Bakan Koca Eskişehir'deki o rakamları açıkladı! Flaş haber!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bakan Koca Eskişehir'deki o rakamları açıkladı! Flaş haber!
A
a

Eskişehir'deki hastanelerin yoğun bakım yatak ve ventilatör doluluk oranını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıkladı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir son dakika haberi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. Bakan Koca, şehirlerin yoğun bakım yatak doluluk oranlarını ve ventilatör doluluk oranlarını açıkladı.

Bakan Koca'nın paylaştığı tabloya göre, Eskişehir'deki hastanelerin yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 66,81 ve ventilatör (solunum) doluluk oranı ise yüzde 21,26. 

Eskişehir'deki yoğun bakım yatak doluluk oranı

Eskişehir'deki ventilatör (solunum) doluluk oranı



 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yatak doluluk oranı yüzde 51.6, yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 66.3, ventilatör doluluk oranımız ise yüzde 33.6." dedi.

Koca "İstanbul'un son hafta artış trendinin azaldığını ama önümüzdeki haftaların son derece önemli olduğunu söylemek istiyorum." diye konuştu.

Bakan Koca "(Yoğun bakım yatak doluluk oranı) İzmir yüzde 72.5, Ankara yüzde 63.23, İstanbul ise yüzde 59.61 olarak görülüyor." şeklinde bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Koca "Tedbirleri devam ettirirsek 1 hafta, 10 gün içinde stabilleşen Ankara'nın durumunun aşağı doğru düşeceğini rahatlıkla söyleyebilirim." dedi.

Koca, "(Yoğun bakım yatak doluluk oranı yüksek iller) Bartın yüzde 77.32, Batman yüzde 76.4, Sakarya yüzde 76.33, Ordu yüzde 75.98, Samsun yüzde 75.74" diye konuştu.

Aşı
Bakan Koca, "(Çin'den gelen aşı) Ağırlıklı sağlık çalışanları gönüllü olarak katıldı. Baştan 1200 kişiye, devamında 10 bin kişiye yapılmış olacak." diye konuştu.

Koca, "(Aşı) Yıl sonuna kadar dünyada birçok ülkede uygulamasının başlayacağına, bizim de yıl sonuna kadar bunu başlatabileceğimize inanıyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Koca, "(Rusya'da geliştirilen aşı) Faz-3 için eksiklikler tamamlandığında haftaya izin verilebilir." dedi.

Fahrettin Koca "Pfizer'in çalışmasına izin verildi. İstanbul'da Çapa, Cerrahpaşa dahil olmak üzere 10'dan fazla merkezde başlıyor." diye konuştu.

Bakan Koca, "Bu yıl için değil ama gelecek yıl için yerli aşımızı da üretme noktasında oldukça yol alacağımız kanaatindeyim." dedi.

Sağlık Bakanı Koca, grip aşısı ile ilgili de "Bilim Kurulu, kimlere zorunlu ve ücretsiz yapılması konusunu tekrar gündemine almış durumda." diye konuştu.

Sokağa çıkma yasağı
Sağlık Bakan Koca, "Sokağa çıkma yasağı şu an için söz konusu değil." diye konuştu.

Bakan Koca, "Bilim Kurulu, esnek mesaiyle ilgili sadece kamu değil özel sektörün de benzer şekilde bu uygulamanın içinde olmasını öneriyor." dedi.

Okulların açılması
Bakan Koca okulların açılmasına ilişkin de şunları kaydetti.

"Salgının çok yoğun illerde İl Hıfzıssıhha Kurulları başlatmama noktasında karar alabilir, şu an öyle bir durum yok. Hazırlık ve birinci sınıflarla ilgili '2+5 gün' şeklinde bir uygulamaya geçilecek."

Koca, "Virüs mutasyona uğramadı. Laboratuvar ortamında oldu ama ciddi anlamda insan bünyesinde etkisini azaltacak mutasyon söz konusu değil" dedi.

"Dünyanın hiçbir ülkesinde 11 bini geçen filyasyon ekibi sahada değil"
Koca, bundan sonraki süreçte semptomu olmayan Kovid-19 temaslılarından izole olduktan 7-8 gün sonra numune alınacağını, sonuç "negatif" çıkarsa ve semptom yoksa izolasyonun da son bulacağını bildirdi.

Bakan Koca "Türkiye'de salgınla mücadelede sağlık ordumuz, sağlık sistemimiz destanlar yazıyor ama bunu anlatmakta bazen aciz kalıyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde 11 bini geçen filyasyon ekibi sahada değil, izole edilen kişiler takip edilmiyor, erken dönemde ilaç başlanmıyor." dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es ki eski es 25 Eylül 2020 10:30

Eskişehir büyük şehir deyil koy dur koy bile takımına sahip çıkar

1 0 Cevap Yaz
es es 9999 17 Eylül 2020 11:18

eskişehir adamdır

1 1 Cevap Yaz
Aşı tek başına yetmez 16 Eylül 2020 22:14

Aşı bulununca hastalık bitiyormuş gibi konuşuluyor.bu konuşmalar insanlarda gevşeme tedbirsizlik yaratıyor. Hastalık tedbirsizlikten yayıldı zaten.

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi