Az konuşup çok dinliyoruz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Az konuşup çok dinliyoruz
A
a

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan ES TV’de canlı yayınlanan ‘Vaziyet’ programının konuğu oldu.  Çalışkan, sorunları çözümü için vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, “Az konuşup çok dinliyoruz” dedi

Sütiş Eskişehir
Haber Merkezi
Çalışkan programda ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş ve yazarımız Arif Anbar’ın sorularını yanıtladı.  AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, eski İl Başkanları Dündar Ünlü, Salih Koca, Murat Canözer Süleyman Reyhan’ın yer aldığı fotoğrafla ilgili, “ AK Parti geçmiş dönem il başkanlık toplantısı bizim için çok kıymetli bir toplantı toplam altı başkanımızla aynı yerde aynı alanda Sayın Cumhurbaşkanımızın hitapları dahil olmak üzere bir istişare toplantısı yapıldı. Sadece cumhurbaşkanımızın hitap ettiği bir toplantı olmaktan öte il başkanlarının da dinlendiği geçmiş dön il başkanlarının dinlendiği bir toplantı havasında yürüdü ve çok verimli geçti. Basına yansıyan resme ilişkin eleştiriler geldi fakat biz buna çok özel anlamlar yüklenmesi kanaatinde değiliz. Bizim çok sevdiğimiz başkanlarımızdan daha önce diyaloğumuz olan her daim diyaloğumuzu devam ettireceğimiz başkanımız.  Dün beş kişi denk gelmiştir onlarla fotoğraf verilmiştir yarın altı kişi olur. Çok özel bir çaba yok orada. İnsanlar ona bir anlam yüklemeye çalıştılar ama gün içerisinde Fikret beyin de toplantıdan kendi sosyal medya hesabında yayınladığı kareler var. Orada şu oldu, toplantıda yan yana oturuluyor, orada yer kalmamış sonraki sıraya oturdum toplantının devamında Dündar başkanımızla yine yan yana oturdum . Yani çok özel anlamlar yüklememek lazım art niyetli bir yaklaşım değil, herkes bizim partimizin bayrağını yıllarca cansiperane ve cefakar bir şekilde tüm yönetim kurulları ile birlikte taşır. Sanki benim davetimmiş gibi değerlendiriliyor  ama öyle bir davet yok orada, benim ev sahipliğimde gerçekleşen bir olay yok. Şöyle olmadı, hadi bakalım davet gerçekleştirelim olmadı, yola çıkacaktık, Süleyman başkan ve Murat başkanın arabası yoktu, Dündar beyle birlikte alalım denilen o safhada oluşmuş bir şey. Çok özel anlam yüklenip saatlerce oturulup şu yapılmış diye değil yani. Osman bey genel merkezin tasarrufudur özel bir şey yok, Osman beyi (Osman Yüksel) de sever sayarız, denk geldiğimizde kucaklaşırız. Partiye gelmek isterse tabi ki kabul ederiz Ak Parti gönül işidir. O dönemde böyle bir karar verip tercihte bulundu biz de saygı duyduk sonraki dönemde bayramda geldi bayramlaştık. Orada özel bir konuşma olmadı, bu fotoğraftan sonra kısa zamanda yola çıkıldı, konuşulması gereken her şey genel merkezde konuşuldu zaten” ifadelerine yer verdi.

MAHALLEM SÖZ SENDE
Gerçekleşen Danışma Kurullarıyla ilgili olarak detayları anlatan Başkan Çalışkan, “Bu süreç büyüyerek devam ediyor. Biner bin beş yüzer kişilik organizasyonlarla devam ettik. Bundan sonra da benzer tarzda danışmalar yapmaya devam edeceğiz. Danışmaya şu yüzden çok önemsiyoruz, özellikle dış ilçelerimizde, buna çok fırsat bulduk, Tepebaşı’nda da yaptık. “Mahallem söz sende” gibi bir şey var ya, az konuşup çok dinliyoruz. Ben dinleme koltuklarında olduğum dönemlerde şunu eleştiriyordum, başkanlar geliyor konuşuyor alkışlanıyor hadi bitti bakalım. Şimdi dinlemenin sayısı artmaya başladı. Danışma meclislerimizde iki arkadaşı dinleyebiliyor isek, mahallelerdeki etkinliklerde çok daha fazla arkadaşımızı dinliyoruz. İsim değişti sadece. Şunu yapıyoruz, tüm teşkilatlarımızda, mahalle, kadın, genç mahalle yönetim teşkilatlarımızda şunu yapıyoruz, hizmeti tüm hemşehrilerimizin hak ettiği, şehrin bir tık daha iyisini hak ettiğini anlatmak ve bu konuda çaba sarf etmek adına gözlemliyoruz. Arkadaşlarımıza mahallenizdeki gördüğünüz eksiklikleri resimli anlamda atın diyoruz.  Resim örnekleri bize mahallerden geliyor. Eskişehir Avrupa şehri… Çok uzak değil, şehrin göbeği Kurtuluş Kapalı Pazar yeri… (Resimler gösteriyor…) Şehrin hemen hemen her tarafından geliyor. Ömerağa, Kumlubel, Çamlıca… Mesela daha önce de söylediğim gibi, eğer çöp toplamaya ilişkin hemşerilerimizin alışkanlığı yönünde sorunlar varsa bunu da gidermek görevimiz”

PAZAR YERİ YAPILMALI
Çalışkan, “Tepebaşı üzerine de konuşmayı isteriz de yani ne konuşalım ona ilişkin? Konuşacak bir proje varsa konuşalım bildiğiniz bir proje var mı? Dönüp dolaşıp Baksan’a geliyoruz.. Çamlıca pazar yerinin ikinci katına ne olduya geliyoruz… Dönüp dolaşıp REMOURBAN Akıllı Kent Projesi. Projedeki 3 milyon 750 bin euroluk o hibe, hala finansman sağlanarak bir türlü çözülemediğini konuşuruz. Ne zamana kadar konuşacağız? Yeni bir yatırım var da biz mi konuşmuyoruz? İmar planlarında pazar yeri yok da yeri mi üretilemiyor? Her ikisinin de planlarda pazar yeri var bir an önce yapılması lazım”

ODUNPAZARI’NIN TALEBİ YOK
Karapınar projesiyle ilgili de konuşan Çalışkan, “Karapınar 2 projesindeki durum şuydu, TOKİ’nin yapabileceği gibi yetki almak suretiyle Odunpazarı Belediyesi de yapabilir. Millet bahçesinde olduğu gibi… Rahatlıkla yapılacak bir şey. Odunpazarı’nın talebi yok. TOKİ daha önce orada proje geliştirdi biz yine devam ediyoruz geliştirmeye 500-500 her iki alanda da hem Odunpazarı hem Tepebaşı’nda yine sosyal amaçlı konut yapıyoruz oradaki alan biraz daha ekonomik maliyeti yüksek çevre düzenlemesi ve fiziki şartları zor alan. İlk yeri yaptık biliyorsunuz AVM ve otele ilişkin ihaleye çıkıldı fakat uygun müşteri olmadığı için, birisi girmediği için  konu kaldı.” Dedi.

MASTER PLAN VAR MI?
“Ulaşım master planları var mı?” sorusunu soran Başkan Çalışkan, “Var mı öyle bir plan? Ne zaman? Siz bilmiyordunuz ben bilmiyorum… Bir master plan yok ki mevcut haliyle revize edilsin. Önce yapılmış fiilen hatları döşenmiş bir master planımızın olması lazım ama benim bildiğim planımızda şu anda döşenen tramvay hatlarının olduğu yerler planlarda yok. Revize edilsin ki elimizde  bir revize plan olsun hatlar nereden geçiyor, faydalı hatlardır, Çamlıca’daki gibi değildir…. Kesişme noktalarındaki trafik gün geçtikçe zorlaşacak noktaya geliyor. Tramvayların en fazla 270 kişilik olması çok sıkıntılı, ne durakların boyu büyütülebilir ne de araçlara yeni vagon eklenir. Avrupa şehri bu şehir değil yani. Hizmet yapanlara teşekkür ediyoruz ama eleştirileri dikkate alarak da çalışmaları lazım yani tramvay hatlarının çalışmaya başlaması kötü bir şey mi, bize yakışmayan kapalı pazar yerlerin yapılması yeni otoparklar yeni ulaşım yollarının duble yolların açılması mahallelerin birbirine bağlanması kötü düzeltilmesi kötü bir talep mi? Bunlar planda niye yok? Ne zaman yapacaksınız seçim yaklaşınca mı? Bakın seçime yaklaşınca fideler dağıtıldı halk bekliyor yine dağıtın fide… Hemşehrilerimiz hep daha iyisini hak ediyor. Bundan şunu çıkartmayın, efendim eleştiri eleştiri… Bakın siz de söylediniz biz olumlu oy kullanıyoruz yatırıma dönüşen he şeye olumlu oy kullanıyoruz.”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 9 Kasım 2019 06:28

Ne buluyorlar bu zihni caliskanda anlamış değilim hiç samimi bir akpli değil kendisi sonra niçin neden diyorlar

0 0 Cevap Yaz
Doğa Sever 7 Kasım 2019 15:18

Anlaşılan ; Eskişehir'in bekleyen projeleri gündeme getirilmemiş!

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi