Bakan daha çok uğradı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bakan daha çok uğradı
A
a

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Osman Akkaya, “Doğumdan ölüme kadar üyemizin yanında olacağız. İlklere imza atmaya geleceğiz” diye konuştu. Akkaya, seçim irtibat ofisinde Yazıişleri Müdürümüz Cihan Yıldırım’a 26 projesi ve seçim süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Röportaj: Cihan Yıldırım

Akkaya, seçimler için “Marta kadar yapılması gerekiyor. Muhtemelen ocak ayında yapılabilir” dedi. Üç adayın olduğunu ifade eden Akkaya, şöyle konuştu: “İlk defa seçim irtibat bürosu açtık. Şoförlere sorun dinleme merkezi gibi çalışıyoruz. 26 proje açıkladık. 32 senedir taksicilik yapıyorum. Sakarya Taksi’deyim. Trafik sorunlarımız var. Taksicinin can güvenliği yok. Bu konuda emniyet ile görüşülüp bazı önlemler alınabilir. Para kazanıyoruz ama önce can güvenliği sağlanmalı. Şoförler derken taksiciler, dolmuşçular, kamyoncular, nakliyeciler ve şehirlerarası otobüsçüler... Kamyoncular ağırlıkta. Yaklaşık 1600-1700 civarı kamyoncu üyemiz var. Yaklaşık 150 nakliyecimiz var. 500’e yakın ticari taksicimiz var. Yaklaşık üç bin üyemiz var. Rakamları verirken hep ‘yaklaşık’ diyorum çünkü Oda’dan bilgi alamıyoruz. Oda’dan bilgi mesajları bile gelmez oldu. Son seçimde 300 civarı üyemiz oy kullandı. Rakip olmadığı için katılım olmuyordu. Sekiz yıldır aday çıkmıyor. Mevcut Başkan 27 yıldır Oda’da. 12 yıldır da başkanlık yapıyor.”

Bakan bile durağımıza daha çok uğradı
Arkasında üç bin üye olan bir Oda’nın daha aktif olabileceğini ifade eden Akkaya, şunları kaydetti: “Böyle bir Oda’nın yapacağı etkinlikler ses getirir. Sahadaki ziyaretlerde ‘Oda sadece aidat alıyor, muhasebe tutuyor’ deniliyor. Oda Başkanı’nı tanımayan şoförler var. Mevcut başkan benim durağıma sadece seçim döneminde gelir, 5-10 dakika oturur. Belediye başkanları, milletvekilleri durağa daha çok uğramıştır. Bakanımız bile 3-5 kere geldi. Şoförle her zaman iç içe olacağız. Seçimini kazanırsak Oda’da tıpkı belediyelerde olduğu gibi Beyaz Masa, Mavi Masa benzeri bir yapı kuracağız.”

MİT gibi bilgi alamıyoruz!
Bir süre aday çıkmasını beklediklerini anlatan Akkaya, şöyle devam etti: “Koltuk sevdamız yok. Kimse çıkmayınca değişim ve yeni yüzler isteyenler olarak arkadaşlarla çıktık. Bir arkadaşımız ‘düğün salonunu ucuzlatacağım’ diyor. Esnafımızın pek çok sorunu var. 26 proje hazırladık. Şeffaf yönetim olacağız. Biz şu anda Oda’nın ne kadar parası var, ne iş yapıyor, he kadar borcu var, ne düşünüyor bilmiyoruz. Üyeye ulaşmak güçlük çekiyoruz. El yordamıyla üyeye ulaşıyorum. Oda, MİT gibi oldu. Kapalı bir kutu... Belki de Türkiye’de ilk defa olarak ön seçim yaptık. Doğumdan ölüme kadar üyemizin yanında olacağız. İlklere imza atmaya geleceğiz.”

Akkaya’nın proje ve vaatleri şöyle:
Petrol istasyonu kurulacak. Odaya ait sigorta şirketi. Direksiyon Şoför Dergisi. Üç ayda bir üye oturumu. Çekici ücreti alınmayacak. Kamyoncuya 10 taksit ile takograf. Taksiciye taksimetre ayarı ücretsiz yapılacak. Trafik kazası yardımı yapılacak. Şoför marka aküleri üreteceğiz. Üyelerden salon ücreti alınmayacak. Ücretsiz yıkama istasyonu kurulacak. Hiçbir yakınımız odada çalıştırılmayacak. Lastik Oteli kurulacak. Üniversite okuyan üye çocuklarına burs. Nakliye dolmuş ve taksi durakları yenilenecek. Nakliyeciler N Plaka alacağız. Kayıp eşya deposu oluşturacağız. Özel hastanelerle anlaşma yapılacak. Esnaf kefalet kredi takibini yapacağız. Üyelerin çocuk ve torunlarına etüt dersleri verilecek. 
Spor Kulübü kurulacak. Tüm sorulara 24 saat içinde cevap verilecek. Proje sunum merkezi hayata geçecek. Üyelere ücretsiz avukatlık hizmeti. Yönetim kurulu yakınlarına burs verilmeyecek. Hizmet araçları 7/24 çalışacak
 

Osman Akkaya kimdir?



Mesleğe 1982 yılında, Tepebaşı minibüs hattında muavinlik yaparak başladı.  Üç yıl sonrasında, muavinlik yaptığı minibüste şoförlük yapmaya başladı.  1990 yılında ticari taksi sahibi olup, halen çalışmaya devam etmektedir. Bunun yanı sıra kişisel iletişim, kamu yöneticiliği ve görsel sanatlar faaliyetlerine katılıp, çalışmalarını sürdürmektedir. Osman Akkaya evli, iki çocuk babasıdır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi