Bakan Koca herkesin merak ettiği tarihi açıkladı...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bakan Koca  herkesin merak ettiği tarihi açıkladı...
A
a

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vakalarının plato yapması ve düşüşe geçmesiyle ilgili olarak çizdiği takvimin ardından planlamalar başladı. Buna göre eğer bir dalgalanma olmazsa, Ramazan Bayramı’ndan sonra kademeli olarak normalleşme gündeme gelecek. Haziran başında her il için farklı uygulamaya gidilecek.

Sütiş Eskişehir
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada vatandaşların koronavirüs tedbirlerine sıkı sıkıya uyduğu takdirde 7 hafta sonra düşüşlerin yaşanacağına dikkat çekti. Koca’nın çizdiği bu takvimle ilgili de planlama yapıldığı öğrenildi.

Bakan Koca’nın koronavirüs vakalarının plato yapması ve düşüşe geçmesiyle ilgili çizdiği takvimin ardından planlamalar başladı. Buna göre eğer bir dalgalanma olmazsa, Ramazan Bayramı’ndan sonra kademeli olarak normalleşme gündeme gelecek. Haziran başında her il için farklı uygulamaya gidilecek.

Vatandaşların tedbirlere sıkı sıkıya uyduğu takdirde 7 hafta sonra düşüşlerin yaşanacağına dikkat çeken Koca’nın çizdiği bu takvimle ilgili de planlama yapıldığı öğrenildi. Ancak önümüzdeki iki hafta çıkacak verilerin çok önemli olduğu, yeni mücadele takviminin buna göre oluşacağı belirtiliyor.

Verilere göre önümüzdeki bir haftanın kritik olduğu, iki haftalık verilerin de sonraki süreçle ilgili planlamaları belirleyeceği kaydedildi. Buna göre, her ilin pik noktasının farklı tarihlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

Sokağa çıkma yasağının hafta sonu ile sınırlı kalması veya daha da genişletilmesine bu verilerin çıkmasından sonra karar verilecek.

Gelişmelere göre Bilim Kurulu’nun yeni önerileri gündeme gelecek. Bakan Koca’nın dile getirdiği mayıs ayı takvimine göre, Ramazan Bayramı’ndan sonra kademeli olarak esnemenin gündeme getirilebileceği belirtiliyor.

Haziran ayı başında her il için farklı uygulamaya gidilebileceği ifade ediliyor.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi