Bağrımıza Taş basacağız

Eskişehirspor Kongresi'nde üyelerin desteğini alan Osman Taş, yeniden başkan seçildi. Kendisini tebrik ederiz

15 Ekim 2019 08:13
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor Kongresi'nde üyelerin desteğini alan Osman Taş, yeniden başkan seçildi. Kendisini tebrik ederiz. Aynı şeyleri yapıp, farklı neticeler bekleyenlere 'aptal' denirmiş. Sayın Osman Taş yönetiminin kulübün sorunlarını çözeceğine inanmak için sebep yok. Kendisini daha önce denedik. Neticenin ne olduğunu da biliyoruz. Sayın Taş Eskişehirspor'un sorunlarını küllen ortadan kaldıracak bir isim değil. Olsa olsa bu seneyi kurtarır. Şimdi birileri Osman Taş'a kızabilir. Zaten Eskişehirspor'un sorunu da bu; hiç düşünmeden eleştiren bir yapımız var. Sayın Osman Taş, ailesinden kalan mal varlıklarını bile satarak Eskişehirspor'a verdi. Camianın önde gelenleri aralarından bir yönetim çıkaramadıysa, kimsenin Osman Taş'a kızma hakkı yoktur. Sayın Taş 2 milyon dolarlık bir bütçesinin olduğunu ifade etmiş. Daha önceden de 2 milyon Avro'sunun olduğunu belirtmişti. Şimdi oturup da dolar ve avro arasında swap hesabı yapmayalım. Ancak bu paranın bir şekilde bulunup bulunmayacağından da şüphemiz var. Zira iyi niyetli olmak, sorunları çözmüyor. Her neyse... Olan oldu artık. Bize düşen kulübünü ve başkanını sonuna kadar desteklemektir. "Osman Taş'ı bağrınıza basın" demiyorum, "Gerekirse bağrınıza taş basın, ama Eskişehirspor'u destekleyin" diyorum. Çünkü bu takım hepimizin.
 

Turizmde harekete geçeriz 

Anadolu Üniversitesi bünyesinde büyük bir turizm kongresi düzenlenecek. Söz konusu kongreyi Kültür ve Turizm Bakanlığı da destekliyor. Biz eskiden turizm denildiği zaman altın rengi sahillerimizi ve masmavi denizlerimizi hatırlardık. Ancak özellikle Eskişehir'de son 10 yıldır gelişen bir turizm var. Genel turistler Eskişehir'in caddelerini, parklarını görmeye geliyor. Ancak bu tarz bir turizmin doğal sınırları var. İlerleyen yıllarda kentimizin şehircilikteki gelişmesini görmeye gelen turistlerin sayısı belki biraz daha artar. Ancak üç aşağı – beş yukarı bu potansiyelimizin sınırına gelmiş durumdayız. Halbuki Eskişehir doğal ve tarihi hazineleriyle değerlendirilmeli. Kültür Bakanımızın da Eskişehir'e gelecek olması bizlerin biraz daha umutlanmasına neden oluyor. Frig Vadisi gibi – inanılmaz – bir tarihi hazinenin üzerinde yaşıyoruz. Buna Ballıhisar harabelerini de eklemek lazım. Ayrıca Han'daki yer altı yapıları da unutulmamalı. Balıkdamı, sakarbaşı gibi doğal zenginliklerimiz de cabası. Ayrıca termal turizmde de müthiş bir potansiyelimiz var. Yani Eskişehir'de un var, yağ var ve şeker var. Ancak helva yok. Umarım söz konusu seminerler Eskişehir'in müthiş turizm potansiyelinin harekete geçmesine neden olur.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ibrahim YIGIT 15 Ekim 2019 18:26

kimse nin konuşma hakkı yok.adam çıkabildi. demek ki gerçek taraftar o. kimsenin konuşma tenkit etme hakkı yok. herkes oturup bekliyecek. takımı ve yönetimi destekleyecek.

0 0 Cevap Yaz
suat özyurt 15 Ekim 2019 11:41

EYYYYY ES-ES CAMİASI; CİLALI TAŞ DEVRİNE HEP BERABER HOŞ GELDİNİZ

0 0 Cevap Yaz
DKC 15 Ekim 2019 09:33

Turizm hakkındaki tespitleriniz gerçekten haklı,Eskişehire gelen çoğu turiste eskişehir odunpazarı,sazova ve kentparktan ibaretmiş gibi algı yaratılıyor.Bunu yapanlar kim? Tabi ki tur şirketleri,sadece bir noktayı turistik gibi gösteriyorlar.Daha doğrusu,uğraşmak istemeyen tur şirketleri bunlar,sadece otobüslerle turist getirmekten başka birşey yaptıkları yok.Kısa günün kârı mantığıyla iş yapıyorlar.Profesyonellik nâmına hiçbir vasıfları yok.İnsan hiç seyitgaziyi gezmez mi?,yazılı kayayı gezmez mi? veya yazın bile buz gibi suyu olan musaözü barajına gitmez mi?Tabi bu yanlış algı bir an evvel değişmeli,maalesef yaratılan bu algı trafiği bile felç ediyor.Yerel turizm firmaları desteklenmeli,yerel organizasyonlar profesyonelleşmeli.Bu konuda gerek belediye,gerek ticaret odaları,gerekse esnaf odaları organize iş birliği içine girmeli...!

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi