar.

2 12 Cevap Yaz
Ahmet 13 Ekim 2022 13:38

İstifa et, işi becerecek biri koltuğu alır merak etme. Yok sevgi yok tutku diyerek koltuğa yapışmaya çalışıyormuş gibisin.

5 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi