Bakan Pakdemirli Son 3 Yılın Lavanta Üretimi Ve İhracat Rakamlarını Açıkladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bakan Pakdemirli Son 3 Yılın Lavanta Üretimi Ve İhracat Rakamlarını Açıkladı
A
a

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez İle Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bilecik'te Lavanta Hasadı Yaptı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bilecik’te lavanta hasadı yaparken, "Son 3 yılda üretimi 3,6 kat artışla 5 bin 300 tona, ihracatı ise 5,9 milyon dolara yükseldi" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ziyaretler, açılışlar ve temel atma törenlerine katılmak üzere Bilecik’e geldi. İlk olarak Bilecik Valiliğini ziyaret eden bakanlar, valilik şeref defterini imzaladı. Bilecik protokol üyeleri ile kısa bir değerlendirme toplantısı yapan bakanlar ardından AK Parti Bilecik İl Başkanlığı ziyaret etti. Bakanlar daha sonra merkeze bağlı Ulupınar köyünde lavanta ve çilek hasadı gerçekleştirdi.
Bakan Dönmez, Türkiye’nin bor madeni katkılı yerli ve milli dezenfektan markası olan Borel’in üretiminde lavanta kullandıklarını belirterek, üretimde katkısı bulunanlara teşekkür etti.
Bakan Pakdemirli ise çiftçiye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Son 3 yılda üretimi 3,6 kat artışla 5 bin 300 tona, ihracatı ise 5,9 milyon dolara yükselen lavanta hasadını Bilecik’te yaptık" dedi.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi