Bakan Çavuşoğlu da Eskişehir hayranı çıktı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bakan Çavuşoğlu da Eskişehir hayranı çıktı
A
a

Eskişehir'e gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Çocukluğumdan beri nasıl Eskişehir hayranıysam, Başkanlık Sistemi'ni savunurdum ben. Yani Türkiye'nin yapısına uygun olan bir sistem" dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, programda yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye'nin etrafında sorunlar yaşandığını, Suriye'deki çözümsüzlüğün bitmesi için en çok gayret eden ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Suriye konusunda Türkiye'nin her alanda olduğunu ve bu nedenle herkesin de Türkiye ile çalışmak durumunda kaldığını belirten Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Irak'ın yeniden ayağa kaldırılması ve yeniden inşa edilmesi bizim için çok önemlidir. İnanıyorum ki Eskişehirli iş insanlarının önüne çok ciddi fırsatlar çıkacaktır. Kuveyt Konferansı'nda 5 milyar dolar kredi taahhüdünde bulunduk. Bizim iş insanlarımız yatırım yaptığı zaman, oradaki projeleri üstlendiği zaman, ticaret yaptığı zaman bundan faydalanacak. İran'a yönelik yaptırımlar var ama bu yaptırımlardan Türkiye'nin etkilenmemesi için ABD ile müzakere ederken, Avrupa Birliği ve diğer aktörlerle de beraber hareket ediyoruz."

BORÇ ALMAYACAĞIZ

Toplantıda yaptığı konuşmada Rusya ile işler yapıldığını fakat bunun Rusya’nın yaptığı her şeyin doğru bulunduğu anlamına gelmediğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Eskişehir’de de çok sayıda Kırım Tatarları dahil kardeşlerimiz var. Akraba topluluklarımıza da bizim sahip çıkmamız lazım. Onları yalnız hissettirmememiz lazım. Bugün Kırım’da bir problem var evet. Kırımın illegal ilhakını tanımıyoruz. Rusya ile Suriye konusunda, doğalgaz konusunda, başka konularda işler yapabiliriz ama bu demek değildir ki biz Rusya ile her konuda hem fikir olacağız veya Rusya’nın yaptığı her şeyi destekleyeceğiz ya da doğru bulacağız. Türkiye artık doğruya doğru, yanlışa yanlış diye ilkeli tutum sergileyen bir ülkedir ve bunu da açık, net şeffaf bir şekilde yaşıyor. Çünkü kendimize güvenimiz var. Kompleks içinde değiliz. O yüzden Kırım tatarlarına sahip çıkmak da bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şunları kaydetti: "Biliyoruz ki bizi tekrar IMF'ye döndürmek için çabalar var, dışarıda olduğu gibi içeride de var. Maalesef bugün bazı siyasi partilerde geçmişte devlette görev yapmış, şimdi parti sözcülüğü yapan insanlar da var ki 'Türkiye IMF'ye dönsün.' IMF'nin avukatlığını yapmaya çalışanlar var. Şundan emin olun, bizim iktidarlarımızda biz kesinlikle hiçbir zaman IMF'ye bir daha geri dönmeyeceğiz, onlardan borç almayacağız." görüşlerini paylaştı. Çavuşoğlu, Türkiye'nin insani yardımlarda birinci sırada olduğunu, bunun da Türkiye'nin güçlü olmasından kaynaklandığını ancak daha güçlü olmaları gerektiğini belirtti. Milletin yönetim sistemi konusunda kararı verdiğini dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber Cumhur İttifakı'nı kurduk. Cumhur İttifakı bu anayasa değişikliği için önemliydi, tarihi bir değişiklikti. Şimdi karşı çıkanlar bile bu sistemin faydasını Türkiye için görmeye başladı. Sistem oturduğu zaman inşallah çok daha faydasını göreceğiz. Çok güzel bir şey başardık ülke için. Çocukluğumdan beri nasıl Eskişehir hayranıysam, Başkanlık Sistemi'ni savunurdum ben. Yani Türkiye'nin yapısına uygun olan bir sistem. Cumhur İttifakı ile beraber Cumhurbaşkanımızı, Recep Tayyip Erdoğan'ı iş başına getirdik. Şimdi yerel seçimde de bu ittifakı sürdürüyoruz."

Dünyada ses getirdi

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ’de (TÜLOMSAŞ) işçilerle bir araya gelen Çavuşoğlu, TÜLOMSAŞ’taki çalışmaları takdir ederek izlediğini belirterek, lokomotif konusunda katedilen mesafenin takdire şayan olduğunu söyledi.

TÜLOMSAŞ'ın ürettiği lokomotiflerin dünya tarafından bilindiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "En son gerçekleştirilen hibrit lokomotif üretimi dünyada ses getirdi. Tüm çalışanlarımızla gurur duyuyoruz. Tüm Türkiye'de, tüm şehirlerimize hızlı treni getirmek için yoğun çalışıyoruz. Edirne'den Kars'a Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin, tabii İzmir, Antalya, Konya, Adana, Diyarbakır, Samsun, Trabzon ayakları da var. Tüm Türkiye'yi dolaşacak bir hızlı tren ağıdır. Yaklaşık 40 milyar dolarlık bir projeden bahsediyorum. Bugün artık, Türkiye'nin vizyonu sınırlarımızı aşmıştır. Bakü-Tiflis-Kars demir yolunu açtık. Şimdi hedefimiz Tarihi İpek Yolu'nu demir yolu olarak canlandırmaktır. Kuşak ve Yol Projesi ile Ortak Koridor Projesi'ni entegre etmek için Çin'le de ortak komisyon kuruyoruz. Türkiye en önemli aktör olacaktır." Çavuşoğlu, şimdi Türkiye'nin yeni bir hedefinin olduğuna değinerek, "İslam İşbirliği Teşkilatı ile beraber, zirve başkanlığını Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan yürütüyor. İslam Kalkınma Bankası dahil, Eximbank dahil birlikte bir çalışmamız var. Tüm İslam dünyasının ihtiyaçlarını da TÜLOMSAŞ karşılayacaktır." ifadelerini kullandı. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra beraberindeki Vali Özdemir Çakacak, AK Parti milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay, Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı ile TÜLOMSAŞ, TCDD Taşımacılık AŞ ve ASELSAN iş birliğiyle Eskişehir'de üretilen hibrit lokomotifi inceleyip, TÜLOMSAŞ Genel Müdür Hayri Avcı'dan bilgi aldı.

IRAK’A DESTEK AÇIKLAMASI​

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Üniveristesindeki ‘Üniversite Gençlik Buluşmaları’na katıldı. Vali Özdemir Çakacak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı, milletvekilleri, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Vali Çakacak ve Rektör Çomaklı’nın ardından konuşan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin bölgede önemli bir rolü olduğuna değindi. Türkiye’nin Irak’a destek olması gerektiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Kriz yönetimini çok iyi başarmamız lazım. Bugün yanı başımızdaki krizlere bir çözüm bulmazsak, başka ülkeler kendi gündemlerini empoze ederler. İşte hemen Suriye’de bizim attığımız adımlara bakın. Teröre karşı, siyasi çözüme yönelik, anayasa komisyonu kurulması ile ilgili. ABD ve bazı koalisyon ülkelerinin de YPG ve PKK terör örgütleri ile işbirliğine bakın. Eğer biz burada istikrarı ve sınır bütünlüğünü savunmazsak, o zaman bizim için de çok ciddi sıkıntılar olabilir. Bölgedeki istikrarsızlık ilelebet sürebilir. Bugün DAEŞ’in işgalinden kurtulmuş ve seçimlerini başarmış bir Irak’ın yeniden ayağa kalkmasına destek olmazsak, yarın başka bir sebepten dolayı tökezleyebilir. Bu bizim çıkarımıza da terstir, aynı şekilde bölgemizin istikrarı ve barış için de önemlidir. Türkiye’nin ekonomik çıkarları için de aynı şekilde çok önemlidir” açıklamalarında bulundu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recep Tayyip 3 Mart 2019 03:24

sayın Kaan Ay bakın bu şehir siyaseten sırf evet videosunda oynadı diye bir antrönörünü gönderdi, önce maviş sonra sizler bu yanılgıya sakın düşmeyin Eskişehirspor siyaset üstü bir takımdır ve öyle de kalacaktır..

0 0 Cevap Yaz
Sokrates 3 Mart 2019 03:03

bizde inandık yani..

0 1 Cevap Yaz
Eses 2 Mart 2019 16:05

Hiç olmazsa 150TL forma parasını alsaydınız. Yoksa sayın bakandan zırnık destek çıkmaz.

0 4 Cevap Yaz
murat 2 Mart 2019 13:07

Hangi şehre gitse oranın formasını alır,Ve o şehri, takımı çok sevdiğini söyler. Dilin kemiği yok.Bazı saflar da buna inanır.

0 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi