Bakan Dönmez Eskişehir'e termik santralde ısrarcı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bakan Dönmez Eskişehir'e termik santralde ısrarcı
A
a

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Eskişehir'de bazı marjinal vakıf denilen STK'lar var...

Sütiş Eskişehir
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yerli kömür rezerv çalışmalarımız ümit verici şekilde devam ediyor. Son teşviklerimizle birlikte Türkiye'de linyitte 18 milyar tonun üzerinde bir keşfimiz söz konusu. Geçtiğimiz yıl cumhuriyet tarihinin bir rekorunu kırarak yerli kömürde üretimimizi 100 milyon tonun üzerine çıkardık. 101,5 milyon ton kömür ürettik." dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Afyonkarahisar'a giden Bakan Dönmez, burada düzenlenen toplantıda, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve sektör temsilcileriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Bakan Dönmez, yaptığı konuşmada, daha çok yerli ve yenilenebilir enerjiyi artırmak amacıyla bazı projelere imza atmaya başladıklarını söyledi.

"Eskişehir'de bazı marjinal vakıflar var"

Bu kapsamda geçen yıl Ankara'da yerli kömürden elektrik üretim amacıyla bir ihale yaptıklarını anımsatan Dönmez, şöyle devam etti:
"Yine bir başka ihalemizi hazırladık Eskişehir Akpınar'da fakat orada maalesef birtakım muhalif gruplar, arkasında bazı marjinal vakıf denilen sivil toplum kuruluşları var. O projenin orada hayata geçmemesi için gereken her türlü engeli çıkartıyorlar. O zihniyet orada 'hayır' derken Zonguldak'ta 'evet' diyor. Trakya'da 'hayır' derken Kütahya'da 'evet' diyor. Biz Ankara'da ne diyorsak Afyonkarahisar'da da Zonguldak'da da Diyarbakır'da da aynısını söylüyoruz. Bu milletin, memleketin yararına olan ne varsa doğru bildiğine inandığımız her şeyin de savunucusuyuz. Onlar 'yerli kömür ekonomiye kazandırılmasın' demek suretiyle Türkiye'nin enerjide de dışa bağımlılığının devam etmesini istiyorlar demektir. Bu maksatla yerli kömürde projelerimize, üretimlerimize devam edeceğiz. Keza enerjide kaynak çeşitliliği kapsamında nükleer teknolojiyi başlatıyoruz. Şu anda santralin yapımı devam ediyor. İnşallah ilk üniteyi cumhuriyetimizin 100. yılında devreye almış olacağız."



 
Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
goll 21 Mart 2019 10:50

yılmaz özdil tramvay duraklarında beyinlerini zehirledi artık ağzınızla kuş tutsanız da ikna edemezsiniz koşa koşa giderler yılmazın ilkokul seviyesindeki kitabına 2500 verirler de peynir ekmek le akıllarını yemezler

0 0 Cevap Yaz
Recep Tayyip 21 Mart 2019 01:39

bu memleket ne çekti bunlardan arkadaş ..Termik santralı mutlaka yapacağız diyen Akepe ye niçin oy verecekmişiz? aklımızı peynir ekmekle yemedik..

1 44 Cevap Yaz
ali 20 Mart 2019 16:43

belki iyi bir şeydir bırakın yapılsın beğenmesseniz başka bir iş için kullanırız yatırımın kötüsü olmaz

45 1 Cevap Yaz
wawa

ee beğenmezssek kapatacaklarınımı zannediyorsun. katarlılara yapıştırırlar

0 34
Emekli 20 Mart 2019 16:35

Eski termik santrali kullanılmıyor yeni bir tane daha yapmak hangi akıllı işi anlayan biri varsa çıksın ama yandaş nema işi varsa o başka

0 32 Cevap Yaz
Mustafa kelebek 20 Mart 2019 15:06

Akp termik te sadece enerji olayıyla ilgileniyor zanni var daim bir rant ve oy potansiyeli var miletin sağlığı köylünün toprağı zai olmuş önemli degil

0 53 Cevap Yaz
cihan 20 Mart 2019 13:19

Bütün dünya termik santral işini bırakıyor biz ise halen çevre katliamı yapmak için en verimli toprakların üzerine santral kurmaya çalışıyoruz. Güneşi olmayan Almanya bizim 8-10 katımız güneş enerjisi üretebiliyor. Temiz enerji başka da bir şeye gerek yok...

2 56 Cevap Yaz
Emekli 26 20 Mart 2019 13:17

Dünya termik santrallerden vazgeçiyor, bunlar hala çevreyi mahvetmek için uğraşıyor...

1 62 Cevap Yaz
akp 20 Mart 2019 12:53

dün bi haber vardı. akp eskişehir il başkanı termik santral istiyor diye. tepkiler gelince yalanladı. şimdi de bu haber... akp işte bu.

2 111 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi